وی با بیان اینکه استفاده از سلول های بنیادی انسانی منفرد شده در درمان، مستلزم کشت در محیط آزمایشگاه است، تصریح کرد: با توجه به از دست دادن توانایی بقای سلول های بنیادی انسانی در آزمایشگاه، پس از تحقیق و پژوهش توانستیم با استفاده از داروی پیوکلیتازون به همراه یک داروی دیگر مهار کننده مسیر راک، طول عمر و بقای سلول بنیادی انسانی را در محیط کشت افزایش دهیم .
دانشیار دانشگاه اصفهان، خاصیت سلول های بنیادی را پس از مصرف این دارو ثابت و بدون تغییر خواند و افزود: در حال حاضر این نوع سلولهای بنیادی به عنوان دارو برای درمان بیماری های زیادی از جمله دیابت و کاهش التهابات عصب استفاده می شود.
وی ادامه داد: سلول های بنیادی در درمان مشکلات کبدی و پیوند های کبد نیز با تبدیل آنها به سلول های کبدی و یا تمایز آنها به سلول های کبدی در محیط آزمایشگاه نقش بسیار مهمی دارد.
قائدی با بیان اینکه سلول درمانی فعلا در مراحل ابتدایی بوده و هنوز به عنوان یک درمان قطعی در دنیا مورد قبول واقع نشده است، اظهار کرد: سلول درمانی در آینده ای نزدیک به یکی از مهمترین درمان ها و جایگزین برخی روش ها برای درمان بیماری هایی مثل سرطان تبدیل می شود.
وی در ادامه یادآور شد: با پیشرفت سلول درمانی، اهمیت زنده نگه داشتن سلول های بنیادی انسانی در محیط های آزمایشگاه نیز بیش از پیش مورد توجه قرار می گیرد.
انتهای پیام/