سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد

آغاز رقابت سنتی اصلاح طلبان و اصولگرایان برای یک صندلی/ مهدی یا احمد؛ کدام یک پیروز می شوند؟

هرچه به 9 شهریور نزدیکتر می شویم، رقابت برای صندلی ریاست شورای شهر تهران به اوج خود می‌رسد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، انتخابات هیأت رئیسه شورای شهر تهران در پیش است و ریش سفیدان فعالیت خود را برای کسب آرای بیشتر آغاز کرده اند.

جلسه هفته اینده شورای شهر تهران تکلیف ریاست بر این شورا را در آخرین سال شورای چهارم مشخص می کند.

شورای که در آن برای اولین بار از زمان تشکیل شورای دوم، مهدی چمران نتوانست برای سال اول به عنوان رئیس شورا انتخاب شود و قافیه را به رقیب اصلاح طلب خود واگذار کرد.

اما احمد مسجد جامعی تنها تنواست یک سال بر صندلی ریاست تکیه زند چرا که با از دست دادن 2 رای از آرای اولیه خود، ریاست را به چمران واگذار کرد.

اکنون انتخابات مجدد هیأت رئیسه در تاریخ 9 شهریور در پیش است و باید دید رقابت ریش سفیدان برای تکیه بر مسند ریاست به کجا می رسد.

چمران گزینه اصولگرایان شورای شهر تهران

امروز محسن پیرهادی از اعضای هیأت رئیسه شورای شهر و نزدیکان مهدی چمران در مصاحبه ای تأکید کرده است که چمران گزینه اصولگرایان برای ریاست شورای شهر است.

وی با بیان اینکه چمران در شورا تجربه‌های خوبی دارد و باید از تجربیاتش استفاده کرد، گفت: چمران به خوبی جلسات شورای شهر را اداره می‌کند.

پیرهادی در ادامه در خصوص کاندید شدن مسجد جامعی برای ریاست شورا گفت: بین خوب و خوب‌تر یکی را انتخاب می‌کنیم.

عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر این موضوع که اصولگرایان بر روی انتخاب چمران به اجماع رسیده‌اند، گفت: باید برای ایجاد شهری پویا همه تلاش‌ها صورت گیرد.

به گفته پیرهادی، شورا باید نقش نظارتی خود را به خوبی ایفا کند.

البته با وجود اینکه برخی کاندیداتوری چمران برای ریاست مجدد را قطعی عنوان می کنند نوز رقیب او به صورت علنی مشخص نشده است و از این روست که اصحاب تحلیل معتقدند بعید به نظر می رسد که بار دیگر چمران صندلی ریاست را از دست بدهد.

مسجدجامعی گزینه اصلاح طلبان شورای شهر تهران

در مقابل پیرهادی، محمدمهدی پیرهادی، سخنگوی فراکسیون اصلاح طلبان شورای شهر از انتخاب «مسجدجامعی»به عنوان گزینه نهایی اصلاح طلبان برای انتخابات هیات رئیسه آتی شورای شهر خبر داد.

تندگویان در گفت وگویی در مورد برنامه اصلاح طلبان برای انتخابات هیات رئیسه آتی، با بیان اینکه جلسات اصلاح طلبان برای انتخاب گزینه ریاست برگزار شده و نهایتا «احمد مسجدجامعی» به عنوان گزینه ریاست شورا انتخاب شد، گفت: با این حال هنوز بر روی گزینه ها برای ترکیب هیات رئیسه تصمیم گیری نشده است.

تندگویان در پاسخ به این سوال که آیا وی بار دیگر برای هیأت رییسه کاندید می شود یا خیر؟ با بیان اینکه سال گذشته علارغم میل باطنی و تنها براساس درخواست فراکسیون کاندید شدم، افزود: به شخصه علاقه ای برای کاندید شدن ندارم چراکه در سال آخر مدیریت شهری قرار داریم و عملا 7ماه از کار اجرایی شورا و شهرداری باقی مانده و به نظر نمی‌رسد در این مدت کوتاه تغییر رویه‌ای در عملکرد ایجاد شود.

تندگویان در مورد رایزنی با ورزشکاران شورا و یا برخی اصولگرایان برای جذب آرای آنها تصریح کرد: سال گذشته در انتخابات هیات رئیسه یک رأی سفید در میان آرا وجود داشت که این نشان می دهد که تعدادی از اصولگرایان از مدیریت چمران راضی نیستند و احتمالا در انتخابات هیات رئیسه آتی نیز تعداد رأی‌های سفید در پی نارضایتی از مدیریت چمران در طیف اصولگرایان بیشتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه تعداد اعضای اصلاح طلب و آرای آنها مشخص است، گفت: جریان اصلاح طلبی شورای شهر که مسجد جامعی را گزینه ریاست انتخاب کرده است 13رأی دارد هرچند که برخی عنوان کردند که اگر تعداد آراء ما به 15برسد به گزینه ما رأی خواهند داد اما به شخصه معتقدم نمی توان بر روی وعده های اعضا اتکا کرد!

تندگویان در مورد جذب آرای ورزشکاران شورا نیز با بیان اینکه تکلیف این افراد مشخص است و به نظر می رسد آنها برای رأی دادن بر روی گزینه قبلی خود ایستاده‌اند، گفت:ممکن است در پی جلسات و ملاقات ها عده ای از اعضای شورا به ما قول دهند که رأیشان را در سبد اصلاح طلبان می اندازند؛ اما معتقدم نباید برروی آنها حساب باز کرد.

