سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آمادگي وزارت ارتباطات براي حركت به سمت شهر هوشمند

محمود واعظي، آمادگي وزارت ارتباطات برای هرگونه همكاری در راستاي هوشمندسازی محيط شهری را اعلام كرد.

به گزارش دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در مراسم اجلاس جهاني شوراها و شهرداران، دكتر واعظي كه در خصوص ارتباطات و فناوري اطلاعات، زيرساخت توسعه پايدار شهر هوشمند سخنراني مي كرد با اشاره به ظهور برخي مسايل جديد در جوامع مختلف و به خصوص محيط هاي شهري اين جوامع گفت: امروز همه جاي دنيا با موضوعاتي مانند معيشت، رفاه، مسايل فرهنگي و اخلاقي، حمل و نقل، مصرف سوخت و انرژي، آلودگي هوا، تخريب محيط زيست، ترافيك و بسياري از دغدغه هاي ديگر در محيط هاي شهري درگير هستند و از كارشناسان و محققان مي خواهند تا در فرايندهاي مطالعاتي و تحقيقاتي به آنها راهها و مدلهاي حل و برون رفت از اين مسايل را ارايه دهند.

وزير ارتباطات تجهيز شهرها به فرايند الكترونيكي شدن يا هوشمند سازي شهر را يكي از مهمترين راههاي برون رفت دانست و گفت: شهر هوشمند فرايندي است كه مي تواند تراكم و پيچيدگي و مسايل و مشكلات جديد شهري را مديريت كند. واعظي شهر هوشمند را شهري داراي اشتراك گذاري اطلاعات و همكاري در تمام سطوح جامعه دانست و گفت: دانش لازم، توسعه دانش محور، اصول مبتني بر توسعه پايدار و يكپاچگي شهري از ويژگي هاي اين شهر به حساب مي آيد.

وي با اشاره به مؤلفه و ويژگي‌هايي براي حركت به سمت شهرهاي هوشمند گفت: طبق مطالعات اتحاديه اروپا براي هوشمند شدن شهرها مولفه هايي شامل اقتصاد هوشمند، حركت هوشمند، محيط هوشمند، حكمراني هوشمند، زندگي هوشمند و مردم هوشمند مطرح شده است.
 
وزير ارتباطات هوشمند شدن شهرها را يك الزام براي جوامع دانست و ادامه داد: رشد سريع فناوري به ويژه ICT، پيچيده‌تر شدن زندگي بشر در شهرهاي بزرگ، افزايش بهره‌وري و خدمات رساني بهتر به مردم سبب شد تا جواتمع ملزم به اين فرايند شوند.

وي همچنين با اشاره به اجزاي مؤلفه‌هاي شهر هوشمند توضيح داد: مديريت، انرژي، ساختمان، حمل و نقل، زيرساخت، فناوري، سلامت و مراقبت‌هاي بهداشتي شهروند، امنيت و فرهنگ مولفه‌هاي شهر هوشمند را تشكيل مي‌دهند.
 
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در ادامه سخنان خود به موضوع شهر هوشمند در ايران پرداخت و گفت: در ايران براي رسيدن به شهر هوشمند، كه يك مطالبه جهاني هم هست، از ابتداي دولت يازدهم براساس مطالعه كشورهاي پيشرفته و نوع نگاه و تجربه آنها در موضوع  ICTپرداخته شد.

وي اضافه كرد:  اين كشورها ICT را به عنوان اولويت و پيشران توسعه و تسهيل‌گر زندگي مردم در نظر مي گيرند و بر اين اساس حركت مي كنند كه بايد اين نگاه در ايران نيز به كار گرفته شود. واعظي با اشاره به اقدامات انجام شده از ابتداي دولت يازدهم تاكنون در اين باره گفت: ظرفيت پهناي باند داخلي و خارجي و ظرفيت انتقال كشور براي رسيدن به اين منظور افزايش يافته و همچنين نسل سوم و چهارم تلفن همراه نيز در كشور راه‌اندازي شده است.
 
وي ادامه داد: علاوه بر اين در ابتداي دولت يازدهم هيچ روستايي در كشور اينترنت نداشت كه اكنون 21 هزار روستا به اينترنت متصل‌اند و تا پايان دولت، تمامي روستاهاي بالاي 20 خانوار به اينترنت پرسرعت مجهز خواهند شد.  

وزير ارتباطات در ادامه تشريح اقدامات دولت براي توسعه ICT گفت: در هفته دولت رونمايي خوبي از فاز اول دولت الكترونيك انجام خواهد شد. وي ادامه داد: همچنين در يك سال گذشته 210 شركت دانش‌بنيان مبلغ 100 ميليارد تومان تسهيلات از وزارت ارتباطات براي توسعه ICT دريافت كرده‌اند.

واعظي همچنين بر لزوم مقررات گذاري براي رفع موانع توسعه ICT در كشور تاكيد كرد و گفت: اكنون كه دنيا به سمت اينترنت اشياء حركت مي‌كند و اينترنت اشياء جايگزين تمام فعاليت‌ها خواهد شد بايد از امروز براي مقررات‌گذاري اين تغييرات آماده شويم.

وزير ارتباطات در پايان با اشاره به موضوع تهديد و فرصت در حوزه ICT و الكترونيكي شدن فرايندها گفت: علاوه بر موضوع مقررات گذاري موضوع مورد اهميت ديگر آماده‌سازي امنيتي و فرهنگي است كه بايد در اين دو حوزه نيز براي ورود به دنيايي كه همه زندگي با اينترنت درگير خواهد شد، آماده شويم.وي همچنين آمادگي وزارت ارتباطات را براي همكاري با شوراي شهرهاي بزرگ براي حركت گام به گام به سمت شهرهاي هوشمند اعلام كرد.

منبع: وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.