سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهنمای خرید "رادیاتور"

اگر قصد خرید رادیاتور را دارید مطالب زیر را از دست ندهید.

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ،یکی از قدیمی ترین روش های گرمایش منزل استفاده از شوفاژ است. به طور کلی، حرارت رادیاتورها از طریق جابه جایی در هوای اتاق گرما ایجاد می کند. به این صورت که هوای گرم بالای رادیاتور که سبک تر است به طرف بالا حرکت نموده و هوای سرد جایگزین آن می شود و این چرخش دائمی در جریان هوا، باعث گرم شدن اتاق می شود.

 

آب موجود در رادیاتور در سیستم حرارت مرکزی توسط تجهیزاتی مثل مشعل و پمپ گرم می شود و آب گرم شده در موتورخانه به قسمت های مختلف ساختمان هدایت می شود و وارد رادیاتورهای هر قسمت می شود؛ این آب زمانی که دمای آن کاهش می یابد دوباره به موتورخانه هدایت می شود تا گرم شود و این چرخه بارها تکرار می شود. بهترین مکان برای استفاده از رادیاتور شوفاژ مکان هایی است که خیلی نیاز به کنترل دما و رطوبت ندارد، چرا که رادیاتور قابلیت تنظیم درجه حرارت و رطوبت محیط را ندارد و میزان رطوبت نسبی اتاق را کاهش می دهد.

رادیاتورها از نظر ظاهری تنوع دارند و شما با توجه به سلیقه خود می توانید یکی از سه شکل پره ای، تخت یا پانلی و لوله ای را انتخاب کنید. جنس فلز آنها هم از انواع فولاد، چدن و آلومینیوم است، اما به طور کلی بد نیست بدانید که رادیاتور پانلی که از جنس فولاد هم هست از نظر راندمان و کارایی بهترین نوع رادیاتور است، چرا که این نوع رادیاتور گرمای یکنواخت و گسترده تری نسبت به نوع پره ای ایجاد می کند. همچنین این رادیاتورهای پانلی زیبایی و تناسب بیشتری با اغلب طرح های دکوراتیو دارد و نصب آسان و آب بندی مناسبی دارد. امروزه طراحان بزرگ دنیا رادیاتورهای پانلی را از مصالحی همچون شیشه، سنگ یا فولاد طوری می سازند که علاوه بر گرمادهی به عنوان یک المان تزئینی در خانه به چشم آید.

اما این نوع رادیاتور با وجود ویژگی ها و برتری ها نسبت به انواع دیگر معایبی هم دارد مثلا اینکه به خاطر جنس فولادی اش امکان زنگ زدن و سوراخ شدن آن بیشتر است و در صورت آسیب دیدن امکان تعمیر وجود ندارد و باید کل پانل تعویض شود.

نحوه خرید شوفاژ, بهترین مدل رادیاتور

رادیاتورهای پره ای

در این نوع رادیاتور هر پره ارزش حرارتی معین دارد و تعداد پره ها تعیین کننده ظرفیت گرمادهی محیط است، به طور معمول جنس این نوع رادیاتور از آلومینیوم است و از مزایای آن می توان به امکان افزایش و کاهش ظرفیت حرارتی رادیاتور اشاره کرد، رادیاتور پره ای علاوه بر اینکه به خاطر جنس آلومینیومی اش دوام بیشتری نسبت به پانلی دارد، در صورت آسیب دیدن شما می توانید به آسانی پره آسیب دیده را تعویض کنید، ضمن اینکه دیرتر هم دچار زنگ زدگی می شود و بنابراین برای فضاهای مرطوبی مثل حمام ها مناسب است، اما مورد دیگری که شاید یکی از موانع شما برای انتخاب این نوع باشد قیمت بالاتر رادیاتور آلومینیومی نسبت به چدنی و فولادی است.

