سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افت فشار و قطعی آب در راه است

معاون برنامه ریزی واقتصادی وزارت نیرو گفت: گرمای بی سابقه و پیش بینی وضعیت پایدار جوی تا دو هفته دیگر طبیعی است و کوچکترین اتفاق ممکن است به قطعی آب و یا کاهش فشار آب منجر شود.

به گزارش خبرنگار حوزه انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا دائمی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت نیرو با اشاره به وضعیت منابع آبی و برقی کشور اظهار داشت: میزان مصرف آب و برق در بالاترین رکوردها ثبت شده اند به طوری که میزان مصرف به مرز هشدار رسیده است.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش جمعیت ،گرمای بی سابقه و پیش بینی وضعیت پایدار جوی تا دو هفته دیگر طبیعی است  که با شرایط تنش آبی مواجه باشیم اما می‌توان گفت کوچکترین اتفاقی ممکن است به قطعی آب و یا کاهش فشار آب منجر شود از این رو از مردم تقاضا داریم در زمان پیک مصرف، مصرف خود را به حداقل کاهش دهند.

دائمی با بیان اینکه طی روزهای اخیر بیش از 3 میلیون و 300 هزار متر مکعب آب در شهر تهران مورد استفاده قرار گرفته است،گفت: در سالیان گذشته این امر بی سابقه بوده چرا که مصرف در حداکثر ظرفیت زیر 3 میلیون متر مکعب بوده است ،چرا که در شهرهای بزرگ همچون کرمان، شیراز، اصفهان، زاینده رود و خوزستان علی رغم مدیریت های صورت گرفته با تنش آبی مواجه هستیم.

وی با اشاره به اقدامات اساسی وزارت نیرو در خصوص مدیریت آب گفت: آماده سازی تأسیسات و ورود چاه های اضطراری به مدار در شرایط اوج مصرف و مدیریت مخازن از جمله اقدامات اساسی در این خصوص است.

دائمی با تاکید بر اینکه مصرف برق طی روزهای اخیر افزایش پیدا کرده تصریح کرد: در سال های گذشته حداکثر مصرف برق در کشور 50 هزار مگاوات بوده و این درحالیست که روز پنج شنبه گذشته مصرف به 52 هزار و 700 مگاوات رسیده، این موضوع به دنبال تغییرات اقلیم از سوی وزارت نیرو پیش بینی شده بود از این رو در چنین شرایطی 9 هزار مگاوات برق آبی وارد مدار شد.

وی گفت: در حال حاضر شرایط به گونه پایداری بر نیروگاه ها حاکم است به طوری که تقریبا به نقطه سربه سر رسیده ایم و از این رو از مردم تقاضا داریم علی رغم خدمات پایدار در ساعات پیک مصرف که حداکثر فشار به شبکه نیروگاه ها وارد می شوند مدیریت لازم را به عمل آورند چرا که گرما در افت شبکه موثر است.

 عدم برنامه ریزی  مدون برای سهمیه بندی آب و برق 

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت نیرو با اشاره به اینکه برای سهمیه بندی حوزه آب و برق برنامه ای تهیه نکرده ایم عنوان کرد: وزارت نیرو فرض را بر آن گذاشته که با کمک مردم و اقدامات صورت گرفته شاهد کاهش مصرف باشیم. اگر در ساعات اوج مصرف، مردم مدیریت لازم  را در خصوص میزان استفاده از برق رعایت کنند دیگر با سهمیه بندی مواجه نخواهیم بود. این در حالیست که در برخی از مناطقی که با نوسانات برق و حتی قطعی برق مواجه‌اند ،بدلیل حداکثر استفاده از شبکه برق و گرمای بیش از حد هوا است.

دائمی با اشاره به کمبود آب در برخی روستاها و شهرها بیان کرد: طبق روال معمول در برخی از روستاها و شهرها با کمبود آب مواجه هستیم البته همه روستاها وشهرها تحت پوشش برق هستند و تنها ممکن است برخی روستاها که جمعیت زیر ده خانوار دارند از این امکانات برخوردار نباشند.


