سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دور زدن مصوبه کاهش نرخ سود بانکی با عناوین جدیدسپرده و تسهیلات

کارشناسان بر این باورند که نبود نظارت کافی بانک مرکزی، سرپیچی بانک ها از مصوبات ابلاغ شده در خصوص سود سپرده و تسهیلات را رقم زده است.

به گزارش خبرنگار بورس،بانک وبیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  هشتم تیرماه سال جاری شورای پول و اعتبار ،اقدام بانک ها و موسسات اعتباری در زمینه تعدیل نرخ های سود علی الحساب سپرده بانکی، نرخ سود عقود مشارکتی و غیرمشارکتی را  تایید و تصویب کرد و قرار برآن شد که نرخ سودسپرده از 18 به 15 درصد و نرخ عقود مشارکتی و غیرمشارکتی از 22  حداکثر معادل 18 درصد تعیین شود؛ موضوعی که با وجود تفاهمات صورت گرفته از سوی بانک ها عملا با بی توجهی روبرو شده است.

***نرخ سود بانکی 15 درصد پر

پس از ابلاغ مصوبه فوق، سپرده گذاران برای کسب سود بیشتر به فکر خروج سرمایه های خود از بانک ها و ورود به بازارهای دیگر افتادند و چه خطری برای بانک ها  بالاتر از اینکه مردم حساب هایشان را ببندند و همین موضوع موجب شد تا به فکر دور زدن این ابلاغیه بیفتند.

لازم به ذکر است شیوه ای که بانک ها در پیش گرفتند برچسبی با عنوان صندوق های سرمایه گذاری بود و در این شرایط سود های 15 درصدی تنها بر روی کاغذ باقی ماند.

در همین خصوص حمیدرضا نبی زاده کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک وبیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  بیان کرد: هدف از کاهش نرخ سود سپرده بانکی این بود که از سرمایه های موجود در داخل بانک ها به نوعی در دیگر بخش های اقتصادی از جمله بورس و تولید استفاده شود اما بنا به دلایلی این اتفاق رخ نداد.

وی در ادامه اظهار داشت: بانک ها نیز خواهان عدم خروج سرمایه های مردم  هستند بنابراین از طریق راه های منطقی سعی در حبس پول سپرده گذاران دارند.

نبی زاده با اشاره به اینکه کاهش نرخ سود بانکی موجب جذب سپرده های مردم به سمت بازارهای غیر مولد می شود، تصریح کرد: بازار طلا و سکه راحت ترین و سهل الوصول ترین راه برای جذب سرمایه های سرگردان است که این امر نتیجه ای جز انباشت حجم عظیمی از سرمایه های بدون کارآیی و راکد را به دنبال نخواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی در بخش دیگر سخنانش به کاهش نرخ سود تسهیلات اشاره کرد و افزود: در حال حاضر دولت به بانک ها بدهکار بوده  و از طریق سیاست های عجولانه و مقطعی پولی و ارزی سعی در رفع مشکلات اقتصادی در بخش کلان دارد.

*** ضرورت نظارت بانک مرکزی بر اجرای نرخ 18 درصدی تسهیلات

اما ماجرای نرخ سود تسهیلات نیز جای تامل دارد چراکه بانک ها در مورد این موضوع توافق شده نیز یا پول ها را حبس کرده و تسهیلات نداده اند و یا اینکه نرخ سود تسهیلات را با ماشین حسابهای خودشان تعیین می کنند.

در همین خصوص، محمد رضا غفوری کارشناس بانکی در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک وبیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: بی نظمی بانک ها در پرداخت تسهیلات از عدم اجرای مصوبات بانک مرکزی نشات گرفته، چرا که بانک ها به شیوه خود هر مصوبه ای را دور می زنند.

وی گفت: برخی بانک ها و موسسات غیر حرفه ای کما فی السابق سودهای کلان از مشتریان دریافت می کنند که این امر نظارت جدی بانک مرکزی را می طلبد.

