قاسم قاضی روانشناس و استاد دانشگاه تهران، در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: اعتیاد به طور عادی با مواد مخدر، الکل و نیکوتین همراه است، اما این امکان وجود دارد که این اختلال در مورد هر چیزی باشد از جمله وابستگی افراطی به کار، اینترنت، خرید.
وی ادامه داد: اعتیاد به هر چیزی، زمانی صدق میکند که فرد نیاز به استفاده از آن را به مدت طولانی در خود احساس میکند به طوری که منجر به اختلال در دیگر زمینههای زندگی مثل روابط با اطرافیان، کار یا سلامتی میشود. در واقع، فرد به استفاده مکرر وابسته میشود و به تدریج، زمان بیشتری برای بهره گیری نیاز دارد تا به همان درجه از روحیه بالا برسد.
این روانشناس در باره ویژگی های افرادی که دچار عارضه اعتیاد هستند، تصریح کرد:، اختلال در خلق و خو، بی قراری و از دست دادن علایق دیگر، تلاشهای ناموفق برای کنترل کردن میزان استفاده، از علائم اعتیاد است.
قاضی بیان کرد: انسان ذاتا به دنبال شادی است و اما در صورت مواجه شدن با شکست و سرخوردگی و به منظور غلبه بر غم ها به شادی های مصنوعی پناه می برد.
وی در خصوص عواملی که منجر به اعتیاد می شوند، ادامه داد: ازدواج ناموفق، شکست تحصیلی، از دست دادن بستگان، افسردگی و مشکلات مالی می تواند تأثیر چشمگیری در بروز این عارضه داشته باشد.
قاضی در خصوص نظریه جامع مبنی بر ارتباط مستقیم اختلال اعتیاد به بهداشت اجتماعی، اذعان کرد: زمینه های اعتیاد به بهداشت روانی مرتبط نیست بلکه باید زمینه های بروز این مشکل را در شرایط خانوادگی و محیطی جستجو کرد.
وی یادآور شد: افراد در صورت بروز مشکل، از مشاوران کمک گیرند چرا که کمک های تخصصی و فراهم کردن زمینه های شادی و برنامه ریزی می تواند راهکار مناسبی برای رفع این معضل باشد و تاثیر بسزایی در ترک عادت های بد داشته باشد.
انتهای پیام/