سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روحانی در نشست دولتمردان دفاع مقدس:

ادامه فعالیت‌های هسته‌ای در سایه مقررات بین‌المللی پیروزی بزرگی است/ ریشه تروریسم در اشغال عراق و افغانستان است

رئیس جمهور گفت: اینکه امروز می‌توانیم در سایه مقررات بین‌المللی فعالیت هسته‌ای خود را ادامه دهیم و این فعالیت فناورانه به عنوان حقوق ملت و اقدام قانونی در دنیا شناخته شود، پیروزی بزرگی است.

به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی عصر شنبه در این نشست که به یاد مجاهدت‌ها، پایداری‌ها و مدیریت انقلابی دولتمردان در دوران دفاع مقدس و در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: اینکه امروز می‌توانیم در سایه مقررات بین‌المللی که یکروز با اتکای ظالمانه به آنها ما را از غنی‌سازی محروم می‌کردند، فعالیت هسته‌ای خود را ادامه دهیم و این فعالیت فناورانه به عنوان حقوق ملت و اقدام قانونی در دنیا شناخته شود، پیروزی بزرگی است.

روحانی افزود: اینکه امروز توانسته‌ایم بدخواهی‌های دیگران علیه ملت را از بین برده و با برداشتن دیوارهای تحریم، فضا را برای فعالیت اقتصادی مردم بگشاییم، پیروزی بزرگی است که در سایه وحدت، اتحاد و هدایت های رهبری به دست آمده و با تکیه بر وحدت، هماهنگی و نظام اسلامی می‌توانیم این راه را تا پایان ادامه دهیم.

رییس‌ جمهوری در ادامه با ابراز خرسندی از حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این مراسم، اظهار داشت: ایشان در دوران دفاع مقدس در کنار حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ، به عنوان نماینده امام(ره) در شورای عالی دفاع بودند و سپس در دورانی که تمشیت امور نیروهای مسلح به عهده رهبری بود در مقطعی از سال 62 فرماندهی جنگ را بر عهده داشتند.

وی با اشاره به اینکه دفاع یا جنگ به عنوان نقطه بسیار تأثیرگذار در تاریخ هر کشور و جهان بشمار می‌آید، گفت: جنگ‌های مختلف از جمله جنگ جهانی اول و دوم، جنگ ویتنام و شبه جزیره کره و بسیاری از جنگ‌ها در مناطق مختلف جهان، تاریخ‌ساز و تأثیرگذار در آینده آن کشورها و حتی جهان بود.

رییس‌ جمهوری اظهار داشت: بسیاری از تجاوزگری‌‌ها در شرایط وخیمی که امروز در دنیا شاهد آن هستیم، تأثیرگذار بوده و اگر امروز بخواهیم ریشه تروریستی که منطقه و کشورهای جهان را فرا گرفته دنبال کنیم به تجاوز در افغانستان و عراق برمی‌گردد.

روحانی افزود: اگر امروز القاعده بوجود آمده بخاطر تجاوز شوروی سابق به افغانستان و تداوم آن با تجاوز آمریکا در این کشور بوده و اگر تروریست‌هایی به نام داعش در منطقه جنایت و خونریزی می‌کنند، ریشه در تجاوزاتی دارد که در سطح منطقه شکل گرفته است و اگر اشغال عراق و افغانستان و تهییج برای جنگ در سوریه نبود، امروز شاهد این حجم از تروریسم در منطقه نبودیم.

وی با تأکید بر اینکه دفاعی که از روی اخلاص و برای نجات کشور از اشغال متجاوزین باشد، می‌تواند پایه‌گذار مقاومت، ایثار، ایستادگی و قدرت ملی آن کشور شود، گفت: آغاز جنگ تحمیلی در کشور ما در شرایطی بود که از روزهای پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نسبی نظام، زمان زیادی نگذشته بود و در شرایطی قرار داشتیم که نیروهای مسلح ما مشکلات فراوانی داشته و برای تأمین قطعات، تجهیزات و مهمات تسلیحات ارتش که عمدتاً غربی و آمریکایی بود با قطع روابط در شرایط خاصی بودیم.

روحانی با اشاره به اینکه در ابتدای جنگ در شرایطی قرار داشتیم که برخی تجهیزات ما در انبارهای ارتش قابل شناسایی نبود و نیروهای ما کاربرد آن را نمی‌دانستند، گفت: در شرایط آغاز دفاع مقدس و ماه‌‌های اولیه جنگ، اگر قرار بود بار مسئولیت تنها بر دوش عزیزان ارتش باشد، امکان مقاومت وجود نداشت و لازم بود همه عناصری که می‌توانند نقش‌آفرینی کنند، به صحنه بیایند.

