سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روایت نقوی‌حسینی از جلسه کمیسیون امنیت ملی:

عراقچی: کارخانه آب سنگین اراک به کار خود ادامه می‎دهد/ تحقیق با 7 نوع ماشین جدید در حال اجراست

معاون وزیر خارجه و رئیس ستاد اجرایی برجام با حضور در کمیسیون امنیت ملی از روال اجرای برجام گزارشی ارائه کردند.

به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، معاون وزیر خارجه و رئیس ستاد اجرایی برجام عصرامروز با حضور در کمیسیون امنیت ملی مجلس از روال اجرای برجام گزارشی را به سمع و نظر اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رساند.

 سیدحسین نقوی حسینی در این باره اظهار کرد: عراقچی معاون وزیر خارجه کشورمان ضمن حضور در جلسه امروز کمیسیون تاکید کرد که همکاری و تعامل دستگاه دیپلماسی و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مسیر برجام اهمیت ویژه ای دارد  و برجام که ثمره مقاومت و ایثارملت ایران و تدابیر مدبرانه مقام معظم رهبری است در مرحله ای است که وقت چیدن ثمرات و نتیجه آن رسیده است  و همه باید در داخل کشور با انسجام و وحدت در پی کسب حقوق و منافع جمهوری اسلامی ایران در سایه برجام باشیم.
 
عراقچی ادامه داد:  قرارداد طراحی و ساخت سایت اراک بین سازمان انرژی هسته‌ای و یک شرکت ایرانی منعقد می‌شود و کارخانه آب سنگین اراک هم کار خود را ادامه خواهد داد و محصولات آن در بازار فروخته خواهد شد. با توجه به اینکه ما حدود بیست تن آب سنگین تولید می‌کنیم  و مصرف داخلی مان سالی یک تن است این امکان وجود دارد که مازاد مصرف را در بازار جهان به فروش برسانیم.
 
معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: تحقیق و توسعه بر اساس برنامه برجام با هفت نوع ماشین جدید در حال اجرا است و ذخایر گاز اورانیوم غنی شده مازاد نیز به روسیه فروخته شده و در مقابل، کیک زرد خریداری شده است تا مواد اولیه تاسیسات هسته‌ای تامین شود و مطابق با نظر رهبری ابتدا کیک زرد وارد کشور شد و بعد اورانیوم از کشور خارج شد. در تاسیسات فردو نیز خطوط قرمز مورد نظر رهبری دقیقا رعایت شده و در مورد بازرسی‌ها پروتکل الحاقی اجرا می‌شود. به علاوه بازرسی های پذیرفته شده در برجام نیز در حال اجرا است و تاکنون گزارشی از سوء‌استفاده از بازرسی ها نداشتیم و هیچ دسترسی غیرهسته ای نیز تاکنون درخواست نشده است  و در مورد PMD نیز هیچ مسأله ای باقی نمانده است.
 
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: در ادامه جلسه، معاون وزیر امور خارجه تاکید کرد که همکاری های بین‌المللی هسته‌ای سازمان انرژی هسته‌ای در کلیه زمینه ها آغاز شده و پروژه های متعددی در این راستا مورد گفت‌وگو، مطالعه و اجرا قرار گرفت و می‌توان گفت برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر امری تثبیت شده است. هم‌چنین در خصوص تحریم‌ها نیز زیربنای قوانین تحریمی روی کاغذ لغو و برداشته شده است و قطعنامه  شورای امنیت نیز لغو شده و دستورات اجرایی رئیس جمهور آمریکا نیز به همین ترتیب لغو گشته است و اتحادیه اروپا و سایر مجامع بین‌المللی نیز تحریم‌های خود را لغو کردند اما اینکه آیا این لغو تحریم‌ها اثرات خود را داشته است موضوع ثانوی است، چرا که مشکل الان در میدان اجرا است چرا که تحریم‌ها همه بر روی کاغذ بر اساس برجام لغو شده .
 
عراقچی در مجلس تاکید کرد:‌ در کلیه حوزه ها شاهد گشایش هایی بوده ایم . اما در حوزه بانکی مشکلاتی وجود دارد که عدم ورود بانک های بزرگ و همکاری با جمهوری اسلامی ایران به علت فضای بی اعتمادی در طول تحریم‌ها یکی از علت های آن است که برای رفع آن، نیاز زمان بیشتری هستیم.
 