غفوری تصریح کرد: شرایط کنونی اقتصاد ایجاب می کند که بانک ها همسو با بانک مرکزی و در مسیر کمک به کاهش نرخ تورم و افزایش رونق اقتصادی گام بردارند.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: تخلفات این چنینی بانک ها نتیجه ای جز آسیب به بدنه اقتصاد کشور در پی نخواهد داشت.

***پوزخند بانک ها به مصوبات بانک مرکزی

در همین راستا محمد رضا آرمان مهر در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک وبیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: نبود نظارت کافی و برخورد جدی بانک مرکزی، سرپیچی بانک ها از مصوبات ابلاغ شده را رقم زده است.

وی با اشاره به اینکه سود دهی عمده دلیل زیر پا گذاشتن این مصوبات است، افزود:در شرایط اقتصادی موجود کاهش نرخ سود بانکی اتفاق خوبی بود، اما تحقق این امر نظارت بیشتر بانک مرکزی و برخوردهای جدی تری را می طلبد.

گفتنی است مصوبه اخیر بانک مرکزی در جهت کاهش نرخ سود تسهیلات و سپرده  اقدامی درست در جهت اصلاح نظام بانکی بوده؛ اما برای حل معضل حرف نشنوی بانک ها باید بانک مرکزی جدی تر با متخلفان برخورد کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۴۰ ۱۵ شهريور ۱۳۹۵
از بانك ملت وام گرفتم با سود 18 ولي موقعي كه حساب مي كنم از 30 درصد ميز بيشتره
ناشناس
۲۳:۴۴ ۲۳ مرداد ۱۳۹۵
سود سپرده بالا نشون میده تورم با اون چیزی که اعلام میشه مطابقت نداره اگه برا بانک نصرفه سود بالا نمیده تولید مشتری میخواد دوما قاچاق باعث تعطیلیه واحدهایه تولیدی شده وام بانرخ پایین در مرتبه هایه بعدی هستش
ناشناس
۰۹:۳۹ ۱۷ مرداد ۱۳۹۵
با کاهش نرخ سود سپرده ها به مردم ظلم خواهد شد و به تولید کننده وام ارزون !!!!!!

تا کی میخان سود رو کم کنن و به سپرده گذارا اجحاف کنن؟؟

مگه تولید کننده چه بولی به سر ملت زده؟
جنساشونو بالاتر از 40 درصد گران میکنن وام ارزون میگیرن و فرزندان شما رو اخراج میکنن
ناشناس
۱۹:۱۲ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
پایین اومدن نرخ سودبانکی صرفا یه مصوبه است که در بیشتربا نکهابه هیچ عنوان رعایت نمیشه .چرا؟چونکه قانونگذار راهای دورزدن وتخطی از مصوبه شو بازگذاشته.بعنوان مثال وقتی بانکی میاد 50تومن وام میده ولی عملا 40تومن دست متقاضی میرسه یعنی همین،چیزی که برای خودمن اتفاق افتادبعدازچندماه دوندگی وچندجورضامن پنجاه میلیون وام بهم تعلق گرفت اما زمانیکه قصدبرداشتن واموبطورکامل از حسابم داشتم،امکان پذیرنشدوبانک گفت شما فقط میتونید چهل تومن شوبرداشت کنید وده تومنش باید توحسابتون بمونه اونم توحساب قرض الحسنه ایی که قبل از دریافت وام مجبوربه افتتاحشش شده بودم!!!!!!به همین راحتی.....
ناشناس
۱۸:۳۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
تا ديروز به دنبال يك وام كالاي 10ميليوني اسير و ويلان بانكها بودم امروز در اداره ديدم وام 40ميليوني كالا با دو ضامن با سود 18 درصد بانك ملي مي دهند اين يعني چه؟
ناشناس
۱۶:۲۵ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
بانک های دولتی چرا اجرا نمیکنن هر کی اجرا نکرد عزلش کنن اگر راست میگن
ناشناس
۱۵:۵۳ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
بابا بیایید برای مردم کاری کنید !
والله از بطالت خسته شدیم

