سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اجلاس گروه 20 و آینده نامشخص چین در اقتصاد جهان

در حالی که چین این هفته میزبان اجلاس بین‌المللی گروه 20 خواهد بود، این کشور با مشکلات اقتصادی بسیاری مواجه شده است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الجزیره؛ چین این هفته میزبان اجلاس گروه 20 در شهر هانگژو خواهد بود. در همین راستا چشم بسیاری از سران کشورهای جهان، به منظور بهبود رشد اقتصادی و دوری از سیاست هایی که به ضرر اقتصاد جهان تمام می شود، به این کشور دوخته شده است.

در سال های اخیر، گروه 20 توانسته در بسیاری از زمینه های اقتصادی، جایگزین "گروه هفت" شود و تصمیم گیری در خصوص بسیاری از سیاست های اقتصادی جهان را بر عهده گیرد.

در حالی که چین برای برگزاری گردهمایی سران گروه 20 در این هفته آماده می شود، اجلاس گروه 20 در هانگژو در سایه نگرانی های ایجاد شده در زمینه پایداری اقتصاد جهان و قدرت همکاری بین المللی به منظور بهبود آینده اقتصادی جهان، قرار گرفته است.

یکی از نکات اصلی مورد بحث در این اجلاس، ایجاد اصلاحات در بخش اقتصادی کشورهای مختلف جهان است که در اثر آن، کشورها برای مقابله با شوک های اقتصادی ناگهانی آمادگی ندارند.

بسیاری از سازمان های اقتصادی بزرگ جهان، همانند صندوق بین المللی پول، بانک جهانی، سازمان تجارت جهانی و بسیاری از بانک های بزرگ دیگر، در طول سال های گذشته نتوانسته اند و یا حتی حاضر نشده اند در نظام مالی خود تغییرات ضروری و لازم را ایجاد کنند.

علاوه بر نکات منفی موجود در خصوص گروه 20، اهمیت و تاثیر این جلسات به دلیل تردید کشورهای عضو به منظور انجام اقداماتی مشترک، به کندی پیش رفته است. بر همین اساس گروه 20 بیشتر در زمانی اهمیت خود را نشان داده که در پاسخ به بحران خاصی تشکیل شده و نه در مواقع عادی و آرامش. زمان هایی که این گروه نتوانسته تاکنون تغییراتی جدی در روند اقتصاد جهان ایجاد کند.

یکی دیگر از مشکلات ایجاد شده برای تمامیت گروه 20، رشد شدید ناحیه گرایی در مسائل سرمایه گذاری و تجارت است. توافق های ناحیه گرایانه، برای چین اهمیت بسیار زیادی دارند، چرا که بخش عظیمی از بزرگ ترین ابتکارات جهان از کشورهای همسایه و آسیایی نشات می گیرند. آسیا در حال حاضر تحت توافق های بسیار زیاد اقتصادی محلی قرار دارد؛ اما اکنون فشار بیشتری بر کشورهای این منطقه در زمینه توافق های گسترده همکاری با حضور آمریکا ایجاد شده است.

یکی دیگر از دلایل اهمیت بالای این اجلاس برای چین، مشکلات داخلی آن در زمینه های مختلف است. پکن در حال حاضر با مشکلاتی در زمینه یافتن راه حلی برای تبدیل اقتصاد خود از روش صادرات مرکزی به اقتصادی با تعادل مواجه شده است.  با این حال به نظر می رسد که دولت این کشور در طول اجلاس گروه 20 در خصوص این مساله اظهارنظر نکند.

پکن برای این که بتواند اجلاس این هفته هانگژو را با قدرت و توان بالا برگزاری کند، باید به سایر کشورها اطمینان دهد که می تواند برای حرکت به جلو به عنوان پرچمداری قدرتمند عمل کند. 

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.