وی افزود: هم‌چنین از نظر برجام کلیه وجوه ایران در خارج از کشور آزاد شده و بانک مرکزی در مدیریت وجوه با مشکلی روبرو نیست و بر اساس آخرین آمار حدود 220 بانک کوچک و متوسط در حال حاضر با ایران همکاری می‌کنند. در بخش بیمه نیز کلیه مشکلات حل شده و به ویژه در حوزه بیمه نفت کش ها حرکت بر اساس برجام در حال طی شدن است.
 
عراقچی تاکید کرد: ما در حوزه انرژی هیچ مشکلی نداریم و در فاصله کوتاهی توانستیم به تولید و صادرات قبلی برسیم . هم‌چنین در حوزه حمل و نقل نیز بسیاری از مشکلات رفع شده و در حوزه فروش هواپیما نیز با توجه به اجرای برجام و لغو تحریم‌ها فعالیت‌ها و مذاکرات آغاز شد و توافق مرتبط با قراردادهای خرید هواپیما در حال اجرا است. هم‌چنین تحریم واردات فرش و مواد غذایی از ایران نیز از سوی آمریکایی ها لغو شده است اما برخی شیطنت ها و بدعهدی های آمریکایی ها از موانع و مشکلات برجام است.
 
وی ادامه داد: تداخل تحریم‌های اولیه در اجرای برجام مشکلاتی را ایجاد می‌کند و عوامل تندروی آمریکایی ، صهیونیستی و سعودی از جمله عوامل مشکل تراش در مسیر برجام هستند و با ایران هراسی موانعی را در مسیر اجرای برجام ایجاد می‌کنند؛ آنچه مهم است  این است که ما نباید با رفتارها و مواضع مان به ایران هراسی دامن بزنیم و نباید طوری رفتار کنیم یا موضع بگیریم که پیام ناامنی و وجود فضای تحریم سرمایه‌گذاری در کشورمان ایجاد شود.
 
در ادامه این جلسه تعدادی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز نظرات خود را در مورد گزارش عراقچی اعلام کردند که معاون وزیر خارجه در پاسخ به این‌ها ابراز اطمینان کرد که ارزش راهبردی فردو حفظ شده و این موضوع از خطوط ترسیمی رهبری بوده است و ماهیت آب سنگین اراک نیز به همین شکل حفظ شده است و با حفظ ماهیت آب سنگین اراک تولید پروتونیم کاهش یافته است.
 
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: نماینده جبهه الوفاق بحرین مهمان دیگر امروز کمیسیون امنیت ملی مجلس بود که در ابتدای جلسه رئیس کمیسیون امنیت ملی شرایط مستبدانه و سرکوب گرایانه علیه مردم مظلوم بحرین و رفتارهای برخلاف حقوق بشر و شهروندی و اصول دموکراسی علیه مردم و علما و چهره های معنوی با دخالت و حمایت عربستان و  نقش آفرینی انگلیس را محکوم کرد و در همین راستا پیام هدایت مجلس ایران را از مردم مظلوم بحرین و محکومیت اقدامات حکومت بحرین به نماینده جبهه الوفاق ابلاغ کرد.
 
در ادامه  نماینده جبهه الوفاق بحرین نیز با قدردانی از مواضع جمهوری اسلامی ایران در موضوع بحرین، ضمن محکومیت اقدامات رژیم بحرین در زیرپاگذاشتن قانون و افزایش اختیارات پادشاه و تبدیل کردن مجلس به یک مجلس فرمایشی که زمینه ساز نارضایتی و بروز خشونت علیه مردم و شهروندان شد  گفت:‌ رژیم بحرین تلاش می‌کند خواسته‌های مردم بحرین را به دعوای شیعه و سنی تبدیل کند و مخالفین را به این بهانه سرکوب کند. در حالیکه مردم در ابتدا به صورت مسالمت آمیز با سیاست‌های  سرکوب گرایانه دولت برخورد می‌کردند تا این دسیسه خنثی شود وجمعیت ا لوفاق نیز در این مسیر با ایجاد وحدت میان گروه‌های مختلف بحرینی به دنبال تثبیت حق حاکمیت مردم در بحرین بودند اما متاسفانه آنچه که در امروز در بحرین اتفاق می‌افتد یک فاجعه و یک آپارتاید مذهبی است که با حمایت عربستان و انگلیس در حال انجام است و سلب تابعیت از شیخ عیسی قاسم نیز در همین جهت است.
 
انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.