سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد؛

پرداختن به خط و زبان فارسی عامل موفقیت جویشگر بومی/آزمایشگاه وب تا پایان سال راه اندازی میشود

محمد خوانساری ضمن تشریح فعالیت های جویشگر بومی ، از راه اندازی آزمایشگاه وب تا پایان سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد خوانساری‌ رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص زیرساختهای آزمایشگاهی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: آزمایشگاه وب ،از جمله مهمترین دستاوردهایی است که در سال 95 به دنبال راه اندازی آن هستیم. این آزمایشگاه، ابزارها و دادگان مورد نیاز برای تست و ارزیابی خدمات تحت وب را فراهم می کند.

  محمد خوانساری اظهار کرد: یکی از عوامل موفقیت جویشگرهای بومی  پرداختن به مسائل مربوط به خط و زبان فارسی و نیز غنی کردن محتوا و دادگان مورد استفاده آنها  است و در این راستا در طرح جویشگر به این دو مهم، پرداخته شده است.

 وی ادامه داد: در تشریح مورد اول می توان به پروژه هایی از قبیل ابزارهای پردازش زبان فارسی در محیط رایانه و وب و در خصوص مورد دوم می توان به دانشنامه عمومی زبان فارسی، وردنت عمومی زبان فارسی و گراف دانش (که یکی از دادگان مهم مورد استفاده در جویشگرها  است) اشاره  کرد.

خوانساری درباره وردنت عمومی زبان فارسی اظهارکرد:  در حال حاضر  30 هزار مدخل واژگانی را  شامل می شود که با حمایت طرح تا سال آتی به 100 هزار واژه توسعه  می یابد.

وی با اشاره به اینکه دانشنامه عمومی زبان فارسی حدوداً دارای 59000 مدخل است که طی چند سال گذشته توسعه داده شده است،افزود: امید می رود در سال آتی حدود 1000 مدخل جدید نیز به آن اضافه  شود تا محتوای آن به طور موثرتری قابل استفاده در جویشگرها باشد.

 خوانساری با بیان اینکه گراف دانش زبان فارسی قبلاً موجود نبود؛  افزود: با حمایت طرح جویشگر بومی گراف دانش زبان فارسی با وسعت حدود 100 هزار مدخل برای اولین بار توسعه داده می شود.

وی با اشاره به اینکه بانک درختی در پردازش های زبان فارسی از جمله مهمترین دادگان مورد نیاز  است ادامه داد: با حمایت طرح جویشگر بومی، بانک درختی با وسعت حدود 60 هزار توسعه داده  می شود که ظرفیت مناسبی برای پردازش خط و زبان فارسی فراهم  می کند.

 رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات  در خصوص زیرساختهای آزمایشگاهی گفت: آزمایشگاه وب ،  از جمله مهمترین دستاوردهایی است که در سال 95 به دنبال راه اندازی آن هستیم. این آزمایشگاه، ابزارها و دادگان مورد نیاز برای تست و ارزیابی خدمات تحت وب را فراهم  می کند.

خوانساری  ادامه داد: در حال حاضر مرحله اول شامل خدماتی چون ایجاد بستر انسانی برای تست جویشگرها،ایجاد بستر خودکار برای تست جویشگرها، ایجاد بستر خودکار برای جویشگرهای تصویری،رتبه بندی وب سایتها، راه اندازی شده است.

این مقام مسوول درباره رتبه بندی وب سایتها گفت: رتبه بندی وب سایت ها، در واقع تحلیل دادگان و اطلاعات دسترسی مردم به وب سایت ها است. در این مهم نیز تاکنون مطالعات و طراحی های اولیه انجام شده است، ولی با چالش بسیار مهمی جهت دستیابی به اطلاعات از تامین کنندگان اینترنت روبرو هستیم.

 وی درپایان به سکوهای اعتماد اشاره کرد و ادامه داد: ‌این مطالعات جهت راه اندازی سکوهای اعتماد برای افزایش اعتماد در خدمات جویشگرهای بومی و ارائه گزارش های لازم  است.


منبع: روابط عمومی وزارت ارتباطات

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.