محمد معظمی گودرزی، مجری طرح بالابردن سایش از طریق نانو ذرات در گفت و گو با
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به مقاومت سطحی مواد اظهار داشت: یکی از مهمترین شاخصهای کیفیت قطعات در بسیاری از صنایع مقاومت مواد بوده و امروزه بهرهگیری از فناوری نانو در جهت افزایش کیفیت سایشی قطعات بسیار رایج شده است.
وی ادامه داد: هدف از انجام این طرح بهبود مقاومت به سایش فلز آلومینیوم با استفاده از نانوذرات و همچنین مقایسه آن با قطعات بهبود یافته با میکروذرات بوده است.
این محقق در خصوص ایجاد ساختار کامپوزیتی با اعمال ذرات سرامیکی سخت گفت: استفاده از میکروذرات درون زمینه موجب میشود این میکروکامپوزیت ها به تخریب ورقهای حساس شده، درحالیکه استفاده از ذرات در مقیاس نانومتری، استحکام ذره زمینه افزایش یافته و مکانیزم تخریب ورقهای غیرفعال میگردد.
مجری این طرح تاکید کرد: تحقیق حاضر میکروکامپوزیت و نانوکامپوزیت های پایه آلومینیوم به ترتیب با افزودن میکروذرات و نانوذرات کاربید سیلیسیم به مذاب آلومینیوم و استفاده از روش متالورژی پودر درجا فرآوری شدهاند.
معظمی گودرزی یادآور شد: نتایج نشان دادهاند که میکروکامپوزیت حاوی 10 درصد وزنی میکروذرات کاربید سیلیسیم در تنش 3 دهم و 6 دهم مگاپاسکال بهترین مقاومت به سایش را از خود بروز دادهاست.
انتهای پیام/