سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید زیتون کاهش یافت

عضو هئیت مدیره شورای ملی زیتون گفت:با توجه به آمار و ارقام موجود از استان ها، تولید زیتون کنسروی به سبب تغییرات جوی و سرمای ابتدای سال با کاهش 30 الی 40 درصدی مواجه خواهد بود.

نادر جلالت عضو هئیت مدیره شورای ملی زیتون در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: برداشت زیتون کنسروی در برخی مناطق جنوبی و شمالی آغاز شده که تا آبان ماه ادامه دارد.

وی از کاهش 30 الی 40 درصدی تولید این محصول خبر داد و گفت: با توجه به آمار و ارقام موجود از استان ها  تولید زیتون کنسروی به سبب تغییرات جوی و سرمای ابتدای  سال با کاهش 30 الی 40 درصدی مواجه خواهد بود اما برای آمار رسمی و دقیق میزان تولید باید تا پایان فصل برداشت منتظر ماند .

جلالت ادامه داد: مجموع تولید زیتون سال گذشته 100 هزارتن بوده که از این میزان 70 الی 80 هزارتن به زیتون کنسروی و مابقی روغنی اختصاص داشته است.

عضو هئیت مدیره شورای ملی زیتون با بیان اینکه سرانه مصرف روغن زیتون در داخل 200 گرم است، بیان کرد: سالانه 16 هزارتن روغن در داخل مورد استفاده قرار می گیرد که بسته به شرایط سال های مختلف 2 الی 5 هزارتن در داخل تولید شده و مابقی از طریق واردات تامین می شود.

به گفته وی 4 هزارتن روغن زیتون وارداتی از طریق مبادی رسمی و مابقی از طریق قاچاق وارد می شود.

جلالت با بیان اینکه روغن زیتون های قاچاق از استاندارد لازم برخوردارنیستند، عنوان کرد: روغن زیتون های پونس( تفاله زیتون) قاچاق به سبب عدم نظارت از کیفیت لازم برخوردار نیستند که برخی افراد به دلیل عدم آگاهی و شناخت ویژگی های روغن خوب افدام به خرید این محصولات بی کیفیت می نمایند.

وی در خصوص دلایل قاچاق روغن زیتون اظهار کرد: نبود کنترل کافی در مرزها، عدم شناخت و آگاهی مصرف کنندگان از خرید محصول با کیفیت و تعرفه 26 درصدی واردات، قاچاق این محصول را رقم زده که شورای ملی زیتون انتظار دارد دولت با کاهش تعرفه 4 درصدی واردات همانند  روغن پالم، آن را تحت عنوان یارانه به تولیدکنندگان اختصاص دهد .

عضو هئیت مدیره شورای ملی زیتون تصریح کرد: دولت طی یک برنامه 5 الی ده ساله حمایتی از تولیدکنندگان داخلی می تواند میزان واردات و وابستگی  این محصول به خارج بکاهد .

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.