رییس‌ جمهوری ادامه داد: در آغاز جنگ همه آنهایی که می‌توانستند در میدان مبارزه قرار گیرند، به صحنه آمدند و ما شاهد تکامل و هماهنگی ارتش و سپاه و دیگر بخش‌ها در حین حرکت و در صحنه مبارزه بودیم.

روحانی افزود: در آن شرایط جنگ ما با فرماندهی استثنایی امام(ره) در مسیر دفاع مؤثر، حملات متقابل، پاکسازی سرزمین و حتی در مرحله‌ای به عنوان تنبیه متجاوز در دستور کار قرار گرفت.

رییس‌ جمهوری با اشاره به اینکه در آن مقطع نه تنها دولت بلکه همه مردم به صحنه دفاع از کشور آمدند، ادامه داد: حضور گسترده مردم در مقابله با تجاوزگران ، باعث شد تا دفاع ما یک دفاع مردمی شود.

روحانی اظهار داشت: دفاع مقدس متعلق به امام(ره)، ملت ایران و همه رزمندگان در سپاه، ارتش، نیروهای انتظامی و بسیج و همه کسانی است که با عِرق دینی  و ملی ، مسئولیت دفاع از کشور را به عهده داشتند.

رییس‌ جمهوری با تأکید بر اینکه در دفاع مقدس امام با قدرت معنوی و نفوذ خود در میان مردم، جنگ را اداره کرد، گفت: در دفاع مقدس همه نیروهای مسلح، جان بر کف به صحنه آمدند، مردم پشتیبانی کردند و دولت در آن دوران با همه توان در صحنه حضور داشت.

روحانی تأمین بودجه جنگ و رفع نیازهای ریالی و ارزی و حفاظت از تولید، فروش و صادرات نفت را از سخت‌ترین کارهای دولت در دوران دفاع مقدس برشمرد و افزود: در آن دوران تولید و صادرات نفت به قدری حائز اهمیت بود که بخش عظیمی از امکانات پدافند هوایی کشور در خارک مستقر شده بود.

رییس‌ جمهوری با اشاره به حمایت‌های مالی مردم با پرداخت مالیات در آن دوران و اینکه تمام بخش‌های اقتصادی دولت در این زمینه فعال بودند، گفت: وزارت سپاه و دفاع آن دوران که مسئولیت پشتیبانی و تولید مهمات را برعهده داشتند، می‌دانند که با چه سختی این نیازمندی‌ها تأمین می‌شد.

روحانی با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس، بخش بزرگی از صنایع کشور به کمک صنایع دفاع برای تأمین نیازهای مهماتی جبهه‌ها آمده بود، گفت: اگر بسیج امکانات مهندسی سراسر کشور و تلاش‌های نهادها و سازمان‌ها از جمله وزارت دفاع، جهاد سازندگی، بهداشت و درمان، وزارت خارجه، تبلیغات و تلاش‌های نمایندگان مجلس نبود، نمی‌شد این جنگ با عظمت را به راحتی اداره کرد و به سرانجام رساند.

رییس‌ جمهوری با گرامیداشت یاد و خاطره همه شهیدان، ایثارگران، جانبازان و آزادگان و از جمله شهدای مجلس و قوه قضائیه که به واسطه اقدامات وحشیانه دشمنان به مقام شهادت نایل آمدند، گفت: اگر فداکاری، ایثار، وحدت و پیروی از دستورات امام و ولایت امر در دوران دفاع مقدس نبود، نمی‌توانستیم به عنوان یک کشور تنها ، در جنگی که در آن بسیاری از قدرت‌های منطقه و جهان از رژیم صدام حمایت می کردند، به پیروزی برسیم.

رییس‌ جمهوری پیروزی در دفاع مقدس را حاصل تلاش و فداکاری رزمندگان دانست و با اشاره به اینکه این دفاع مقدس با تلاش دیپلمات‌های کشور به پایان مناسبی رسید، افزود: اگر تلاش دیپلمات‌های کشور در سازمان ملل متحد برای اعمال تغییرات در قطعنامه 598 نبود، نمی‌توانستیم جنگ را به شکل مناسبی به پایان ببریم و امروز نباید تلاش آنها را که توانستند متجاوز بودن رژیم بعث را به اثبات برسانند، فراموش کنیم.

