سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شیکاگو تریبون: ترس ایران از بازی "پوکمون گو" بی‌دلیل نیست

شیکاگو تریبون در مطلبی به بیان پیامدهای امنیتی بازی موبایلی جدید «پوکمون گو» پرداخت.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ شیکاگو تریبون در مطلبی نوشت: زمانی که برای نخستین بار خبر بازی موبایلی جدید "پوکمون گو" به گوش رسید، قدغن شدن آن از سوی برخی کشورها نیز کاملاً قابل پیش‌بینی بود. اکنون، ایران نیز به جمع این کشورها پیوسته است. 

بیشتر کشورهایی که انجام این بازی را ممنوع اعلام کرده‌اند، به دلایل امنیتی اقدام به چنین کاری کرده‌اند. هرچند نسخه‌های مشابه این بازی در گذشته به دلایل مذهبی در ایران ممنوع اعلام شده بود، این بار همانگونه که ابوالحسن فیروزآبادی – دبیر شورای عالی فضای مجازی – چندی پیش به آن اشاره کرد، ایران نیز به دلایل امنیتی اقدام به ممنوع کردن آن کرده است. 

ارتش اسرائیل نیز به تازگی انجام بازی پوکمون گو را به دلایل امنیتی در میان سربازان و افسران ممنوع اعلام کرد. استدلالی که ارتش اسرائیل طی بخشنامه‌ای برای ممنوعیت پوکمون گو مطرح کرد، این بود که با توجه به اینکه انجام این بازی نیازمند روشن کردن دوربین تلفن همراه و فعال کردن خدمات مکان‌یابی جغرافیایی آن است، ممکن است باعث افشای اسرار نظامی ارتش شود. 

ارتش آمریکا نیز استفاده از این بازی را ممنوع اعلام کرده است؛ اما این ممنوعیت تنها در برخی اماکن خاص نظامی به مورد اجرا گذاشته شده است. با وجود اینکه بازی پوکمون گو هنوز در چین عرضه نشده است، در این کشور نیز از هم اکنون نگرانی‌هایی در خصوص امکان به خطر افتادن امنیت تاسیسات نظامی این کشور مطرح شده است.

همچنین در رسانه‌های روسیه عنوان شده است که پوکمون گو ابزار جدید آمریکا برای کنترل جهان است و دلیلی که در این رسانه‌ها به آن استناد شده این است که شرکت سازنده این بازی (نیانتیک) زمانی با دولت آمریکا همکاری داشته است. یک قانونگذار روسی نیز چندی پیش مدعی شد این بازی برای سازماندهی تجمعات اعتراض‌آمیز هم می‌تواند به کار گرفته شود. 

این نگرانی‌ها شاید کمی غلوشده به نظر برسند اما به لحاظ فنی به هیچ وجه بی‌پایه و اساس نیستند. واقعیت این است که شرکت نیانتیک می‌تواند با قراردادن پوکمون‌ها در اماکن مختلف، کاربران تلفن همراه را در جستجوی این شخصیت‌های کارتنی به هر کجا که میخواهد، بفرستد. حال این مکان می‌تواند یک مکان نظامی خاص باشد یا محلی که برای تجمع کاربران در نظر گرفته شده است.

شاید برای برخی، چنین تصوراتی مضحک به نظر برسد؛ اما در دنیای پیشرفته امروز حتماً دلیلی برای نگران شدن وجود دارد که مارک زاکربرگ – مدیر فیس‌بوک – هنگام استفاده از لپ‌تاپ خود، جلوی دوربین آن را با یک تکه چسب می‌پوشاند.

بنابراین، وقتی فردی مانند زاکربرگ از پیچیدگی‌های دنیای فناوری اطلاعات که در آن هر فرد در هر کجا با استفاده از سامانه‌های مکان‌یاب به راحتی قابل ردیابی است، هراس دارد، طبیعی است که ارتش‌ها و دولت‌ها نیز نگران پیامدهای استفاده از فناوری‌های جدید باشند. 

البته ممنوعیت استفاده از پوکمون گو تنها به کشورهایی مانند ایران، روسیه و چین محدود نمی‌شود. روز گذشته سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان آلمان نیز به شرکت نیانتیک هشدار داد در صورتی که این شرکت برای جلوگیری از نقض حریم خصوصی کاربران اقدامی انجام ندهد، از عرضه این بازی در آلمان جلوگیری خواهد کرد. 

نگرانی مهم دیگری که در این میان وجود دارد این است که شرکت نیانتیک به کاربران اجازه نمی‌دهد به صورت ناشناس بازی پوکمون گو را برروی گوشی‌های هوشمند خود اجرا کنند و پیش از شروع بازی باید هویت خود را از طریق حساب گوگل یا شبکه‌های اجتماعی به تایید این شرکت برسانند. این مسئله علاوه بر نقض حریم خصوصی، این شائبه را مطرح کرده است که شاید نیانتیک قصد دارد در آینده اطلاعاتی که از کاربران خود جمع‌آوری می‌کند را به دیگران بفروشد.


انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۵۲ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
امروز (یکشنبه) موعد جابجایی پنگوئن ها در غربِ قطب شماله، براشون دعا کنید!
ناشناس
۱۶:۳۳ ۲۰ مرداد ۱۳۹۵
مورد آخری الکی بود
الان دیگه همه ی بازیا به اکانت گوگل دسترسی میخوان اونم واسه ذخیره ی بازیه
گوگل اطلاعات شخصی رو به سازنده های بازی نمیده
ناشناس
۱۰:۵۴ ۲۰ مرداد ۱۳۹۵
مو یک نظر خب دروم ولی نوموگوم
ناشناس
۲۰:۳۰ ۱۹ مرداد ۱۳۹۵
من بر خلاف نظرات کاربران محترم نظر قابل تأملی دارم .و بنظرم منم این بازیو میخوام .اونم الان
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۵
خب نده مجبوری؟؟
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۹ مرداد ۱۳۹۵
نمیتونم نظری بدم.
محمد
۱۱:۳۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۵
حالا چه کار کنیم؟!
اینجوری که امورات دنبا نمیگذره،لطفاً تا فردا حتماً یه نطری بدید!
ناشناس
۱۱:۵۰ ۱۹ مرداد ۱۳۹۵
چون نمی خوای باور کنی غرب متمدن و الگوی حقوق انسانی قراره با این بازی تجارت کنه...
ناشناس
۱۳:۲۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۵
هاهاهاهاها ای ول لااقل موسبب شادی ما میشید!!!
vpd
۱۲:۳۰ ۲۰ مرداد ۱۳۹۵
شوخی نکن. تو رو جون هر کسی که دوست داری یه نظر بده.خوب؟ کوچولو