به گزارش خبرنگار
اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شنیدن نام چرنوبیل یادآور تلخ ترین حادثه اتمی
غیر نظامی در جهان است. اواسط سال 1986 (اردیبهشت 1365) بود که در اثر چند بی دقتی و اشتباه، راکتور شماره چهار نیروگاه اتمی اوکراین دچار انفجار و آتش سوزی وسیعی شد که نتیجه آن آلوده شدن محیط اطراف تاسیسات به امواج رادیواکتیو بود. به تدریج ابرهای آلوده به نواحی دورتر سر کشیدند و بارش باران سبب شد که
بخشهای وسیعی از اروپا به مواد رادیواکتیو آلوده شود.
این آلودگی برابر با آزاد شدن میزان زیادی مواد رادیواکتیو برابر یا ساخت حدود 10بمب اتم بود. فاجعه ای که در آغاز مقامات شوروی سابق پخش اخبار مرتبط با آن را به شدت ممنوع کردند اما به مرور و با روشن شدن ابعاد حادثه و وارد شدن خسارتی بالغ بر 18 میلیارد ریال برای این کشور جایی برای پنهان کاری باقی نماند.
امروزه با وجود گذشت سی سال از این حادثه، هنوز آثاری از مواد رادیو اکتیو و جهشهای ژنتیکی در مردم منطقه دیده می شود، از جمله تولد نوزادان ناقص بی دست و پا و مبتلا به سرطان. منطقه ای که امروز تا شعاع 30 کیلومتری تحت پوشش امنیتی است.
حال دولت اوکراین قصد دارد تلخی این خاطره را کم کرده و بار دیگر دست به احیا این منطقه بزند و با جذب سرمایه گذار و تامین بودجه مورد نیاز، این بار زمینهای خشک و خالی از سکنه چرنوبیل را در راه تولید انرژی خورشیدی احیا کند. بنا به گفته کارشناسان با قرار دادن 1400 پنل خورشیدی در منطقه می توان یک سوم برق تولیدی تاسیسات گذشته ( 1400 مگابایت برق ) را دوباره تولید کرد.
اگر سرمایهگذاران موافقت خود را برای سرمایهگذاری روی زمینهایی که به خاطر شرایط پیش آمده قیمت چندانی نداشته و حاوی زیرساخت های سالم منابع کارخانه چرنوبیل در گذشته نیز هستند اعلام کنند، به طور یقین عظیمترین مزرعه خورشیدی جهان در این منطقه به وسعت 60 کیلومتر مربع ساخته خواهد شد. پروژه ای که در صورت تحقق در آینده از مزرعه خورشیدی لانگیانگشیای چین با تولید 850 مگابایت برق و یا مزرعه خورشیدی ایوانپا با تولید حدود 392 مگابایت پیشتاز خواهد شد.