سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آدامس مانع بروز بیماری پارکینسون می شود

شاید بارها و بارها دیده اید که افراد هنگام استرس از جویدن آدامس بهره می برند، این یک تلقین بی اساس نیست بلکه جویدن آدامس واقعا برای تمرکز فکر موثر است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زمان های زیادی پیش می آید که آهنگ یا فکر خاصی در ذهن انسان تکرار می شود و خلاصی از آن به سختی صورت می گیرد؛ اما اکنون محققان دریافته اند که جویدن آدامس می تواند راه حل ساده ای برای این معضل باشد.

هم چنین پژوهشگران دانشگاه ریدینگ انگلیس در یافته اند که آدامس می تواند برای جلوگیری از عود خاطرات آزار دهنده در مغز مورد استفاده قرار بگیرد.
 
 جویدن آدامس خاصیت های فراوانی از لحاظ روان شناسی دارد
 
شاید بارها و بارها دیده اید که افراد هنگام استرس از جویدن آدامس بهره می برند، این یک تلقین بی اساس نیست، تحقیقات نشان داده که جویدن آدامس واقعا برای تمرکز فکر و کاهش استرس موثر است. بهبود حافظه علمی و افزایش توان یادگیری کوتاه مدت و بلند مدت از دیگر مزایای جویدن آدامس بیان شده است، به طوری که برخی محققان اعلام کرده اند که جویدن آدامس بخش جلوی شبکه ی کورتکس مغزی را فعال تر کرده و موجب پردازش بهتر اطلاعات مغز انسان می شود.
 
خواص درمانی آدامس

این کوچک جویدنی ، خاصیت درمانی هم دارد. طبق مطالعات انجام شده و اطلاعات منتشر شده در مجله ی "Biological chemistry ” نوعی از شیرین کننده های آدامس به نام مانیتول، باعث بهبود روند بیماری پارکینسون و از بین بردن توده های خونی و مغزی می شود.
 
تاثیر آدامس بر دندانها

این شیرینی کوچک که فقط برای جویدن آماده شده، برای سلامتی دندان ها نیز مفید است. عموم مردم بر این باورند که جویدن آدامس مضر است، اما برخی از دندانپزشکان معتقدند که جویدن آدامس باعث تولید بزاق می شود و بزاق عامل بیرون انداختن باکتری های درون دهان است.
 
مواد تشکیل دهنده آدامس

جالب است بدانید که حدود 30 درصد از آدامس را موادی تشکیل می دهند که هنگام جویدن حل نمی شوند. این مواد شامل صمغ های طبیعی، پارافین جامد یا موم زنبور عسل هستند. شیرین کننده ها نیز حدود 59 درصد مواد آدامس را به خود اختصاص می دهند. 5 درصد مواد تشکیل دهنده ی آدامس نیز شیرین کننده های قوی هستند که به عنوان طعم دهنده و افزایش ماندگاری طعم کلی به آدامس افزوده می شوند. نرم کننده ها نیز که شامل گلیسیرین و سوربیتول مایع هستند، 2 درصد آدامس را تشکیل می دهند. 10 درصد نیز شیره ی ذرت است که به عنوان نگهدارنده و جاذب رطوبت و برای حفظ و تازگی به آدامس افزوده می شود. طعم دهنده ها نیز 4 درصد مواد تشکیل دهنده ی آدامس هستند.
 
آدامس و راز سفید شدن دندانها

 اکنون ممکن است این سوال در ذهنتان تداعی شود که چگونه آدامس باعث سفید شدن دندان و لبخند زیبا می شود؟ پاسخ این پرسش در اجزای فعال آدامس که 5 درصد آن را تشکیل می دهند، خلاصه می شود. این اجزاء به عنوان سفید کننده و تمیز کننده دندان ها، خوشبو کننده دهان، تنفس و بهبود سلامتی دندان ها افزوده می شوند.
 
انواع آدامس

آدامس ها انواع مختلفی دارند، نوعی از آنها حاوی  نيكوتين بوده و علايم محروميت از نيكوتين و هوس كشيدن سيگار، درافرادي كه مايل به ترك سيگار ميباشند را كاهش ميدهد. نوع دیگر آنها صورتی رنگ بوده و از صمغ بيشتري برخوردار است و خاصيت ارتجاعي بيشتري دارند.
 
حجم شان نيز نسبت به آدامس هاي معمولي بيشتر ميباشد و بالاخره آدامس هاي حاوي ويتامين ها كه مخصوص كودكان تهيه ميگردد. بهترین نوع آدامس ها، انواع رژیمی و بدون قند آن است که برای هر گروه سنی یا هر فرد بیمار یا سالمی مناسب است. هر عدد از این آدامس ها حاوی 2 کالری و انواع غیر رژیمی آن حاوی 10 کالری انرژی است.
 
مهم ترین فایده آدامس های رژیمی این است که شیرین کننده آن از سوی باکتری های دهانی تجزیه و تخمیر نشده و باعث پوسیدگی و برداشت کلسیم و فسفات از دندان نمی شود و به حفظ تمیزی و سلامت دهان کمک می کند.

منبع:مجله سلامت

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.