به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ارسلان قاسمی در واکنش به تفاهم سازمان شیلات با سازمان محیط زیست برای تولید ماهی تیلاپیا در کشور اظهار داشت: اگر این تولید همان طور که گفته میشود در حد ۱۰ مزرعه و کارهای تحقیقاتی باشد، ما بحثی در این زمینه نداریم، اما موضوع چیز دیگری است.
وی تصریح کرد: سازمانهای شیلات و دامپزشکی با راهاندازی پرورش تیلاپیا در این ۱۰ مزرعه، قصد نوعی فرار به جلو و تطهیر واردات این ماهی به کشور را دارند.
مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران با بیان اینکه مجوزهای واردات تیلاپیا توسط دولت صادر میشود، افزود: باید از آنان پرسید دلیل این همه واردات تیلاپیا به کشور چیست؟
قاسمی با اشاره به اینکه حمایت از تولید باید سرلوحه کار این سازمانها قرار بگیرد، گفت: ما درباره گونههایی که سالها درباره آنها در کشور کار شده و بعضا هم بومی هستند چنین حمایتی را مشاهده نمیکنیم.
وی با بیان اینکه میگو، ماهیان خاویاری و کپور جزو گونههایی هستند که مورد حمایت قرار ندارند، افزود: با وجود تمام این مسائل پرورش گونه جدید در کشور، چه سودی دارد؟ پس از مدتی این گونه نیز به سرنوشت سایرین دچار خواهد شد.
مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران شرایط تولید ماهیان خاویاری و قزلآلا را مطلوب ندانست و تصریح کرد: ایران خاستگاه خاویار است اما در حال حاضر چین به بزرگترین تولیدکننده این ماهی تبدیل شده و ما حتی از کشور اسپانیا نیز در این زمینه عقب افتادهایم.
قاسمی با تاکید بر اینکه واردات تیلاپیا آسیب جدی به تولید قزلآلا زده است، ادامه داد: ایران جزو ۳ کشور برتر دنیا در زمینه تولید قزلآلا است با وجود این مساله، چرا ما باید به تولید خود آسیب بزنیم و آن را در معرض خطر قرار دهیم؟
وی اضافه کرد: درحال حاضر نیز در این زمینه مشکل پیدا کردهایم و تولیدکنندگان زمانی که میبینند امنیت شغلی ندارند و تولیدشان باید با یک ماهی بی کیفیت در بازار رقابت کند، دلسرد شده و از حوزه تولید کنار میروند.
مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران با بیان اینکه طبق اعلام فائو تیلاپیا گونهای پرتولید است، اظهار داشت: اما با توجه به آسیبهایی که این ماهی میتواند وارد کند و ارزش غذایی و کیفیت پایین آن، تولید تیلاپیا به صلاح نیست.
قاسمی با اشاره به اینکه درباره تولید تیلاپیا در کشور نگرانیهای زیست محیطی زیادی وجود دارد، ادامه داد: به همین دلیل بوده که سازمان محیط زیست تاکنون با پرورش این ماهی موافقت نکرده بود و درحال حاضر نیز با تولید محدود آن موافقت کرده است.
وی اضافه کرد: ما باید در زمینه تولید گونههایی که روی آنها در کشور کار شده و همچنین گونههای کم خطر فعالیت کنیم.
منبع: خبرآنلاین
انتهای پیام/