سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راه جديد درمان آلزايمر کشف شد

تحقیقات جدید نشان می‌دهد نوعی پروتئین تغییر شکل یافته هنگام بروز آلزایمر مشکلاتی را برای سلول‌های مغز بیماران ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ پروتئینی به نام "تاو" به طور طبیعی در مغز وجود دارد و مسئول انتقال املاح و مواد غذایی به نورون‌ها و سلول‌های مغز است.

زمانی که مشکلی در عملکرد این پروتئین ایجاد می‌شود، ظاهر پیچ‌خورده و در هم‌تنیده به خود می‌گیرد. در چنین شرایطی پروتئین تاو نمی‌تواند به خوبی مواد را جابه‌جا کند و باعث مرگ سلول‌های عصبی می‌شود.

این شکل سمی پروتئین تاو در واقع یکی از مشخصه‌های بیماری آلزایمر محسوب می‌شود. یکی دیگر از مشخصه‌های آلزایمر حضور پروتئینی به نام "بتا آمیلوئید" در مغز بیمار است.

دانشمندان متوجه شده‌اند، با پیشرفت بیماری آلزایمر، پراکندگی و در هم تنیدگی پروتئین‌های تاو و بتاآمیلوئید طی یک الگوی قابل پیش‌بینی و مشخص تشدید می‌شود.

محققان دانشگاه کلمبیا با بررسی موش‌های آزمایشگاهی دریافتند پروتئین‌های تاو از طریق فضای بین سلولی از یک نورون به نورون دیگر جابه‌جا می‌شوند.

"کارن داف"، سرپرست تیم تحقیقاتی در گزارشی عنوان کرد: با آگاهی از چگونگی گسترش و پراکندگی پروتئین‌های تاو می‌توانیم مانع حرکت آن‌ها از یک نورون به نورون دیگر شویم و از گسترش بیماری به سایر نقاط مغز جلوگیری کنیم.

این تیم تحقیقاتی با بررسی حرکت پروتئین در سیستم عصبی موش‌ها متوجه شد، نورون‌ها پروتئین تاو را به فضای بین سلولی ترشح می‌کنند. پروتئین‌ها در این فضای مایع قرار گرفته و سرانجام توسط سلول‌های عصبی مجاور جذب می‌شوند.

محققان دانشگاه کلمبیا همچنین با استفاده از تکنیک‌های "آپتوژنتیک" (optogenetic) و "شیمی ژنتیک" (chemogenetics) دریافتند، افزایش فعالیت نورون‌ها باعث آزادسازی هر چه بیشتر پروتئین‌های تاو و متعاقباً مرگ نورون‌ها می شود.

منبع خبر: Medical News Today

انتهای پیام/
برچسب ها: پروتئین ، آلزایمر ، نورون ، مغز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.