به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛
پایگاه اینترنتی نشریه پولیتیکو در گزارشی نوشت: زمانی که تظاهرات اعتراضی علیه «ولادیمیر پوتین» در دسامبر سال 2011 (31 روز منتهی به 12 دی 1390) در مسکو برگزار شد، رئیسجمهور روسیه به روشنی «هیلاری کلینتون،» وزیر خارجه وقت آمریکا، را عامل آن دانست.
معترضان پوتین را به تقلب در انتخابات آن زمان روسیه متهم کردند. پوتین نیز با خشم انگشت اتهام خود را به سمت کلینتون نشانه رفت که همان زمان بیانیهای تند در انتقاد از نتایج انتخابات روسیه منتشر کرده بود. کلینتون نتایج را ناعادلانه و نامطمئن خوانده بود. پوتین نیز وزارت خارجه آمریکا را به دخالت در امور روسیه در تلاش برای کماهمیت جلوه دادن قدرت خود متهم کرد.
اکنون که 5 سال از آن زمان گذشته است، شاید پوتین به دنبال گرفتن انتقام از کلینتون باشد. دستکم کارشناسان امنیت سایبری معتقدند روسیه در حادثه اخیر هک سرور ایمیل کمیته ملی دموکرات آمریکا دست داشته است. به دنبال این حادثه، سردرگمی و اعتراض در گردهمایی ملی دموکراتها ایجاد شد. در نتیجه تلاش کلینتون برای متحد کردن اعضای حزب دموکرات نتیجه نداد.
این در حالی است که رابطه خوب ترامپ و پوتین معروف است و آنها تاکنون سخنان زیادی در تمجید از یکدیگر رد و بدل کردهاند و خواستار بهبود روابط کشورهایشان شدهاند. عقیده هک از سوی روسیه همچنان در حد یک گمان است و بسیاری از کارشناسان آن را رد میکنند. اما کمپین کلینتون از این نظریه به دو دلیل استقبال کرده است.
نخست آن که گرچه مردم آمریکا چندان به روابط میان کشورشان و روسیه اهمیت نمیدهند، این مسئله برای متأثر کردن جمعیت زیادی از لهستانیها، اوکراینیها و مردم سایر کشورهای اروپای شرقی که در آمریکا زندگی میکنند اهمیت دارد. دیگر آن که در هر حال بحث نفوذ و تأثیر کشورهای دیگر در نتیجه انتخابات اهمیت زیادی دارد که کلینتون میخواهد از آن نیز به نفع خود بهره بجوید. به این معنا که او تمایل دارد درباره خواست روسیه برای گذاشتن تأثیر بر نتیجه انتخابات آمریکا تبلیغ منفی کند.
کلینتون پیش از دوران اوباما و به عنوان سناتور از نشان دادن حس حقارت نسبت به روسیه ابایی نداشت. در دوران ریاست اوباما، او به عنوان وزیر خارجه مسئول از سرگیری دور جدیدی از روابط با روسیه شد. در آن زمان تنشها میان مسکو و واشینگتن به دلیل اختلاف بر سر مسئله گرجستان بالا گرفته بود. کلینتون نسبت به این تلاشها بدبین بود.
تلاشهای کلینتون اگرچه از ابتدا با مشکل مواجه شد، در چند زمینه بینتیجه نبود. یکی از آنها استفاده از خاک روسیه برای انتقال نیروهای ناتو به افغانستان و دیگری انعقاد پیمانی جدید در زمینه کاهش سلاح هستهای بود.
در هر حال روابط کلینتون در دوران وزارت خارجهاش با پوتین با حواشی بسیاری همراه بود. مشخص نیست آیا پوتین به واقع به اظهاراتش درباره تلاش کلینتون به منظور براندازی حکومت روسیه اعتقاد دارد یا نه؛ اما وی همواره سیاستهای واشینگتن برای براندازی حکومت در کشورهای دیگر را محکوم کرده است.
کلینتون پس از پایان سمتش نیز به انتقاد از کرملین ادامه داد. به طور مثال او تلاشهای پوتین برای الحاق کریمه به روسیه را با کاری که هیتلر در دهه 30 انجام داد برابر دانست.
در پایان این گزارش آمده است: به اعتقاد یکی از دیپلماتهای آمریکایی که تجربه زیادی در خصوص روابط با روسیه دارد هک سرور ایمیل کمیته ملی دموکرات از سوی پوتین انجام شده است؛ زیرا او به پیروزی کلینتون اعتقاد دارد. اما میخواهد در برابر وی قدرتنمایی کند و بگوید روسیه، قدرتی است که باید جدی گرفته شود؛ زیرا هر زمان بخواهد میتواند در کارهای کلینتون اختلال ایجاد کند.
انتهای پیام/