سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ویژه پارالمپیک ریو؛

دو و میدانی ایران در تاریخ پارالمپیک

تیم ملی دو و میدانی جانبازان و معلولین این بار با 12 سهمیه بیش از پارالمپیک لندن راهی ریو شد.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان؛رشته دومیدانی در سال 1952 فعالیت خود را همزمان با بازیهای استوك مندویل آغاز کرد و در سال 1960 میلادی به بازیهای پارالمپیك وارد و تحت پوشش IPC قرار گرفت. این رشته در ایران در سال 1359 آغاز به فعالیت کرد و در همین سال نخستین دوره مسابقات قهرمانی كشور آن صورت پذیرفت. تیم ملی برای اولین بار در سال 1362 به مسابقات جهانی استوك مندویل اعزام شد.

مسابقات این رشته ورزشی در مواد  دو،پرش‌ها و ویلچررانی برگزار می‌شود. رشته دوومیدانی از رشته‌های پرمدال بازی‌های پارالمپیك است و قهرمانان و نام‌آوران زیادی طی سال‌های حضور در بازی‌های پارالمپیك برای كشور عزیزمان افتخار آفرینی کردند.

كسب  مدال های متعدد در تاریخ بازیهای پارالمپیك ره آورد حضور ورزشكاران ایران در رشته دو و میدانی است. این رشته اولین مدالهای رنگارنگ خود را در بازیهای 1988 سئول به دست آورد. بانوان ورزشكار نیز برای نخستین بار در بازیهای پارالمپیك 2000 سیدنی حاضر شدند.
اکنون تیم ملی دو و میدانی جانبازان و معلولین ایران با 27 ورزشکار در رقابت های پارالمپیک ریو حضور خواهد یافت.

رشته ی دو ومیدانی تاکنون در هفت دوره از بازی های پارالمپیک حضور یافته و ملی پوشان آن در ادوار گوناگون این بازی ها افتخارات زیادی برای کاروان ورزشی کشورمان به ارمغان آورده اند.

تیم ملی دو ومیدانی ایران با کسب سهمیه های متعدد از رقابت های برون مرزی در سال گذشته موفق شد بهترین نفرات را برای حضور در بازی های پارالمپیک ریو انتخاب کند و اکنون با 27 ورزشکار در این رقابت ها حضور می یابد.

جاوید احسانی شکیب، علی الفت نیا، حامد امیری، جلیل باقری جدی، سامان پاکباز، جواد حردانی، عبداله حیدری، سید محسن حسینی پناه، محمد خالوندی، یونس سیفی پور، سیامک صالح فرج زاده، اسداله عظیمی، علیرضا قلعه ناصری، محسن کائیدی، علی محمدیاری، سجاد محمدیان، علیرضا مختاری همامی، پیمان نصیری، مهران نکوئی مجد، سجاد نیک پرست، احمد اجاقلو، محمد فتحی گنجی، حمید اسلامی، حسین صالحی منش در بخش مردان و بتول جهانگیری، مریم سلطانی و هاشمیه متقیان در بخش زنان 27 ملی پوش اعزامی به این مسابقات هستند و تیم ملی از حیث تعداد، با نفرات بیشتری به نسبت بازی های پارالمپیک لندن 2012 به ریو اعزام خواهد شد.

سرپرستی این تیم بر عهده ی علی اصغر هادی زاده است و بهمن رضایی، مصطفی بهرامی، هرمز راد صادقی نیا، سجاد مرادی، سعید کولیوند، محسن ابراهیمی، الهه شیعه ، حمید مزارزئی، مصطفی جنتی به عنوان مربیان تیم ملی در کنار این ملی پوشان حضور خواهند داشت.


افتخارات تیم ملی دو و میدانی 

15 مدال در پارالمپیک سیدنی سال 2000

15 مدال پارالمپیک آتن سال 2004

6 مدال پارالمپیک پکن سال 2008

34 مدال و کسب رتبه دوم تیمی در رقابت های پارآسیایی گوانجو 2010

13 مدال پارالمپیک لندن سال 2012

72 مدال و کسب رتبه دوم تیمی در مسابقات پارآسیایی اینچئون سال 2014

35 مدال مسابقات بین المللی فزاع امارات سال 2016

کسب 27 سهمیه در پارالمپیک ریو

با این اوصاف باید دید تیم ملی دو و میدانی جانبازان و معلولین می تواند رکورد کسب مدال های پارالمپیکی خود را ارتقا دهد یا نه؟

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.