سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست خبری نمایش «سه خواهر و دیگران» مطرح شد؛

سکوت امجد بعد از 12 سال با تئاتر شکسته می‌شود / انتخاب بهنوش بختیاری برای گیشه نبود

امجد گفت: بختیاری را براساس آشنایی قبلی دعوت به کار کردم که خود او هم تأکید داشت که نقشی واقعی و متفاوت در این نمایش اجرا کند.

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  نشست خبری نمایش «سه خواهر و دیگران» با حضور افشین هاشمی، ریحانه سلامت، معصومه رحمانی، رامین سیاردشتی، علیرضا ناصحی، داریوش موفق، محسن حسینی، امیر عبدللهیان، جمشید جهان‌زاده و بهنوش بختیاری بازیگران این نمایش در مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

بنابر این گزارش؛ حمید امجد کارگردان این نمایش درباره‌ی 12 سال دوری خود از عرصه تئاتر عنوان کرد: شاید درباره اینکه 12 سال در تئاتر نبودم باید مفصل‌تر صحبت کرد اما اینکه آمدنم همزمان با بهتر شدن شرایط تئاتر بوده این طور نیست به نظرم این بهبود مقطعی بوده است.

وی ادامه داد: اینکه اثری برای تبلیغات تولید شود، غلط محض است و من در وضعیت تئاتری که تجربه کردم این مسئله بیمارگونه را دیدم.

این کارگردان تئاتر و سینما با اشاره به ابتذال در اقتصاد، سیاست و تبلیغات گفت: همه این‌ها چیزی است که همواره خواسته‌ام براساس آن‌ها تئاتری نوشته یا تولید نکنم تا بخواهد در خدمت هر شکلی از ابتذال باشد.

امجد در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بعضی‌ها با گفتن این جمله که «سخت نگیرید» همه چیز را می‌خواهند راحت انجام دهند و نمی‌دانم از چه زمانی سهل‌انگاری عرضه شده است و بر خواسته خود در اجرای دقیق جزئیات و حتی بیان جملات یک اثر تأکید کرد.

وی در ادامه درباره نمایش جدید خود توضیح داد: از آنجا که احتمال می‌دادم نتوانم این نمایشنامه را اجرا کنم، برخلاف دیگر کارهایم یک مقدمه برای آن نوشته‌ام تا خواننده از جنبه‌های مختلف بتواند آن را بیشتر درک کند. این اثر مانند دیگر کارهای من گرایشی به تاریخ، رخدادهای تاریخی، متون و تاریخ ادبی که در آن زندگی چخوف هم به ویژه در سال‌های آخر که از بیماری سل رنج می‌برد، لحاظ شده است.

به گفته این نویسنده و کارگردان نمایشنامه «سه خواهر و دیگران»، آینده‌ی چند متن و شخصیت‌های آثار چخوف را به صورت یکپارچه روایت می‌کند و نسبتی با ما به عنوان ایرانی هم برقرار می‌کند.

امجد ادامه داد: این نمایشنامه درباره ما و زمان و مکانی است که در آن هستیم و زندگی می‌کنیم. همچنین در این اثر یک ساختار چهل تکه از آثار چخوف، شکسپیر، تاریخ جنگ‌های ایران و روسیه ساخته شده است.

کارگردان نمایش «سه خواهر و دیگران» در بخشی از این نشست در پاسخ به سوالی درباره قطع همکاری با سام قریبیان اظهار داشت:‌ در طول تمرین‌های این نمایش بازیگران متعدد دیگری با ما همکاری داشتند که هر کدام به دلایل مختلفی از جمله زمان‌بندی و تعهدات کاری دیگر و جنس و سلیقه بازیگری امکان حضور پیدا نکردند که تعداد این افراد بیش از 10 نفر بود. درباره سام قریبیان هم به دلیل آنکه باید هر روز زمانی را برای صداگذاری سریالش صرف می‌کرد و نیز تفاوت‌هایی در سلیقه کاری وجود داشت، خیلی دوستانه به این توافق رسیدیم که در این پروژه همکاری نداشته باشیم اما قرار شد در پروژه بعد با یکدیگر همکاری کنیم.

سعیده آبشناسان، تهیه‌کننده این نمایش هم که اولین حضور خود را در تئاتر تجربه می‌کند،بیان کرد: پیش از این با کارهای آقای امجد آشنا بودم اما هیچ وقت تصور نمی‌کردم در کارهایشان حضور داشته باشم. این پیشنهاد ابتدا از سوی انجمن هنرهای نمایشی مطرح شد و من با توجه به جایگاه آقای امجد فکر نمی‌کردم موافقتی صورت گیرد اما پس از توافق خوشحالم که شرایطی فراهم شده که تئاتر هم برای خودش تهیه‌کننده داشته باشد و این یک گام مثبت است.

امجد در این نشست درباره انتخاب بهنوش بختیاری که از حضورش برای جذب بیشتر در گیشه یاد می‌شد، گفت:‌ سابقه آشنایی من با خانم بختیاری به سال‌های قبل در یک کلاس فلسفه هنر برمی‌گردد. از آنجا که تلویزیون و رسانه خانگی ندارم و بسیاری از فیلم‌ها را هم ندیده‌ام ایشان را براساس همان آشنایی قبلی دعوت به کار کردم که خود او هم تأکید داشت که نقشی واقعی و متفاوت در این نمایش اجرا کند.

بهنوش بختیاری در این نشست گفت: وقتی آقای امجد برای این نمایش با من تماس گرفت از خوشحالی داشتم سکته می کردم چراکه واقعا همکاری با این انسان بزرگ بسیار جذاب است و به من هم بسیار در این کار یادخواهم گرفت کمااینکه حالا هم در حین تمرین چیزهای زیادی یاد گرفتم.

وی ادامه داد: به من حق بدهید که بخواهم در عرصه بازیگری تجربه‌های زیادی کسب کنم و به مهارتم بیافزایم.

همچنین علیرضا ناصحی در سخنان کوتاهی با گلایه از وضعیت برخی تئاتر های روی صحنه گفت: در دهه های 70 و 80 کارهایی اجرا می‌شد که مخاطب را به اندیشه وا می‌داشت اما الان کارها سطحی شدند ولی خوشبختانه «سه خواهر و دیگران» از دسته کارهایی خواهد بود که مخاطب را به فکر فرو می برد. 

گفتنی است؛ در این نشست علاوه بر بازیگران، امیر اثباتی (طراح صحنه) و رضا مرتضوی (آهنگساز) هم حضور داشتند که هر کدام از آن‌ها در فاصله‌های مختلف به دعوت محمدرضا مقدسیان که اجرای این نشست را بر عهده داشت، توضیحاتی درباره کار خود ارائه کردند.

نمایش «سه خواهر و دیگران» از 29 تیر ماه  در سالن اصلی تئاتر شهر به کارگردانی حمید امجد به روی صحنه خواهد رفت.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.