بهروز جراح افزود: در این آیین مذهبی و فرهنگی علاوه بر اجرای برنامه های مذهبی، به دانش آموزان و دانشجویان برتر زرتشتی از مقطع ابتدایی تا دانشگاه در قالب جشنواره ای جایزه اهدا می شود.
وی اظهار داشت: در این آیین زوج های جوان در نخستین سال ازدواج با تعارف کردن شیرینی به هم کیشان خود، آغاز زندگی مشترکشان را اعلام می دارند.
وی ادامه داد: دعا برای طول عمر مقام معظم رهبری و سر افرازی نظام جمهوری اسلامی، گردهمایی خانواده ها، نیایش همگانی و عبادت در پنجگاه و سدره پوشی از دیگر برنامه های این آیین است.
سدره پوشی به منزله زایش نوین است و در گویش دری گجراتی NAVJOT نیز گویند؛ از همین رو، این آیین را «نوزاد» یا «نوزات» نیز می نامند.
دانش آموزان شرکت کننده در آیین سدره پوشی در جشنی با شکوه لباس نیک اندیشی سدره بر تن می کنند و کمربند کشتی بر کمر می بندند و به جرگه بسته کشتیان می پیوندند.
جراح افزود: در تقویم زرتشتیان یک ماه که ۳۰ روز است هر روز به یک اسم خاص نامیده می شود.
وی از ارگان های مختلف استان یزد و شهرستان مهریز و اسفندیار اختیاری نماینده اقلیت زرتشتی در مجلس شورای اسلامی که هرساله در برگزاری مطلوب آیین مذهبی در این زیارتگاه زرتشتیان همکاری می کنند قدردانی کرد.
پیر نارکی یکی از قدیمی ترین زیارتگاه های زرتشتیان ایران است که در ۲۰ کیلومتری شمال غربی مهریز و در دامنه یک کوه کم ارتفاع به همین نام قرار دارد و از آن چشمه آبی جاری است.
در این منطقه توسط زرتشتیان به سبک معماری سنتی و از خشت و گل حدود ۷۵ اتاق که اصطلاحا به آن خیله می گویند برای اسکان زائران ساخته شده است.
به اعتقاد زرتشتیان، این کوه محل غیبت ناز بانو شاهزاده یزدی است.
به باور زرتشتیان وی عروس پادشاه پارس بود که پس از ورود لشکریان اسلام به فارس رهسپار یزد شد و سرانجام در کوه نارکی در حومه شهرستان مهریز غیب شد.
زرتشتیان استان یزد دارای زیارتگاه های متعددی هستند که از جمله آنها پیرنارکی، پیر سبز، خاتون بانو، نارستانه، پیرهریشت، ستی پیر، پیرالیاس شاه وهرام یزد، پیرمهر ایزد و چهل چراغ را می توان نام برد.
زرتشت در ۳۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در تخت سلیمان آذربایجان از مادری به نام غدو متولد شد و پدرش پوروشسب نام داشت.
زرتشتیان بر این باورند که وی در سن ۳۰ سالگی از طرف اهورا مزدا به پیامبری انتخاب و در ۷۷ سالگی در آتشکده شهر بلخ بدست توربراتور کشته شد.
معتقدان به آیین زرتشت در جهان حدود ۱۵۰هزار نفر تخمین زده می شوند که از این تعداد ۳۰ هزار نفر در استانهای یزد، کرمان، فارس، تهران، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد زندگی می کنند.
حدود ۶ هزار نفر از این تعداد در استان یزد ساکن هستند.
شهرستان مهریز با ۵۰ هزار نفر جمعیت در ۳۰ کیلومتری جنوب مرکز یزد قرار دارد.
انتهای پیام/ش