شبکه تلویزیونی سی ان ان با اعلام این خبر افزود: در سالهای اخیر در آمریکا تیراندازیهای متعددی رخ داده است که در یک تیراندازی، چندین نفر کشتار شدند.
ماجرای نیوتاون با 26 کشته، که بیست نفر از آنها کودک بودند، یا تیراندازی در چارلستون با 9 کشته و تیراندازی در شهر سن برناردینو در جنوب کالیفرنیا و تیراندازی در شهر اورلندو در فلوریدا مصادیقی از این تیراندازیهای هولناک هستند که به نوعی به مشخصه (هویت) آمریکایی تبدیل شده است. در سال دو هزار و چهارده، هر روز 99 نفر در آمریکا به ضرب گلوله کشته شدند. در مجموع، در این سال بیش از 11 هزار نفر به ضرب گلوله کشته شدند. در همین سال، بیش از 21 هزار نفر نیز با اسلحه خودکشی کردند. در سال 2014، حدود هشتاد و یک هزار نفر نیز به علت اصابت گلوله زخمی شدند.
سی ان ان در ادامه اعلام کرد: اگر خشونتها و کشتارهای ناشی از سلاح را در آمریکا با دیگر کشورهای ثروتمند جهان مقایسه کنیم، باید بگوییم که آمریکا وضعی کاملا متفاوت دارد. بررسی ها نشان می دهد در سال 2012، تعداد قتلها با سلاح در آمریکا در هر یک هزار نفر، هفت برابر کانادا، پنجاه برابر آلمان، و شصت برابر انگلیس بود.
سئوال مطرح این است که آیا آمریکا میتواند از تجربه کشورهای دیگر در این زمینه بسیار مهم برای تأمین امنیت شهروندانش درس بگیرد. کشورهایی در جهان وجود دارند که میزان عشق و علاقه به سلاح در این کشورها به اندازه آمریکاست؛ اما قتل و خشونت ناشی از سلاح در این کشورها در مقایسه با آمریکا بسیار کم است. در برخی از کشورها نیز عناصر لیبرال و محافظهکار درباره کنترل سلاح به توافق رسیدهاند و بعد از امحای سلاحها، قتلهای ناشی از سلاح بسیار کاهش یافته است.