روحانی در ابتدای این نشست نیز اظهارداشت: بسیار خوشحالم که در هفته دولت در محضر مسئولان عزیزی که در دوران دفاع مقدس بخشی از بار بزرگ مسئولیت را بر دوش داشتند و خانواده معظم شهیدان دولت از جمله رجایی، باهنر، کلانتری، فیاض‌بخش، نامجو، فکوری، عباسپور، قندی، تندگویان و چمران هستم  که هر کدام در مقاطع مختلف، مسئولیت‌های سنگینی را بویژه در دفاع مقدس برعهده داشتند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این نشست با تأکید بر اینکه دولت تدبیر و امید با برداشتن تحریم‌ها مجددا راه را برای توجه به رفاه عمومی باز کرده است، گفت: ادامه تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران، مقدمه جنگ های دیگر و از بین رفتن منابع کشور بود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی افزود: با تلاش‌های دولت، تحریم‌های ظالمانه برداشته و جلوی بهانه‌جویی‌های کشورهای غربی گرفته شد و الان راه برای همکاری با جهان باز شده است.

وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید حرکتی جدی برای اشتغال، رونق اقتصادی و شکستن رکود آغاز کرده است، گفت: با اقدامات دولت، کشور آینده خوبی خواهد داشت و نصرت الهی جلوه گر خواهد شد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نگرانی کشورهای غربی و ناتو، شوروی و کمونیست‌ها و ارتجاء عرب منطقه از شکست توطئه‌ها برای نابودی نظام جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: در شرایطی به کشور ما تجاوز کردند که ارتش منسجم نبود، ارتباطات ما با دنیا و خرید اسلحه قطع شده بود، فرماندهان جدید نیز آشنایی با امکانات خریداری شده نداشتند و سپاه نیز تنها یک نیروی شبه انتظامی برای مقابله با شورش‌ها و برقراری امنیت و نه برای ورود به جنگ بود.

هاشمی رفسنجانی ادامه داد: اما امام(ره) با دید بلند خود دستور تشکیل بسیج 20 میلیونی را صادر کردند و مردم و نیروهای انقلابی با تکیه بر آیه شریفه ان تنصرو الله ینصرکم و با هدف رضای خدا و حفظ ایران، وارد میدان شدند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه ما کاملاً به دنبال دفاع بوده و هیچ حالت تهاجمی برای کشورگیری در روحیه ما وجود نداشت، ادامه داد: حقیقتاً امام نیز در امور اصلی جنگ دخالت نمی‌کردند اما تأثیر ایشان در حفظ روحیه و آوردن مردم به صحنه جنگ فوق‌العاده بود و با یک اشاره ایشان، جبهه‌ها مملو از جمعیت داوطلب می‌شد و در نهایت نیز مسأله پایان جنگ را حل نمودند.

 هاشمی رفسنجانی با اشاره به حضور همه اقشار و آحاد در جنگ و همچنین طرح این سوال که خداوند چگونه وعده خود را به این ملت اجرا کرد، ادامه داد: اگر در دوران جنگ وارد عراق می‌شدیم، مردم آن کشور علیه ما شورش می‌کردند، اما امروز شاهد هستیم که صدام، حامیانش و همچنین منافقین از این کشور بیرون رانده شدند و امام(ره) نیز با پذیرش قطعنامه همه خواسته‌های کشور را تأمین نمود.

وی  با تأکید بر اینکه الان در منطقه‌ای پر از جنگ، شورش و ترور در امنیت کامل زندگی می‌کنیم، اظهار داشت: خوشبختانه دولت تدبیر و امید در صدد حل مشکلاتی حرکت می کند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ابتدای سخنان خود با اشاره به وعده الهی مبنی بر اینکه اگر خداوند را یاری نمایید در مقابل نیز پروردگار شما را یاری و تثبیت خواهد کرد، اظهار داشت: این وعده در مورد دفاع مقدس به خوبی از طرف خدا عملی شد و توانستیم با نصرت الهی مشمول آن وعده پروردگار شویم و امروز نیز از این وعده استفاده می‌نماییم.