یکی دیگر از انواع رادیاتور نوع چدنی است که به دلیل پایین بودن راندمان حرارتی و معایب دیگری از قبیل حساسیت دربرابر ضربه دیگر تولید نمی شود و چندان مورد توجه نیست.

ویژگی های یک رادیاتور ایده آل

رادیاتور ایده آل رادیاتوری است که انرژی کمتری مصرف کند و راندمان بالاتری داشته باشد، بتواند بیشترین ظرفیت حرارتی را در کمترین فضای ممکن ایجاد کند، ثبات حرارتی بهینه داشته باشد؛ یعنی دمای اتاق را در حدی از گرما حفظ کند، همچنین رادیاتور باید با فضای مورد نیاز و سیستم تولید گرمایش یعنی موتورخانه تناسب داشته باشد. از لحاظ ظاهری هم زیبایی و تناسب رادیاتور با دکوراسیون منزل شما حائز اهمیت است، کیفیت رنگ، مقاومت دربرابر زنگ زدگی و مقاومت مکانیکی، داشتن سطح صاف و بدون لبه تیز فاکتورهای بسیار مهمی هستند.

 

ویژگی مورد توجه دیگر قیمت مناسب و نوع اتصالات و سهولت در نصب آن است. در ضمن حتما حواستان باشد که هر وسیله ای که می خرید از جمله رادیاتور باید پشتیبانی خدمات و گارانتی تعویض مناسبی داشته باشد.

در انتخاب رادیاتور به این نکات دقت کنید

اولین نکته محاسبه دقیق بارهای حرارتی و حرارت مورد نیاز محل مورد نظر توسط یک کارشناس است که این محاسبه می تواند هزینه های اضافی شما را کاهش دهد.

نکته بعد اینکه سعی کنید رادیاتورها را در قسمت هایی از ساختمان که سرما ورود پیدا می کند به ساختمان تعبیه کنید، مثل زیر پنجره ها و نزدیک جداره های خارجی بنا.

در انتخاب شیرها دقت کنید و بدانید که اگر از شیرهای ترموستاتیک استفاده کنید، هزینه قبوض شما کاهش پیدا می کند و به عمر موتورخانه و پکیج تان هم افزوده می شود، همچنین اگر شما شیر هواگیری خودکار نصب کنید، عمل هواگیری به سهولت انجام می شود و خطر نشت آب به مبلمان و اثاثیه را کاهش می دهد. هواگیری مناسب باعث افزایش عمر کلیه تجهیزات می شود.

 

در مورد رادیاتورهای پره ای مدلی را انتخاب کنید که در بازار به وفور از آن مدل موجود باشد تا اگر در آینده در صورت آسیب دیدن خواستید یک پره بخرید، دچار مشکل نشوید. علاوه بر این یادتان باشد که هرچه عرض پره بیشتر باشد، بلوک رادیاتور جمع و جورتر و زیباتر خواهد شد؛ بنابراین بهترین سایز رادیاتور پره ای نوع ۸ سانتیمتری آن است.

حواستان باشد که فاصله حداقلی رادیاتور با دیوار و کف را حفظ کنید، چون عدم رعایت این فاصله باعث کاهش راندمان رادیاتور می شود.

دقت کنید که تمیز کردن سطوح رادیاتورها باعث افزایش راندمان حرارتی آن و کاهش دوده زدن و سیاه شدن دیوار اطراف رادیاتور می شود، همچنین سعی کنید تا جایی که ممکن است فضای اطراف رادیاتور باز باشد تا هوا بهتر گردش کند.یکی دیگر از مزایای رادیاتور استفاده از رادیاتورهای حوله خشک کن در فضاهایی مانند حمام و سرویس بهداشتی است که هم رطوبت را کم می کند و هم حوله البسه نم دارتان را می توانید خشک کنید و امروزه هم مدل های دکوراتیو زیبایی در بازار وجود دارد که شما می توانید متناسب با دکور حمام خود حوله خشک کنی انتخاب کنید.

 

   

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.