سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خودروسازان، قبول شدند یا تجدید؟

کارنامه تولید چهار ماهه خودروسازان کشور در حالی اعلام شد که طبق آن، تیراژ خودروهای سواری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 7/ 5 درصد افزایش یافته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کارنامه تولید چهار ماهه خودروسازان کشور در حالی اعلام شد که طبق آن، تیراژ خودروهای سواری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 7/ 5 درصد افزایش یافته است.

بر این اساس، سه خودروساز بزرگ کشور در مجموع 313 هزار و 546 دستگاه انواع محصولات سواری را در چهار ماه امسال به تولید رسانده‌اند و در این بین، ایران‌خودرویی‌ها کاهش تیراژ را تجربه کرده‌اند، اما سایپا و پارس‌خودرو تولید خود را افزایش داده‌اند. 

بنابر آمار اعلامی از سوی وزارت صنعت،معدن و تجارت، ایران‌خودرو در چهار ماه امسال 178 هزار و 743 دستگاه محصول سواری را تولید کرده تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 3 درصد کاهش را به خود ببیند. این در شرایطی است که سایپا به‌عنوان دومین خودروساز بزرگ کشور، تیراژی 84 هزار و 140 دستگاهی را از خود به جا گذاشته و در نتیجه 6/ 6 درصد افزایش تولید را تجربه کرده است. پارس‌خودرویی‌ها نیز که لقب سومین خودروساز بزرگ کشور را یدک می‌کشند، نسبت به چهار ماه ابتدایی سال گذشته 8/ 51 درصد افزایش تولید داشته‌اند و این جهش، به دلیل تیراژ 50 هزار و 663 دستگاهی آنها به دست آمده است.

اما اگر آمار تولید خودروسازان را در مقایسه با خرداد ماه مورد بررسی قرار بدهیم، متوجه می‌شویم تیراژ محصولات سواری با کاهش 25/ 3 درصدی روبه‌رو شده است. همچنین ایران‌خودرو در تیرماه و نسبت به خرداد، 866 دستگاه کمتر تیراژ داشته و سایپا و پارس‌خودرو نیز در مجموع 2 هزار و 6 دستگاه کاهش تولید را تجربه کرده‌اند.

کاهش تولید 206 و تیبا

به سراغ جزئیات آمار تولید چهار ماهه خودروسازان برویم و ببینیم غول‌های جاده مخصوص چه افت و خیزی را در این بازه زمانی به خود دیده‌اند. در بین محصولات ایران‌خودرو، پژو 206 با تیراژی 39 هزار و 733 دستگاهی، کاهش تولیدی جزئی (یک دهم درصدی) را تجربه کرده است. همچنین پژو پارس نیز که 36 هزار و 856 دستگاه تیراژ داشته، در مقایسه با چهار ماه نخست سال گذشته 7/ 29 درصد کاهش تولید را به خود می‌بیند.

 این در حالی است که ایران‌خودرویی‌ها توانسته‌اند تیراژ پژو 405 را افزایش داده و آن را تا پایان تیر ماه امسال به 48 هزار و 555 دستگاه برسانند. بنابراین، پژو 405 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 19 درصد افزایش تیراژ داشته است. همچنین سمند نیز که آماری 32 هزار و 617 دستگاهی را از خود به جا گذاشته، 04/ 7 درصد افزایش تولید را به خود می‌بیند.

از سوی دیگر اما دنا که از آن به نام مدل پیشرفته سمند و البته خودرویی ملی یاد می‌شود، با کاهش تولیدی 7/ 17 درصدی مواجه شده و ایران‌خودرو در چهار ماه امسال تنها 6 هزار و 940 دستگاه از این محصول را تولید کرده است. رانا نیز به‌عنوان دیگر محصول ملی ایران‌خودرو، اوضاع بهتری نداشته و افت تولیدی 4/ 48 درصدی گریبان آن را گرفته است. ایران‌خودرویی‌ها تا پایان تیر ماه تنها 3 هزار و 783 دستگاه از این محصول را به تولید رسانده‌اند. از رانا بگذریم و سری هم به محصولات مونتاژی ایران‌خودرو بزنیم.

طبق آمار، ایران‌خودرو در چهار ماه امسال 13 دستگاه سوزوکی گرندویتارا را به تولید رسانده تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 3/ 97 درصد کاهش تولید را تجربه کرده باشد. همچنین هایما دیگر محصول مونتاژی ایران‌خودرو که چینی است، در بازه زمانی موردنظر تیراژی 624 دستگاهی را از خود به جا گذاشته است. این شرکت یک محصول مونتاژی و چینی دیگر به نام دانگ فنگ نیز دارد که تا پایان تیر ماه فقط 26 دستگاه از این محصول مونتاژ شده است.

اما به سایپا برویم و ببینیم نارنجی‌های جاده مخصوص چه عملکردی در چهار ماه نخست امسال داشته‌اند. با توجه به آمار منتشر شده، پراید در چهار ماه ابتدایی امسال 74 هزار و 10 دستگاه تولید داشته و این تیراژ سبب افزایش تولید 06/ 4 درصدی خودرو موردنظر شده است. پراید هم‌اکنون در سایپا و پارس‌خودرو به تولید می‌رسد و همچنان پرتیراژترین محصول خودروسازی کشور به‌شمار می‌رود. از سوی دیگر اما تیبا که تیراژی 28 هزار و 452 دستگاهی را از خود به جا گذاشته، نسبت به چهار ماه نخست سال گذشته 25/ 6 درصد افزایش تولید را تجربه کرده است. سایپایی‌ها علاوه‌بر تیبا و پراید، چند محصول مونتاژی را نیز در سبد محصولات خود می‌بینند که در این بین، آریو یا همان S300، با تیراژی یک هزار و 103 دستگاهی، 5/ 26 درصد افزایش تولید را به خود می‌بیند.

چانگان نیز که به تازگی میهمان خطوط تولید سایپا شده، تا پایان تیر ماه 207 دستگاه تیراژ را از خود به جا گذاشته است. دیگر محصول چینی سایپا به نام برلیانس که البته مشترکا در پارس‌خودرو نیز مونتاژ می‌شود، 8 هزار و 236 دستگاه تیراژ داشته که این آمار از 5/ 5 برابر شدن تولید آن در مقایسه با چهار ماه ابتدایی سال گذشته حکایت دارد. همچنین سراتو میهمان کره‌ای و مونتاژی سایپا نیز تیراژی چهار هزار و 81 دستگاهی را تا پایان تیر از خود به جا گذاشته تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 2/ 43 درصد افزایش تیراژ را تجربه کرده باشد.

و اما نگاهی هم به آمار تولید تندر-90 بیندازیم، خودرویی که با جهشی فوق‌العاده در چهار ماه امسال روبه‌رو شده است. طبق آمار، در مجموع 28 هزار و 230 دستگاه تندر-90 در بازه زمانی مربوطه به تولید رسیده که این موضوع از رشد 4/ 172 درصدی خودرو موردنظر حکایت دارد. نه هزار و 516 دستگاه از تندرهای تولیدی، سهم ایران‌خودرو و 18 هزار و 714 دستگاه دیگر نیز در پارس‌خودرو تولید شده است. ایران‌خودرو و پارس‌خودرو به ترتیب 100 و 6/ 230 درصد در تولید تندر-90 افزایش تولید داشته‌اند.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
انتهای پیام/



تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.