سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرنوشت استادیوم‌های المپیک در گوشه‌ و کنار جهان/ متروک یا تغییر کاربری یافته+ تصاویر

پایگاه اینترنتی نشنال جئوگرافیک در مطلبی به بررسی اوضاع پرهزینه‌ترین استادیوم‌ها در تاریخ المپیک که متروک شده‌اند و یا تغییر کاربری یافته‌اند، پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی نشنال جئوگرافیک در مطلبی به بررسی بزرگ‌ترین و پرهزینه‌ترین استادیوم‌ها در تاریخ المپیک که متروک شده‌اند و یا تغییر کاربری یافته‌اند پرداخت و نوشت: نخستین المپیک تاریخ در سال 1896 (1274) با حضور 241 ورزشکار از 14 کشور جهان برگزار شد. با گذشت دو قرن از برگزاری این بازی‌ها به تعداد ورزشکاران و کشورهای شرکت‌کننده در این رویداد بزرگ ورزشی افزوده شده است. به‌گونه‌ای که در المپیک امسال بیش از 11 هزار ورزشکار از 200 کشور جهان شرکت کرده‌اند. بدون شک برگزاری مسابقات المپیک در این وسعت نیازمند استادیوم‌های بزرگ و با ظرفیت بالا است.

استادیوم‌های بزرگ المپیک با صرف میلیون‌ها دلار ساخته می‌شوند و معمولاً پس از پایان بازی‌ها به فضای غیرقابل استفاده تبدیل می‌شوند یا برای تغییر کاربری به هزینه‌های زیادی نیازمند هستند. به عنوان مثال، استادیوم بازی‌های تابستانی لندن 2012 (1390) با صرف هزینه 700 میلیون دلاری ساخته شد و با پایان بازی‌های و هزینه مازاد 400 میلیون دلاری به استادیوم فوتبال وست هام یونایتد تبدیل شد.

اندرو زیمبالیست، استاد اقتصاد کالج اسمیت انگلیس درباره هزینه‌های گزاف ساخت استادیوم برای بازی‌های المپیک می‌گوید: استادیوم‌های المپیک می‌توانند تغییر کاربری دهند ولی این حرکت نیازمند هزینه‌های گزافی است. زیربنای استادیوم‌های المپیک باید از قابلیت تغییر کاربری با کمترین هزینه برخوردار باشند. بارسلونا در سال 1992 (1370) میزبان بازی‌های المپیک تابستانی بود. آن‌ها نیازی به ساخت استادیوم‌های جدید نداشتند چراکه 70 درصد از استادیوم‌های مورد نیاز را در اختیار داشتند. بارسلونا نمونه صحیحی از تغییری کاربری استادیوم‌ها را ارائه داد.

هزینه‌های برگزاری مسابقات المپیک در حال افزایش است. با این حال، استفاده از روش‌های مهندسی نوین و تغییر کاربری استادیوم‌های موجود، هزینه برگزاری مسابقات المپیک را به حداقل می‌رساند.

در ادامه با تعدادی از استادیوم‌های المپیک در کشورهای مختلف آشنا شوید. این استادیوم‌ها تغییر کاربری نیافته‌اند و بلااستفاده به منطقه‌ای متروک تبدیل شده‌اند.

پیست دوچرخه‌سواری بازی‌های المپیک 2004 (1382) آتن

استادیوم المپیک مونترال 1976 (1354) کانادا موسوم به "بیگ آ" که سقف آن از 6776 ناحیه پاره شده است.

استادیوم پاناتناییک برای المپیک 1896 (1274) آتن یونان که اکنون به سایتی تاریخی تبدیل شده است.

این استادیوم‌ها تغییر کاربری یافته‌اند:

استادیوم المپیک 2012 (1390) لندن که با تغییر کاربری اکنون به استادیوم فوتبال تبدیل شده است.

استادیوم المپیک 1980 (1358) لوژنیکی روسیه که برای جام جهانی 2018 روسیه تغییر کاربری داده می‌شود.

استادیوم المپیک 1972 (1350) مونیخ که برای برگزاری کنسرت‌های موسیقی تغییر کاربری یافته است.

استادیوم لانه پرنده المپیک 2008 (1386) پکن برای المپیک زمستانی 2022 در حال آماده‌سازی است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.