 هاشمی رفسنجانی با یادآوری چگونگی، آغاز و اهداف جنگ تحمیلی، گفت: تا سال‌های آخر مبارزه و نهضت اسلامی دشمنان فکر نمی‌کردند، جمهوری اسلامی ایران و حامی استکبار پیروز شود، اما با پیروزی انقلاب، پشتیبانان طاغوت که ایران را به عنوان جزیره و خانه امن در منطقه می‌پنداشتند، نگران شدند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به توطئه‌های دشمنان ملت پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: آنان فکر می‌کردند که ما در اداره کشور عاجز خواهیم بود اما شخصیت نادر امام خمینی(ره) در تاریخ اسلام با طراحی راهی بسیار هوشمند و نظارتی دقیق راه توطئه را در آنان بست.

 هاشمی رفسنجانی با اشاره به رأی بالای مردم به نظام جمهوری اسلامی در اوایل انقلاب اظهار داشت: امام(ره) فرمود که باید از مردم بپرسیم که آیا حکومت دینی و اسلامی را می‌خواهند یا خیر که در نهایت نیز همان جمهوری اسلامی، توسط مردم انتخاب شد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: دشمنان اسلام در پی این بودند که محتوای انقلاب را تغییر دهند و پس از تشکیل کابینه توسط دکتر بازرگان که شخصی شریف، متدین و کاردان بود، مستکبران تا حدودی آرام شدند و پس از کناره‌گیری دولت و انتخاب بنی‌صدر به عنوان رییس‌ جمهور و حمایت منافقین از دولت وی نفس راحتی کشیدند که شاید به خیال خود توانستند، مجموعه نیرومند علیه انقلاب اسلامی ایجاد نمایند.

هاشمی رفسنجانی ادامه داد: در تاریخ انقلاب تنها چیزی که به عنوان حزب مشاهده شد و توانست با کار حزبی، پیروز شده و وضع کشور را اصلاح نماید، حزب جمهوری اسلامی بود که اجازه نداد بنی‌صدر و منافقین مجلس را بگیرند و مجلس با نیروهای متدین و مذهبی در یک طرف و منافقین و دولت بنی‌صدر در طرف دیگر بود.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص علل شروع جنگ، اظهار داشت: همه راه‌هایی که آمریکایی‌ها، انگلیسی‌ها و دوستانشان امتحان کردند، با شکست مواجه شد چرا که مردم کاملاً‌ در صحنه بودند و همه چیز را زیر نظر داشتند.

هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه هشت سال دفاع مقدس، یک جنگ معمولی نبود و با همه جنگ‌ها در تاریخ تفاوت داشت، اظهار داشت: همه قدرت‌های جهانی به یک طرف و ما تنها در طرف دیگر بودیم.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در این مراسم از دولت یازدهم برای برگزاری نشست دولتمردان دفاع مقدس قدردانی کرد.

محسن رفیق‌دوست نیز در این مراسم با اشاره به دسیسه و توطئه‌های کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی ایران در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین دوران جنگ تحمیلی و  جانفشانی‌های رزمندگان غیور اسلام در هشت سال دفاع مقدس، گفت: امروز از لحاظ نظامی، خودکفا بوده و جمهوری اسلامی ایران از لحاظ دفاعی از معدود کشورهای جهان است که در حد اطمینان‌بخش، آماده پاسخگویی به تهدیدات است.

ابراهیمی اصل استاندار ایلام در دوران دفاع مقدس نیز با یادآوری زحمات و تلاش‌های دولت در زمان جنگ تحمیلی با وجود امکانات اندک کشور، نسبت به رژیم بعثی عراق، اظهار داشت: در آن دوران اعتماد نظام اسلامی به نیروهای جوان به ما جسارت داد تا پیشنهاد دهیم و جنگ را به پیش ببریم و از کشور دفاع کنیم .

سردار سرلشکر بسیجی فیروزآبادی نیز در این نشست به اقدامات جهاد سازندگی که از عرصه خدمت به روستا به جبهه‌های جنگ حق علیه باطل سرازیر شدند و همچنین فرمان  امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه دولت باید در جنگ کمک نماید، اشاره کرد و به ذکر خاطراتی از همکاری‌های خوب و مستحکم دولت و ستاد پشتیبانی جنگ پرداخت.

مرتضی بانک معاون کل نهاد ریاست جمهوری نیز ابراز امیدواری کرد که نشست دولتمردان دفاع مقدس که برای اولین بار بعد از جنگ تحمیلی برگزار شده است، مقدمه‌ای برای همکاری و هماهنگی‌های بیشتر شود.

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.