سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با افرادی که خودشان را زیاد تحویل می گیرند چگونه رفتار کنیم؟

یک روانشناس گفت:خودشیفتگی از لحاظ روانی مرحله مزمن در افراد خود بزرگ بین و پرمدعا است که پیامد های زیان بار اجتماعی را در پی دارد.

علی نقی فقیهی روانشناس در گفت و گو با خبرنگار  خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگارانگفت: افرادی که غرور و اعتماد به نفس کاذب دارند یا به عبارتی خودشان را زیاد تحویل می گیرند، با کمبود هایی  در اجتماع روبه رو هستند که برای جبران آنها دست به ادعا و خود بزرگ بینی می زنند.

وی تحقیر شدن را یکی از عوامل اصلی خود بزرگ بینی برخی از افراد دانست و اظهار داشت: افرادی که در جامعه تحقیر می شوند و نمی توانند توانمندی های خود را نمایان سازند سعی می کنند با ادعا های بزرگ و خودشیفتگی، این عیب ها را پوشش دهند.

فقیهی اذعان داشت:البته به صرف اینکه کسی خود را بالاتر از کسی تصور کند نباید فکر کرد که وی مشکل خودشیفتگی و خود بزرگ بینی دارد،همان طور که درقرآن آمده است:در مقابل کسی که متکبر است،تکبر کنید.

وی تصریح کرد:خودشیفتگی حالت مزمن افرادی است که خود را خیلی تحویل می گیرند.این  افراد شخصیتی غیر واقعی و تخیلی دارند و از حقیقت دنیایی که در آن زندگی می کنند به دور هستند،این موارد آسیب های جانبی زیادی از جمله طرد شدگی و فساد های اخلاقی را در پی دارند.

فقیهی ادامه داد: افراد خودشیفته خود را بزرگ ترین شخصتی می دانند که تا به حال پا به عرصه وجود گذاشته و این مسئله را باور دارند اما پشت این اعتماد به نفس کاذب، شخصیتی متزلزل و نامطمئن وجود دارد که از عقده حقارت شدیدی رنج می برد. هر زمان که دیگر از آنها نترسید و در برابرشان مقاومت کردید، آنها می ترسند و پا پس می کشند.

فقیهی یاد آور شد:در برخورد با این افراد باید فرد خود بزرگ بین را در همان لحظه از اشتباه خود آگاه کرد تا به مرور زمان احساس کند با  این روندی که در پیش گرفته  امنیت و اعتمادی را در جامعه برای خود بر جای نمی گذارد.

گفتنی است؛ هیچ گاه خود را در برابرافراد خود بزرگ بین و خود شیفته نبازید،زیرا  آنها  علاقه مند به تضعیف روحیه شما و بالا بردن خود هستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.