زمان دقیق انتخابات هیأت رییسه شورای شهر تهران هنوز مشخص نیست و پیش از این رحمت الله حافظی در نشست خبری زمان احتمالی برگزاری انتخابات هیأت رییسه را 9 شهریور ماه جاری اعلام کرده بود.

مسجدجامعی: تا سه شنبه صبر کنید

اما خود مسجد جامعی در گفت وگویی کوتاه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در مورد نامزدی برای ریاست بر شورای شهر توضیحاتی داد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا نامزد ریاست شوار می شوید؟ گفت: روز سه شنبه (9 شهریور) به جلسه شورا بیایید و آنجا همه چیز مشخص می شود.

با این پاسخ هنوز حضور مسجد جامعی در رقابت با چمران قطعی نیست البته از طرفی اصلاح طلبان نیز گزینه دیگری برای رقابت با چمران ندارند.

مسجدجامعی چگونه رئیس شورا شد؟

اولین جلسه رسمی شورای شهر تهران در دوره چهارم زمانی که آغاز به کار کرد، 2 نفر از 2 طیف اصلاح طلب و اصولگرا را برای صندلی ریاست در رقابت می دید که در نهایت، این نماینده اصلاحات بود که توانست با اختلاف یک رای ریاست شورا را بر عهده گیرد.

در این جلسه احمد دنیامالی عضو شورای شهر تهران پیشنهاد داد دو نفری که برای ریاست شورا کاندیدا می‌شوند بعد از انتخاب یکی از آنها به عنوان رئیس، فرد دیگر به عنوان نایب رئیس وی انتخاب شود و دیگر برای نایب رئیس رأی‌گیری جداگانه انجام نشود.

مرتضی طلایی دیگر عضو شورای شهر گفت: آن‌طور که از آیین‌نامه شورا استنباط می‌شود، باید برای همه گزینه‌ها ثبت‌نام شود و به صورت همزمان رأی‌گیری برای هر یک از آنها صورت گیرد.

عبدالحسین مختاباد برای ریاست شورای شهر تهران، احمدمسجدجامعی را پیشنهاد داد و اقبال شاکری، مهدی چمران را پیشنهاد داد و بنابراین با توجه به اینکه نام عضو دیگری برای این سمت پیشنهاد نشد، رأی‌گیری برای آنها صورت گرفت.

اسماعیل دوستی پیش از آغاز رأی‌گیری در تذکری به اعضای شورا گفت: اعضا به افراد پیشنهاد شده در سمت‌های مذکور در صحن شورا مراجعه نکنند.

اعضای شورا آرای خود را داخل ظرف مخصوص انداختند و شمارش آرا آغاز شد، با شمارش آرا مشخص شد که مسجد جامعی 16 رای و چمران 15 رای آورد. 

چمران صندلی خود را پس گرفت

انتخابات مجدد هیأت رئیسه در حالی در صحن علنی شورا آغاز شد که رقابت‌ها برای انتخاب رییس شورا به موازات جریان سازی های رسانه ای برای تاثیرگذاری بر این انتخابات بالا گرفته بود.

در این دور از انتخابات درحالیکه انتظار می رفت الهه راستگو و احمد دنيامالي(کسی که خود مسجدجامعی را برای دور قبل پیشنهاد داده بود) که از جمله منتخبان لیست اصلاح طلبان شورای شهر تهران بوده اند، به احمد مسجد جامعی رأی دهند اما آرايشان به چمران رسید تا او بار دیگر بر صندلی ریاست شورا تکیه زند.

به این ترتیب احمد مسجد جامعی، محمد سالاری، فاطمه دانشور، احمد حکیمی پور، هادی ساعی، اسماعیل دوستی، محمد مهدی تندگویان، علی صابری، محسن سرخو، ولی الله شجاع‌پوریان، محمد حقانی، عبدالحسین مختاباد و غلامرضا انصاری، مسجد جامعی را به عنوان رئیس انتخاب کردند.

در مقابل نیز پرویز سروری، رضا تقی پور، عباس شیبانی، رحمت الله حافظی، اقبال شاکری، مهدی چمران، علیرضا دبیر، حسین رضازاده، حبیب کاشانی، مرتضی طلایی، مجتبی شاکری، ابوالفضل قناعتی، معصومه آباد، عبدالمقیم ناصحی، محسن پیرهادی، الهه راستگو، عباس جدیدی و احمد دنیا مالی نیز کسانی بودند که به چمران رای دادند.

پیروزی مجدد چمران

در انتخابات سومین دوره هیأت رئیسه نیز چمران توانست با 17 رای مسجد جامعی که 13 رای آورده بود را شکست دهد و جایگاه خود را در شورا حفظ کند.

در جلسه 10 شهریور 94، مهدی چمران با 17 رای بیشترین آرا را کسب کرد و دوباره بر صندلی ریاست نشست. همچنین مسجد جامعی با 13 رای و یک رای هم ممتنع بود.

نکته جالب این انتخابات این بود که در ابتدا قرار بود این انتخابات در روز یکشنبه 8 شهریور و به صورت غیرعلنی برگزار شود اما با توجه به درخواست سایر اعضای شورای شهر تهران و همچنین به دلیل مسافرت دو عضو  شورا،  قرار بر این شد جلسه انتخاب هیات رئیسه شورا روز سه‌شنبه 10 شهریور به صورت علنی برگزار شود.

حال باید تا 9 شهریور هم شهر و هم شهروندان در انتظار بمانند تا مسند ریاست شورای شهر تعیین تکلیف مجدد شود ،‌انتظاری که بی‌گمان فقط و فقط یک خواسته اساسی چاشنی آن خواهد بود، رسیدگی به اوضاع شهر و پرهیز از هر‌ آنچه بوی سیاست و نه کار می‌دهد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.