بسه دیگر از خدا بترسید
ناشناس
۱۵:۱۳ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
سلام
آقا مانمیفهمیم
یکی واسمون حساب کنه ببینیم که چقد راحت دورمون میزنن
یکی از آشناهامون رفته بانک .... 2 میلیون گفتن 4 ماه بخوابه 10 میلیون با 36 ماه بازپرداخت ماهی 365000 تازه 1 میلیونم تا پایان اقساط مسدود
یعنی چی؟؟
ناشناس
۱۵:۰۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
متاسفانه نبود نظارت موجب شده تسهیلات با حداقل 30 درصد سود به مردم عادی داده شود
ناشناس
۱۴:۵۹ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
سود سپرده ها کم میشه ولی عمرا سود تسهیلات کم بشه
ناشناس
۱۴:۵۱ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
الان با کم و زیاد کردن نرخ سود ها میخاین اقتصاد کشورو سرو سامون بدین!!!!!!!!!؟
ناشناس
۱۴:۲۷ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
نمیدونم این ناظران بانک مرکزی این کارشکنی بانکها رو نمیبینند ؟؟؟؟
ناشناس
۱۳:۳۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
برای وام ازدواج که برادرم گرفته بود 36 ماه قسط زدند که بر اساس سود و غیره همه رو حساب کردن که ماهی ما باید یه مبلغی رو واریز میکردیم ! ولی مشکل اینجا بود که خود بانک اعلام کرده بود میتوان آن را به صورت غیر حضوری پرداخت کرد که به هیچ عنوان نشد و رمز رو در اخیار ما قرار ندادن و دوم اینکه یه دفترچه 12 برگی در اختیار ما قرار دادن که هر سال با تعویض دفترچه از ما 60 هزار تومان میگرفتن ! اسناد هم موجود است !!!!! تازه مبلغی هم اضافه هر ماه میگرفتن
ناشناس
۱۳:۲۵ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
بانکها با ضبط25% سپرده وام 18%می دهند که میشود همان قبلی
ناشناس
۱۳:۲۵ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
بانکها با ضبط25% سپرده وام 18%می دهند که میشود همان قبلی
ناشناس
۱۳:۲۵ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
بانکها با ضبط25% سپرده وام 18%می دهند که میشود همان قبلی
ناشناس
۱۳:۲۵ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
بانکها با ضبط25% سپرده وام 18%می دهند که میشود همان قبلی
ناشناس
۱۳:۱۹ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
جالبه که سود سپرده ها تا 15 و 10 درصد کاهش داده اند ولی بهره و سود وام و تسهیلات هنوز هم 24 درصده و آن هم از طرف بانک مسکن ...... نیاز باشه برگ قرارداد به تاریخ مرداد 1395 صادره از طرف باک مسکن شعبه پاکدشت را هم میفرستم .
ناشناس
۱۳:۱۴ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
کالای قاچاق وارد کشور میکنن....بفکر تولیدکننده داخلیم نیستن..
اون وقت با پایین اوردن سود بانکی میخوان از تولید کننده حمایت کنن.....
این دیگه چجورشه
ناشناس
۱۳:۰۶ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
برای چی ملت باید پولشون رو بدن به یه عده مایه دار که اونا با اون پولها خوش بگذرونن و بنز سوار بشن و مسافرت خارج برن و عروسی بچه هاشون میلیاردی باشه؟ چرا؟ اگه راست میگن مردم رو تو سودشون شریک کنند.
ناشناس
۱۲:۳۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
سود باید بیشتر بشه.
فیش حقوقی دارن رو میکنن میلیونی میگیرن .
اونوقت میخاید کاری کنید مردم بدبخت تر بشن؟
ناشناس
۱۲:۳۵ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
بازار رهن و اجاره مسکن وحشتناک ریخته بهم
شما ول کن نیستید که همش دارید بهم میریزید بازار رهن و اجاره رو. ؟؟؟
ناشناس
۱۲:۲۲ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
سلام اینقدر که به فکر سود بانکی هستید به فکر سود وام ها هم هستید؟
دیگه چقدر مردم باید زیر فشار باشند