افزایش صادرات برق در دستور کار است


وی با اشاره به صادرات برق گفت: صادرات برق تنها به کشورهای همسایه صورت می گیرد اما برای افزایش توان صادراتی و در خصوص مرزهای دریایی برنامه هایی در دستور کار است و اگر طی برنامه ششم 30 هزار مگاوات برق حرارتی و 5 هزار مگاوات نیروگاه های جدید را وارد مدار کنیم، امکان افزایش میزان برق وجود دارد.

دائمی با اشاره به طرح های آب و برق در راستای اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: 17طرح در این خصوص مطرح شده که عمده آنها به تصویب رسیده است و حال می توان گفت که اجرای این طرح ها می تواند پایداری در حوزه آب و برق، صادرات برق و حداقل تنش مصرف در آب و برق را به همراه داشته باشد.

لزوم ارتقا سهم انرژی های نو در تولید برق

وی افزود: مهم ترین مبحث انرژی های نو خرید تضمینی است که از کلیه واحدهای بخش خصوصی این اقدام به عمل می آید و تنها دولت در بحث انرژی های نو می بایست نظارت گر و خرید تضمینی را به عمل آورد.

دائمی با بیان اینکه حداکثر انرژی های تجدید پذیر در کشور 270 مگاوات است بیان کرد: به دلیل فراوانی دسترسی افراد به انرژی های سوخت فسیلی و حرارتی، توسعه این انرژی ها رشد چندانی نداشته اما همواره لازم است که استفاده از پنل های خورشیدی در دستور کار قرار گیرد.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو تسهیلات لازم در جهت استفاده از انرژی های نو را در اختیار می گذارد گفت: وزارت نیرو حداقل 50 درصد مبالغ را از طریق تسهیلات تأمین می کند و خرید تضمینی انجام می دهد، از این رو لازم است که خانوارها خود تولیدکننده برق باشند.

وی در ادامه افزود: نهادینه نشدن این فرهنگ در جامعه سنتی و کاهش هزینه برق برای خانوارها موجب شده که به انرژی های نو توجه چندانی نداشته باشند این در حالیست که برخی از کشورهای همسایه همچون ترکیه ،در مصرف برق بسیار تلاش می کنند.

دائمی در پایان با اشاره به توصیه های لازم در خصوص مدیریت مصرف آب و برق گفت: مردم نقش بسیار مهمی در این خصوص دارند ازاین رو لازم است که با توجه در انتخاب و خرید کولرهای گازی، آبی و استفاده از لامپ های کم مصرف و ال ای دی مدیریت مصرف را به حداکثر برسانند ،چرا که جهان با تغییر اقلیم مواجه است از این رو لازم است که تک به تک افراد در مسائل خانگی، کشاورزی و صنعت مامور آب باشند و الگوی مصرف را رعایت کنند.


انتهای پیام/

برچسب ها: برق ، وزارت نیرو ، آب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۳۹ ۰۴ مرداد ۱۳۹۵
من از ملت شریف ایران عاجزانه خواهشمندم در مصرف اب صرفجویی کنند به اینده فکر کنید .
نبود اب =مرگ
ناشناس
۰۰:۰۲ ۰۴ مرداد ۱۳۹۵
یعنی چی؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۲۳:۴۵ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
شاید اب سرمایه نباشه ولی از عوامل مهم زندگییه که بدون ان نمیشه زندگی کرد
ناشناس
۲۲:۵۸ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
یارو با آب شرب تمام ساختمونشو میسازه با آب شرب ماشینشو میشوره با آب شرب آسفالتارو میشوره! چرا لوله کشی آب شرب رو از آب شستشو جدا نمیکنین؟ سواله برام واقعا
ناشناس
۲۲:۵۸ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
هرچی سرمون بیاد حقمونه من باچشمای خودم هزارجورهدررفتن ابومیبینم یکیش واسه نمونه دسشوییهای شهریه شیرهمشون چینیه ازهمشونم اب شرشرمیره شهرداری عین خیالشم نیس مردمم که دیگه الی ماشاالله...... اب بایدفرهنگسازی بشه اگه نشه بایدجیره بندی بشه مگه بچه هامون چه گناهی کردن که 20سال دیگه کتک ماروبخورن شماروخدا بیاین رعایت کنیم هم مسئولین هم مردم
ناشناس
۲۰:۱۱ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
سلام، تا حالا خشکسالی سال ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۸ مطالعه کردید بفهمید خشکسالی یعنی چه، اگه نخوندید تو مرورگرتون بزنید خشکسالی ۱۲۹۶ تا متوجه بشید
ناشناس
۲۰:۰۱ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
جلوی بعضی ها رو که استخر پر می کنن و باغچه های بزرگ خونشون رو آب می دهند بگیرید. زورتون فقط به قشر ضعیف نرسه.
ناشناس
۱۸:۴۵ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
صورت تمایل دولت وتصمیم گیری بزرگ با همین مقدار اب تا چندن سال مشکل بی ابی نداریم دولت اگر خود را متعهد بداند که اگر جوانی دستگاهی اختراع نمود که در صرفه جویی خانوار رقم معناداری ایجاد نمود از ان پشتیبانی وان را در سطح کشور به کار گیرد ومردم را ملزم به استفاده ار ان نماید .نه اینکه مردم را در رفع نیاز به اب دچارمشکل سازد بلکه از پرت اب وهدر رفت ان جلوگیری نماید در صورتی که این طرح ها مورد توجه دولت ما قرار گیرد مثل دولت سوئد دران صورت موفق هستیم
ناشناس
۱۸:۲۸ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
روزی میرسد که هزاران انسان از کمبود آب خواهد مرد ....

