سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصفهان؛

سفره قلیان از چایخانه ها جمع می شود

با اجرای طرح نظارت بر چایخانه های اصفهان واحدهای صنفی بدون مجوز تعطیل و سپس سفره قلیان از چایخانه های شهر برچیده می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،مدیر روابط عمومی مرکز بهداشت استان با اعلام اجرای طرح نظارت بر چایخانه ها گفت: این طرح با توجه به اطلاع رسانی های انجام شده در دو مرحله اجرا میشود و در مرحله اول واحد های صنفی متخلفی که به صورت غیر قانونی و بدون مجوز فعالیت میکنند پلمپ می شوند.

ایلبگ با بیان اینکه از هفته گذشته تا کنون 61 واحد صنفی بدون مجوز فعالیت از اماکن تعطیل شده اند، تاکید کرد: در مرحله دوم این طرح بساط قلیان ها نیز از چایخانه های اصفهان برچیده می شود.

وی برخورد با عرضه قلیان در واحد های صنفی را از جمله وظایف قانونی بازرسان این مرکز اعلام کرد و افزود: قانون در مورد ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی صراحت کامل دارد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه واحد های صنفی که مجوز خود را از اماکن دریافت کرده اند حق عرضه دخانیات و قلیان را ندارند تاکید کرد: بیشتر از شش ماه است که با همکاری شهرداری در سطح شهر اطلاع رسانی شده و با نصب بنرهایی از مضرات قلیان و دخانیات هشدارهای لازم داده شده است.

ایلبگ با تاکید بر اینکه با اجرای این طرح بنا داریم تا قلیان به صورت کامل از قهوه خانه به عنوان یک مکان عمومی حذف شود یادآور شد: مرحله اول این طرح از هفته گذشته برای برخورد با واحد های صنفی بدون مجوز یا واحد هایی که مهلت مجوز آنها تمام شده و اقدامی نکرده اندآغاز شده و درادامه مرحله دوم طرح از شهریور ماه واحد های صنفی اعمال قانون می شوند که قلیان عرضه می کنند.

وی به تشکیل «کمپین قلیان ها را گلدان کنیم» اشاره کرد و ادامه داد: این طرح در ادامه همین کمپین برای تکمیل حذف قلیان عملیاتی شده است.

مدیر روابط عمومی مرکز بهداشت استان از اجرای مصوبه مجلس در این طرح خبر داد و تصریح کرد: اعمال قانون های بهداشتی برای همه کسبه از شهریور ماه به صورت جدی تر انجام می شود.

وی تصریح کرد: مرحله دوم طرح ساماندهی چایخانه داران از اول شهریور ماه بعد از اطلاع رسانی و مهلت 15روزه با هماهنگی صدا وسیما و اصناف برای اجرای قوانین بهداشتی تا حذف کامل قلیان از واحد های صنفی شهر اجرای می شود.

طرح نظارت بر چای خانه های استان اصفهان هفته گذشته آغاز شد تا شاید برخورد با عرضه غیر قانونی قلیان در بسیاری از این واحد های صنفی یکبار برای همیشه قطع شده و بیش از این شاهد افزایش آمار بیماران مبتلا به بیماری های قلبی عروقی و تنفسی در جامعه نباشیم.

در حالیکه اجرای این طرح سهم بسزایی در تامین سلامت مردم به ویژه جوانانی دارد که متاسفانه قلیان توجه انها را از تفریحات سالم و فضای سبز به چایخانه هایی سوق داده است که با عبور از خیابان های مختلف چهره شهر را هم لوث کرده اند هفته گذشته با اجرای این طرح جمعی از چایخانه داران اعتراض خود را با تجمع چند ساعته نشان دادند.

آنها در این تجمع بیکار شدن افراد شاغل و هدر رفتن هزینه های میلیونی که برای راه اندازی واحد های صنفی خود هزینه کرده اند را علت تجمع بیان کرده و در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران درخواست رسیدگی به مشکلاتشان را داشتند.

با توجه به فراگیری این پدیده در بین نسل جوان، همه نهاد های مسئول موظف شدند با هماهنگی برای عملیاتی کردن جمع آوری قلیان در شهرها اقدام کنند.

فرهنگ سازی و آگاه سازی جامعه نسبت به مضرات استعمال قلیان از وظایف نهادهایی مثل خانواده، مدرسه، دانشگاه، ائمه جماعات، دانشگاه علوم پزشکی، مرکز بهداشت، شهرداری، اداره ارشاد، سازمان تبلیغات و رسانه است.

