سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

حکایت خانه‌های ناامن برای کودکان در تهران

همیشه ناامنی به محیط بسته و آکنده از خشم و خشونت خلاصه نمی شود، در این گزارش حکایت خانه‌های ناامن متفاوت برای کودکان را می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،خانه و خانواده نخستین مکان و کانونی است که کودکان با آن ارتباط برقرار کرده و اُنس می گیرند،به واقع می توان گفت ریشه شکل گیری روحی و شخصیتی کودکان را باید در منازل و سکونت گاه خانواده و شرایط حاکم بر آن جستجو کرد.

بر اساس بررسی های انجام شده،نخستین محیط مورد علاقه کودکان با 25 درصد از امتیاز به خانه معطوف می شود و سپس پارک ها و حیاط مدارس با 18 درصد در رتبه دوم قرار دارد.

صدیقه نوبهار،روانشناس و کارشناس علوم رفتاری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به نقش بسیار موثر خانه در حس امنیت و آرامش خاطر کودک گفت:در نگاه اول اینچنین به نظر می رسد که محیط پارک ها و محافل بازی و جست و خیز برای کودکان در رتبه نخست قرار دارد،اما این تمایل کودک به حضور در چنین مناطقی امری طبیعی است،زیرا محیط خانه هر روز تجربه می شود امری که برای محیط پارک ها و بوستانهای محلی به میزان کمتری قابل حصول و مُیَسَر می شود.

وی افزود:در مجموع،محفلِ خانه و خانواده از محیط هایی محسوب می شود که در درجه اول اهمیت برای کودک قرار دارد،طبیعتا چنین نقطه ای باید با برخورداری از الزامات اولیه خاص به خود بستر و زمینه رشد و تکوین شخصیتی کودک را توام با ایمنی حداکثری فراهم کند.

یکی از این الزامات این عرصه به استحکام بنا و ضریب ایمنی موجود برای کودکان باز می گردد،امری که ساز وکار آن را باید در کیفیت معماری و شیوه طراحی منزل جستجو کرد.

مصوبه شهر دوستار کودک در سال 1388 به تصویب رسید و بخشی از این چارچوب تصویب شده بر رعایت استانداردهای کاهش مخاطرات و حوادث در مجتمع های مسکونی در خصوص کودکان تاکید دارد.

در سال1374 تنها ساختمان های 4 طبقه به بالا،موظف و مکلف به تامین استانداردهای آتش نشانی شدند،البته برای ساختمان هایی با طبقات کمتر،منعی در این خصوص وجود نداشت اما وسواس و ملاحضات  الزام آوری نیز در این ارتباط تعریف نشده بود.

البته در حال حاضر بر اساس گزارشات واصله،هستند برخی ساختمان هایی که حتی 5 با طبقه نیز،اصول ایمنی لازم در آن لحاظ نشده ،این امر در مناطق پر تراکم،مهاجر پذیر و محدوده هایی که با رشد جمعیتی فراتر از معمول مواجه هستند بیشتر به چشم می خورد.

*ارجاع کمتر از 4درصد از ساختمان های در حال ساخت پایتخت برای بررسی ایمنی آتش نشانی

محمود قدیری،معاون پیشگیری و ایمنی آتش نشانی چندی پیش در گفت و گو با رسانه ها که بخش هایی از آن در جراید و روزنامه ها نیز منتشر شد،عنوان کرد:تنها کمتر از 4 درصد از ساختمان های در حال ساخت در پایتخت به آتش نشانی ارجاع داده می شوند تا بر مبنای آن اصول ایمنی لازم مورد بررسی قرار گیرد.

یکی از ضروریات استحکام بنا در ساختمان های مسکونی به رعایت اصول فنی و تعبیه و استفاده از مصالح ساختمانی با کیفیت معطوف می شود،نوع استقرار و احداث بنا و نرده هایی که در بالکن یا پلکان خانه های آپارتمانی قرار می گیرد نیز از نقش بسیار تاثیر گذاری در افزایش و ارتقای ضریب ایمنی برخوردار است.

*لایحه ارتقای امنیت منازل برای کودکان

چندی پیش سازمان آتش نشانی طی لایحه ای که به شورای شهر ارائه کرد که درآن بر لزوم استاندارد سازی منازل مسکونی فارغ از تعداد طبقات تاکید شده بود.

لایحه مورد اشاره برای بررسی بیشتر به کمیسیون تخصصی شورای شهر ارجاع داده شد که در صورت تایید،منازل مسکونی ملزم به رعایت اصول ایمنی برای کودکان خواهند شد.

در شرایطی که برخی از نرده های بالکن آپارتمان ها برای گرفتن عکس سلفی سقوط کرده و برخی کودکان به دلایل نا ایمن بودن منازل جان خود را از دست داده اند،تصویب لایحه مذکور و ابلاغ آن برای اجرا از مهمترین اقدامات و تدابیری است که برای مهار و کنترل چنین مخاطراتی می تواند موثر واقع شود.

گفتنی است،در این میان،پارامترهایی برای رعایت اصول ایمنی نیز تعریف شده که رعایت ارتفاع پنجره تعبیه شده در اتاق و منازل،رعایت عمق استخرهایی که در منازل مسکونی احداث می شود،رعایت استاندارد دیواره جان پناه ساختمان ها و بالکن ها و...از نمونه مواردی به شمار می روند که مجموعه این مولفه های چون زنجیره ای به هم پیوسته ضریب ایمنی ساختمان ها را برای کودکان ارتقا می دهند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.