ببینید کی میگم این آب شیرین رو باید بسیار گران کرد . تا دیگر بی رویه مصرف نشود
ناشناس
۱۸:۲۶ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
چرا دولت تدبیری نمی اندیشه که میزان بارندگی در سطح کشورمان بالا بره، همین الانم اب چندتا از سدهامون خشکه و اب سدهای در حال ساخت هم تا چند سال دیگه خشکه، ما در زمستان ابرهای باران زای خوبی وارد کشورمان میشه ولی بدلیل گرمی جو زمین و الاینده بالا در سطح اسمان از بارندگی جلوگیری میکنه
ناشناس
۱۷:۳۰ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
الان واردسومین سال میشویم که در شهرستان بزرگ برازجان هر روز بلااستثنا قطعی آب داریم.
ناشناس
۱۷:۲۶ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
این مردم که من دیدم اصلا رعایت نمیکن تا اب روش قطع نشه رعایت نمیکنن
ناشناس
۱۷:۱۴ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
بیخیال اصلا مهم نیست مردم به همه چی عادت کردن دیگه..
ناشناس
۱۵:۴۹ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
شما که تا دو ماه پیش میگفتین بارندگی سال آبی خوبی داشتیم؟!
ناشناس
۱۵:۴۶ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
همین الانشم آب ما قطع میشه
ناشناس
۱۵:۱۸ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
اگر بارندگی کمه چرا قبل از عید گفتید امسال بارش خوبی داشتیم و حتی چند سد نشان دادید که سر ریز داشتند.
دوم اینکه قبول همه جا بارندگی خوب نبود خوب چرا قرارداد برق میبندید که مجبور به تولید و هدر رفت آب و نهایتا کمبود آب شرب شوید.
سوم چرا لوله کشی آب شرب و آب شستشو را جدا نمیکنید.
چهارم تا کی باید هزینه ی طرح های بیخود را بدهیم.
ناشناس
۱۵:۱۴ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
باسلام،
همین دیروز رفتم قبض آب خانه که مبلغش 780000 ریال بود پرداخت کردم!!!!
میگن مصرفتان زیاد است!!!
ما 3 نفریم!!!
آبی که مصرف می کنیم نه قابل شرب است ونه با آن می شود حمام کرد!!
ناشناس
۱۵:۰۵ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
از یه طرف میگن کمبود انرژی، از طرف دیگه میگن افزایش صادرات برق در دستور کار است.
اصلا میدونن با خودشون چند چندن؟؟؟!
ناشناس
۱۴:۵۵ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
اینهمه پروژه سدسازی انجام دادند واز کنارش بارشونو بستن ،که آخرش مردمو برای آب خوردنشونم دچار دغدغه کنند؟یا سد سازیتون اشتباه بوده یا باید مسئول آب رسانی صحیح به مردم باشید