در هر شش ثانیه یک نفر در گوشه‌ای از جهان بر اثر استعمال دخانیات می‌میرد. بسیاری دخانیات را مهمترین عامل قابل پیشگیری مرگ و میر می‌دانند، رشد و رواج روزافزون استفاده از قلیان که میزان دود ورودی هر پک از آن تقریبا معادل١٠٠ پک سیگار است و هر وعده کاملش نیز با 100 تا 200 نخ سیگار برابری می‌کند نیز تبدیل به نگرانی بزرگی شده‌است.

به اعتقاد کارشناسان آبی که در شیشه قلیان هست، نه تنها جلوی سم تنباکو را نمیگیرد، بلکه باعث می‌شود چسبندگی و رسوب مواد زاید در دستگاه تنفسی‌ بیشتر شود و عوامل بیماری‌زا راحت‌تر در ریه‌هایمان‌ رسوب کند. در واقع، عبور دود از آب درون ظرف قلیان و مرطوب شدن ترکیبات سمی (CO) اثرات به مراتب مخرب‌تری نسبت به خشک بودن آن مواد بر ریه مصرف‌کننده و نهایتا تمام اندام‌های بدن دارد.
این موضوع اصلا اغراق نیست؛ که بارها شنیده ایم خطر یک‌ وعده قلیان از خطر یک پاکت سیگار کمتر است و یا حتی اینکه اگر کنار قلیانی‌ها بنشینید اما خودتان قلیان نکشید چه خطرهایی تهدیدتان می‌کند.

بر اساس یک تحقیق، معمولا سیگاری‌ها بین 12 - 8 پک به یک نخ سیگار می زنند که هر پک حجمی معادل 75 - 40 میلی لیتر دارد و در بین 7 -5 دقیقه استعمال یک نخ سیگار حدود 500 تا 600 میلی لیتر دود را وارد ریه ها می کند. این در حالی است که مصرف یک وعده قلیان بین 80 - 20 دقیقه طول می‌کشد و بین 200 - 50 پک به قلیان زده می شود که در هر پک بین 150 تا 1000 میلی لیتر دود وارد ریه ها می‌شود.

در بحث مقایسه قلیان با سیگار، اگر چه هر وعده مصرف قلیان معادل 100 تا 200 نخ سیگار (5 تا 10 پاکت) از سوی سازمان جهانی بهداشت برآورد شده است، هیچ نوع ماده دخانی کم ضرر یا بی‌ضرر وجود ندارد و همه انواع مواد دخانی برای فرد مصرف کننده و اطرافیان او زیان آور است و توصیه همه متخصصان، بر عدم مصرف هر گونه ماده دخانی بطور مطلق است.

منابع حرارتی برای سوزاندن تنباکو، مثل چوب نیم‌سوز یا زغال‌چوب، نیز مخاطرات سلامت را افزایش می‌دهند؛ چون این سوخت‌ها هنگام اشتعال، سموم خاص خودشان را تولید می‌کنند که شامل مقادیر بالینی از مونوکسید کربن، فلزات سنگین و مواد شیمیایی سرطان‌زا است. ضمنا اشتراک قطعه دهانی قلیان‌ها هم خطری جدی برای انتقال بیماری‌های واگیردار مانند سل، هپاتیت، زگیل و تبخال است.
چون عوارض ناشی از مصرف قلیان دیر ظهور می‌کند. سموم داخل توتون و تنباکو حالتی تجمعی پیدا می‌کنند و وقتی سطح آن از یک حد معینی بالاتر رفت، باعث بروز اختلال در شیوه تنفس، تعداد تنفس و مشکلات تنفسی می‌شوند؛ در نتیجه، فرد علاوه برانسداد مزمن ریوی و مدت سرطان ریه، دچار آسم نیز می‌شود و برای کنترل بیماری‌اش نیاز به اقدامات درمانی جدی پیدا می‌کند.

گفتنی است بر اساس آمار بیش از 300 چایخانه در شهر اصفهان فعال هستند که قرار است با اجرای دومرحله ای طرح نظارت بر چایخانه ها اعمال قانون و ساماندهی شوند.



انتهای پیام/ب

برچسب ها: قلیان ، چایخانه ، اصفهان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.