سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد؛

بررسی دقیق فرآورده های خام دامی با هدف تامین سلامت غذا

بررسی دقیق فرآورده ها خام دامی در آزمایشگاه دامپزشکی خراسان رضوی با هدف تامین امنیت غذایی انجام می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی با بیان این مطلبافزود: آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان با دارا بودن تجهیزاتی همچون دستگاه هائی با فناوری پیشرفته GC ،GC MASS، HPLC،ATOMIC ABSORBTION به عنوان مرجع سم شناسی در زمینه پایش باقیمانده سموم در فرآورده های خام دامی در کشور است.

مجید روحانی نژاد ادامه داد: انجام آزمون های تعیین میزان سموم، آنتی بیوتیک ها و فلزات سنگین در کل فراورده های خام دامی در آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی انجام شده و نیز بررسی آلودگی های میکروبی بیماریزا در انسان و فساد فرآورده های خام دامی در این آزمایشگاه انجام می شود.

او در ادامه با اشاره به دیگرفعالیت های آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی اظهار داشت :  تعیین نوع گوشت موجود در فرآورده های غذائی با روش های جدید ژنتیکی (PCR) بر روی DNA استخراج شده از نمونه و تشخیص انواع گوشت حیوانات استفاده شده در فرآورده های گوشتی از نمونه بررسی های بهداشتی در این آزمایشگاه است.

روحانی نژاد گفت: آزمایشات سم شناسی شامل ردیابی میزان باقیمانده تعداد 20 نوع ترکیب سم ارگانوکلره شامل DDT و ایزومر های آن ( گرچه امروزه استفاده نمی شوند ولی به دلیل پایداری بسیار زیاد در خاک قابل ردیابی می باشند)، لیندن، آلدرین، دی آلدرین و ... تعداد 10 ترکیب از سموم ارگانو فسفره رایج و پر مصرف که امروزه استفاده زیادی در کشاورزی و دامپزشکی دارند شامل دیازینون و کومافوس و مالاتیون.... و تعدادی از سموم رایج از دیگر خانواده ها شامل سایپرمترین (که به میزان زیادی در حشره کش های خانگی و دامپزشکی وجود دارند) و کارباریل و ده ها سم دیگر در فرآورده های خام دامی می باشد که با تکنیک های دقیق و روز دنیا در این آزمایشگاه قابل انجام است.

او از طرح ملی پایش باقیمانده دارو، سموم و فلزات سنگین در فرآورده های خام دامی نیز به عنوان طرحی محوری در زمینه تامین امنیت غذایی شهروندان یاد کرد و افزود: طی دهه های اخیر، با گسترش صنعت و فن آوری،‏ مصرف افزودنی ها، آفت کش ها و آنتی بیوتیک ها در تولید مواد غذایی روند رو به رشدی داشته است لذا سازمان دامپزشکی روش‌ها و برنامه‌های مختلف استانداردی برای ارزیابی مخاطرات بهداشتی و باقیمانده‌های دارویی ارائه کرده است که یکی از مهمترین برنامه های سازمان دامپزشکی در جهت ارزیابی مخاطرات موجود در مواد غذائی با منشا دامی، طرح ملی پایش باقیمانده دارو، سموم و فلزات سنگین در فرآورده های خام دامی می باشد که در این برنامه ملی پایش از سال 1388 تاکنون در هفت فرآورده خام دامی شامل شیر، گوشت قرمز، مرغ، عسل، تخم مرغ، ماهی سرد آبی و گرمابی باقیمانده های دارو، سموم و فلزات سنگین و مواد شیمیایی مورد پایش و ارزیابی قرار گرفته است.

مدیر کل دامپزشکی خراسان رضویخاطرنشان کرد : از ابتدای سال 93 در راستای انجام طرح پایش ملی ارزیابی باقیمانده های سموم و فلزات سنگین در 7 فرآورده خام دامیNRP 92، در مجموع تعداد 16500 آزمون اولیه به روش ELISA و با دستگاههای GC وATOMIC انجام گرفت و بیش از 1000 آزمون تاییدی با دستگاه ATOMIC , GC-MASS نتایج حاصله را تایید نمود.

انتهای پیام / ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.