سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اردبیل؛

بولاغلار نگین گردشگری نیر

بولاغلار نیر یکی از مناطق بکر و نگین گردشگری شهرستان نیر محسوب می‌شود.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ تفرجگاه بولاغلار در ۳۰ کیلومتری اردبیل و ۵۰۰ متری شمال غرب شهرستان نیر قرار دارد.

این شهرستان از شمال به شهرستان اردبیل، از شرق به بخش هیر و شهرستان کوثر، از جنوب به شهرستان کوثر و از جنوب و غرب به استان آذربایجان شرقی محدود شده است.

این تفرجگاه از مناطق نمونه گردشگری شهرستان نیر میباشد.

همجواری با رودخانه آغلان و ایجاد برخی از زیر ساخت‌ها و امکانات گردشگری و عبور جاده بین شهری اردبیل – تبریز و نزدیکی به شهر توریستی سرعین ,نیر بر اهمیت این مکان به عنوان یک فضای تفرجگاهی می‌افزاید.

وجه تسمیه آن مجموعه از چشمه سارهای جوشان،در یک محدوده وسیع است
بولاغلار مجموعه‌ای از چشمه‌های متعدد بادبی بالا در یک محدوده نه چندان وسیع قرار دارد.

آب تمام چشمه‌ها در مسیر کوتاهی به همدیگر متصل و از طریق نیر چای‌ (‌رودخانه آغلاغان) که از شهر نیر می‌گذرد، به بالخلوچای تخلیه می‌شود.

مساحت این منطقه ۲۸۵ کیلومتر مربع است که حدود یک پنجم مساحت نیر را شامل میشود.
آب این چشمه‌ها برای پرورش ماهیان سرد آبی مخصوصا قزل آلا ی رنگین کمانی مناسب است
دسترسی به چشمه‌ها و محدوده بولاغلار از داخل شهر نیر صورت می‌گیرد
جاده چهار بانوب شهید دادمان که از گردنه حیران شروع می‌شود و تا نیر ادامه دارد، یک قابلیت بسیار مهم است و به عنوان محور اصلی دسترسی به محدوده است‌، مهم‌ترین قابلیت این محدوده از لحاظ زیر بنایی را می‌توان شبکه ارتباطی و دسترسی به این محدوده دانست. طبیعت زیبا و دور از هیاهوی شهری از قابلیت‌های دیگر منطقه است که فضای آرامی را برای گردشگران به وجود می‌آورد.

فضاهایی مثل سرعین، آلوارس، فندقلو و گردنه حیران فرصت متصل شدن محدوده بولاغلار را به زنجیره گردشگری منطقه فراهم می‌کند تا مسافران و گردشگران بتوانند از قابلیت و پتانسیل‌های این محدوده نیز به نحو مطلوبی استفاده کنند که این موضوع خود قابلیت مهمی است.
آثار تاریخی شهر نیر و اردبیل هم باعث آشنایی گردشگران با آثار و جاذبه‌های تاریخی این منطقه شده است.

همچنین مسافران زیادی برای حضور در آیین بومی، سنتی پخت و تهیه آش‌های سنتی (جشنواره آش‌های سنتی )به این منطقه سفر می‌کنند.

در این جشنواره آشپزان و بانوان مبتکر نیری آش‌های سنتی را به بازدید کنندگان ارائه می‌دهند.
داوران آش‌های پخته شده را ارزیابی می‌کنند و در پایان از بین آش‌های پخته شده بهترین آش از نظر کیفیت، طعم و تایید عموم انتخاب شده و آشپز مورد تجلیل قرار می‌گیرد.

در این جشنواره آش‌های سنتی مثل آش دوغ، آش انار، آش کشک، آش ماست و… پخته می‌شود.
این جشنواره شامل مسابقات مختلف فرهنگی، ورزشی، انجام بازی‌های بومی، محلی، برنامه‌های آوازخوانی دو ترانه‌خوانی هم می‌باشدآیین سنتی چشمه باشی در تفرجگاه بولاغلار نیر برگزار میشود.

در این آیین مردم با خواندن اشعار نوروزی و پریدن از روی آب و آرزوی سلامتی به اعضای خانواده و همدیگر کوزه‌های کهنه خود را با آب گوارای بولاغلار شسته و به امید روزهای نو و پرخیر و برکت آن را پر میکنند.

تکم خوانی ، تخم مرغ بازی ، پریدن از روی آب و آتش ، پر کردن کوزه‌های زیبا و رنگارنگ توسط دختران ملبس به لباس‌های سنتی و آذری ، سبزه آرایی ، شعر خوانی ، تبریک گویی و آرزو‌های خوب برای یکدیگر ،اجرای موسیقی سنتی و اهدای جوایز به نفرات برتر این هنرها از جمله برنامه هایی است که سالانه برگزار میشود.

منطقه بولاغلار یکی از پتانسیل‌های طبیعی و اکو لوژیکی شهر نیر است و بیشتر عملکرد اکوتوریستی دارد و می‌تواند مسافران را برای استراحت و تفریح به سمت خود بکشاند.

ورود 3 میلیون مسافر به شهرستان نیر

اسدی، رئیس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان نیر از ورود 3 میلیون مسافر در تاسبتان امسال به شهرستان نیر خبر داد و افزود: در این زمینه تمهیدات لازم برای اسکان مسافران و گردشگران انجام شده است و برای خدمات‌دهی بیشتر به مسافران نیاز است هتل‌های چند ستاره در منطقه راه‌اندازی شود.

وی با بیان اینکه جاذبه‌های گردشگری و توریستی نیر از جمله چشمه‌های جوشان، آب‌های گرم روستاهای گردشگری و میراثی و نیز طبیعت بکر و زیبا منطقه‌ای بسیار مناسب برای گردشگران داخلی و خارجی است، اظهار کرد: اگر که بتوانیم روند سرمایه‌گذاری در منطقه را تسهیل کنیم گام بزرگی در توسعه اقتصاد شهرستان نیر برداشته‌ایم و برای هزاران جوان بیکار و فارغ‌التحصیل منطقه در حوزه گردشگری اشتغال ایجاد می‌شود.

به راستی که شهرستان نیر ظرفیت‌ها و توانمندی‌های زیادی در بخش گردشگری و ورزشی دارد ولی نیاز است مسئولان منطقه با اقدامات عملی روند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را در منطقه تسهیل و تسریع بخشند و با برطرف‌ کردن موانع سرمایه‌گذاری پیشرفت و توسعه منطقه را رقم بزنند و دیگر وعده‌های الکی و ساختگی در جلسات ندهند و اقدامات سازنده را در سال اقتصاد مقاومتی را جایگزین این وعده‌ها کنند تا چهره شهرستان نیر طراوت خاصی را به خود گیرد و روند پویایی اقتصاد و اشتغال در منطقه رقم بخورد.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.