سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد؛

بسیجی وار برای رشد شتابان علمی برنامه‌ریزی داشته باشیم

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: با روحیه بسیجی برای رشد شتابان علمی برنامه‌ریزی داشته باشیم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، دکتر محمد ‌مهدی زاهدی در هفدهمين اجلاس سالانه اساتید بسیجی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش، اظهار کرد: دستیابی به انرژی هسته‌ای هویت و شخصیت به ایرانی‌ها داد و این موضوع دقیقا همان چیزی است که کشورهای مسلمان به آن نیاز دارند.

وی با بیان اینکه اقتصاد دانش‌بنیان مؤلفه‌هایی دارد که برای رسیدن به آن باید به این موارد توجه داشت، خاطرنشان کرد: حقوق مالکیت فکری، روحیه جهادی، عزت‌طلبی و مدیریت قوی از الزامات این موضوع است زیرا نمی‌توان شرکت دانش بنیانی راه انداخت و مدیران نالایقی برای آنها قرار داد.

وزیر پیشین علوم ، تحقیقات و فناوری، بیان کرد: تمدن‌سازی، تضمین سازندگی، رفع نیازهای اساسی، بصیرت‌افزایی، رشد و تعالی از جمله آثار اقتدار علمی بوده و اگر بر مبنای این موارد مسیری طی شود به زیرساخت قدرت می‌رسیم.

نماینده کرمان در مجلس، تصریح کرد: بسیج اساتید ظرفیت تشکیل شرکت‌های دانش بنیان داشته و در صورت وجود توان علمی سرمایه‌گذار نیز برای آن‌ها یافت می‌شود.

تدوین اسناد توسعه دانش بنیان استان‌ها در نقشه جامع علمی

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه اجلاس گفت در حوزه‌های علم انسانی سکولاریسم نفوذ بیشتری در دانشگاه‌ها دارد، برای برطرف سازی این مشکل، راهبردهای کلان در نظر گرفته شده است.

منصور کبگانیان افزود: اراده جدی برای تغییرات در حوزه علمی وجود نداشته و در این حوزه تنگناهایی داریم که نیاز به گفتمان سازی آسیب داشته و برای رفع آن باید به رشته‌های تخصصی توجه داشت.

وی گفت: همچنین در ارتباط با اقتدار و اقتصاد کشور نیز وضعیت مطلوب را طراحی کردیم که دستیابی به آن نیز دور و غیرقابل تصور نبود.

کبگائیان تصریح کرد: رئیس جمهوری اصرار دارند که اسناد ملی سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی را تغییر داده که ما به آنها انتقاد داریم از جمله این درخواست‌ها در اسناد ملی هوا و فضا بوده که با آن مخالفت شد.

وی بیان کرد:برای هر کدام از بندهای سند توسعه علمی کشور چندین راهکار اجرایی ارائه داده شده است، از حوزه اقتصاد مقاومتی تا شیلات و آب‌های جنوبی در این سند مواردی آورده شده و چالش‌هایی وجود دارد اما راهکار رفع آن نیز آورده شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: هم اکنون در انرژی هسته‌ای سندی نداریم و هر دولتی که می‌آید یک اقدام متفاوت انجام می‌دهد.

وی با اشاره به مقاومت‌هایی که در برابر سند توسعه علم و فناوری وجود دارد، تصریح کرد: اسناد توسعه دانش بنیان استان‌ها در نقشه جامع علمی تدوین شده و اجرای این روند از استان‌های جنوبی آغاز شده است.

اقتصاد مقاومتی روح تمام برنامه و راهکارهای اقتصادی در کشور

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات وفناوری،هم در این اجلاس گفت: نباید در مورد اقتصاد مقاومتی تنها حرف بزنیم زیرا قید حساس اقدام و عمل رهبری معظم انقلاب، ناظر به آیه شریفه است که همه در حال آزمایش شدن هستند و اینکه باید دید چه کسی بهتر عمل می‌کند و به همین علت باید همه برای برآورده شدن اقتصاد مقاومتی تلاش داشته باشند.

تسلیمی گفت: هم اکنون اقتصاد مقاومتی یک موضوع بخشی نبوده بلکه روح تمام برنامه و راهکارهای اقتصادی در کشور است و ما راهکارهای اجرایی آن را به دست آوریم.

وی تصریح کرد: پس از مطالعات طولانی در اسناد بالادستی مربوط به حوزه آموزش عالی چهار چالش اساسی یافت شد که 4 راهبرد برای حل آنها استخراج شد. هم اکنون سند آن در تمام سازمان‌های آموزش عالی نیز وجود داشته و بیش از یک سال هم از آن ارسال آن می‌گذرد.

قائم مقام وزیر علوم تأکید کرد: بسیار ارزنده است که اگر ساعت‌ها صورت مسئله ارائه دهیم اما باید دقیقه‌ای هم راه حل ارائه داد؛ در اجلاس بسیج اساتید از رشته‌های گوناگون علمی دانشمندان زیادی وجود دارند و هر رشته‌ای دارای هدف و مسولیتی است که می تواند در ارائه راه حل کارگشا باشد.

انتهای خبر//ی.م


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.