آخه کار هست که پول ها رو بیاریم تو بازار
لااقل به همین کم هم که از سرمایه داران بانکی برامون کار میکنند راضی هستیم
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
سود سپرده مردم نباید کمتر از 18 درصد باشه چون خود بانکها وقتی وام میدن سودهای آنچنانی میگیرن.اگه سود سپرده کم بشه مردم پولهاشونو از بانکها میکشن بیرون
ناشناس
۱۲:۳۸ ۲۰ مرداد ۱۳۹۵
تولید کننده نمیزاره سود سپرده سرجاش بمونه
من خودم دیدم کارخانه دار میگفت سود سپرده ها باید صفر بشه
ناشناس
۱۲:۰۷ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
کاهش سود ؟؟بانکها به هیچ کس پاسخگو نیستند.
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
دولت با کاهش نرخ سود دلالی و گرانی و توی جامعه رواج میده ....حالا که مردم نقدینگیشون توی بانکها هست خود دولت اون پول رو مدیریت کنه توی بازارها و سودش رو بده به مردم ...با این کار هم سود به مردم میرسونه هم بازارهای مورد نظر رونق پیدا میکنه
ناشناس
۱۰:۵۵ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
الان به راحتي وخيلي آشكارا وام ميدهند با بهره 18درصد و 30درصد مبلغ وام را بدون واهمه و ترسي مسدود ميكنند تا پايان اقساط پرداختي با وجود اينكه رياست بانك مركزي اين عمل را خلاف بخشنامه ها دانسته اند ولي مثل اينكه هر چيزي كه خلاف قانون باشد يعني قانوني و هر چيز قانوني يعني غير قانوني
ناشناس
۱۰:۵۱ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
سوال من اینه رییس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد که چرا انقدر به تولید و صنعتگر بها میدی؟
تولید تولید تولید تولید؟؟؟؟؟؟
بوق و شیپور دست بگیریم بگیم سود کم شه تولید جون بگیره!!!!
مگه همینا وام نمیگیرن و فرار میکنن؟؟؟
مگه همینا جوانای ما رو از کار بیکار نمیکنن؟
پس چرا سپرده گذار بخت برگشته تو سر بخوره؟
ناشناس
۱۰:۴۲ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
اینم از عدم احساس مسؤلیت مسؤلینه که همیشه برای مصوبهایشان تبصره وماده میزارن که بتونن قانونو دور بزنن وگرنه خیلی راحت میتونن جلوی بانکهای متخلفو بگیرن
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
سود سپرده بانکی باید 24 % باشه خیلی از بازنشستگان و افراد مسن و پیر کشور عزیزمان با سود پولشان امرار معاش و زندگی می کنند لطفا شما هم همکاری کنید نه برطرف نمک بپاشید سود کمتر کنند !!!!
علی
۱۲:۳۴ ۲۰ مرداد ۱۳۹۵
کاملا درسته متاسفانه تولید کننده نمیزاره
ناشناس
۱۰:۲۱ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
مقصربانک مرکزی هست که جلوی تبلیغات بانک هاراگرفت وموسسات اعتباری یهویی ازسیستم مجوزدارهاحذف کردوپرت کردتوباتلاق
ناشناس
۱۰:۱۹ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
حالا شما چسبیدید به دوقرانی که مردم سپرده گذاری کردن ‌،کسی در مورد نرخ تسیهلات بانکی حرفی نمیزنه که پوست مردم رو کنده که هنوز ۲۷ درصد تا ۳۰ درصد
ناشناس
۱۰:۰۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
من یک سال پیش تو بانک قوامین سپرده بار نرخ22درص گذاشتم وهمان سال هم از بانک مهر اقتصاد وام 27درصدی گرفتم. بانک قوامین نرخ سود را کم کرده سوال کردم گفتند دستوره.رفتم بانک مهر اقتصاد دیدم سود تسهیلات کم نکردند گفتم چرا کم نکردید گفتند قانون عطف به ما سبق نمیشود........ انصافا خودتان قضاوت کنید
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
تمام سپرده هایی که مردم به دلیل کاهش سود بانکی از بانک خارج می کنند به سمت کالای قاچاق می رود
ناشناس
۰۸:۵۰ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
سود تسهیلات طرح دانش گستر و رفاه گستر بانک رفاه از ۲۰درصد به چند درصد کاهش یافت ؟