سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همدان؛

مرگ 15 نفر در همدان زندگی را به 50 نفر هدیه داد

مسئول تیم هماهنگ‌کننده پیوند عضو استان همدان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون اعضای بدن 15 بیمار مرگ مغزی در همدان به نیازمندان به عضو اهدا شده است.

.به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ مجید حمیدی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری 30 حادثه مرگ مغزی در همدان اتفاق افتاد که از این تعداد، اعضای بدن 15 بیمار مرگ مغزی به نیازمندان عضو اهدا شد و خانواده‎های دیگر بیماران نسبت به اهدای عضو بیمار خود رضایت ندادند.

وی با بیان اینکه بیش از سه هزار نفر در استان برای دریافت کارت اهدای عضو ثبت‌نام کردند، یادآور شد: این تعداد افراد از دی ماه سال گذشته برای ثبت‏‌نام دریافت کارت اهدای عضو اقدام کردند.

دکتر حمیدی تصریح کرد: تا کنون بیش از یک هزار و 500 کارت به ثبت‎نام کنندگان تحویل داده شده و جمع قابل توجهی از افراد هنوز برای دریافت کارت خود اقدام نکرده‎اند.

وی در این خصوص افزود: با توجه به هزینه‎بر بودن پست، ارسال کارت‎ها به در منازل افراد با مشکل مواجه است و تقاضا می‌شود افراد پس از دریافت پیام کوتاه در خصوص آماده شدن کارت خود، نسبت به دریافت آن در محل یاد شده در پیام کوتاه، اقدام کنند.

مسئول تیم هماهنگ‎کننده پیوند عضو استان همدان با بیان اینکه برای فرهنگسازی اهدای عضو برنامه‌های متعددی در استان برگزار شده است، یادآور شد: خوشبختانه همایش‌ها و برنامه‌های اجرا شده در ارتقای فرهنگ اهدای عضو اثرگذار بوده است؛ به گونه‎ای که تعداد اهدای عضو در طول 10 سال، 9 مورد بود اما در طول نزدیک به شش ماه امسال، 15 اهدای عضو در استان انجام شده است.

وی با تأکید بر اینکه هشت عضو بدن یک بیمار مرگ مغزی قابلیت پیوند دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت پیوند عضو در نجات جان بیماران و تأکید بر انجام پیوند با رضایت خانواده‎های بیماران مرگ مغزی به گونه‎ای که در صورت عدم رضایت، به هیچ عنوان پیوند انجام نمی‌شود، از رسانه‎ها تقاضا می‎شود در خصوص فرهنگ اهدای عضو بیش از پیش تلاش کنند؛ چرا که این فرهنگ می‎تواند نجات دهنده زندگی عده زیادی از بیماران باشد.

دکتر حمیدی اضافه کرد: کشور و به تبع آن استان همدان در این خصوص از سایر کشورها کندتر حرکت می‌کند و نیاز به تلاش بیشتری برای آگاهی‎بخشی به مردم دارد هر چند همدان در چند سال گذشته با شرایط بهتری در این خصوص رو به رو است.

وی با بیان اینکه برخی خانواده‌های بیماران مرگ مغزی با ترس با موضوع اهدای عضو برخورد می‎کنند، یادآور شد: برخی از خانواده‎ها به دلیل نا آگاهی و یا امید به معجزه، نسبت به پیوند اعضای بدن بیمار رضایت نمی‎دهند و این موجب می‏‌شود که اعضای بدن بیمار از بین برود.

مسئول تیم هماهنگ کننده پیوند عضو استان همدان تأکید کرد: معجزه مگر جز این است که با اعضای بدن یک بیمار می‌توان زندگی را به چند بیمار دیگر که برای ادامه حیات خود نیازمند عضو هستند، هدیه کرد؟

وی با بیان اینکه در استان همدان در حال حاضر تنها پیوند کلیه انجام می‎شود، گفت: در حال حاضر نزدیک به 60 بیمار کلیوی در استان در انتظار پیوند کلیه هستند.

دکتر حمیدی با بیان اینکه استان به دنبال رایزنی برای ایجاد فرصت پیوند کبد و سپس قلب در همدان است، یادآور شد: محقق شدن این هدف نیاز به زیرساخت‎های اساسی دارد؛ چراکه بیمارانی که پیوند می‎شوند 45 روز تا دو ماه پس از پیوند در قرنطینه هستند و نیاز به مراقبت جدی دارند.

وی افزود: اجرای این برنامه نیاز به زمان دارد اما پیگیری‎ها در حال انجام است و استان همدان به دنبال تبدیل شدن به قطب پیوند عضو در غرب کشور است.

مسئول تیم هماهنگ‎کننده پیوند عضو استان با بیان اینکه راه‌اندازی واحد فراهم‌آوری اعضا در استان نیازمند ابلاغ از سوی وزارت بهداشت است، اظهار کرد: استان همدان در حال حاضر برداشت اعضا، نگهداری و انتقال آن و رضایتگیری را انجام می‌دهد و تشکیلات واحد فراهم‎آوری اعضا هم در حال تکمیل است و با تشکیل آن زیر نظر مجموعه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و مشخص شدن اعضا، کار خود را آغاز می‌کند.

وی با اشاره به حداقل برداشت عضو از بدن یک بیمار، خاطرنشان کرد: حداقل برداشت از بدن یک بیمار مرگ مغزی سه عضو و حداکثر چهار عضو شامل قلب، کبد و دو کلیه است و علاوه بر این برخی نسوج از جمله پوست، قرنیه، غضروف و استخوان، قابل برداشت است.

دکتر حمیدی تأکید کرد: در برداشت اعضا و نسوج از بدن بیمار، نهایت احترام به جسد فرد رعایت می‎شود؛ به طوری که برای برداشت عضو با ایجاد شکافی ظریف در سینه بیمار، برداشت انجام می‌شود و برای نسوج شکاف بیشتری ایجاد می‎شود اما به طور کامل شکاف‌ها دوخته و بسته خواهد شد.

انتهای پیام/د
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.