سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون اول رئیس جمهور ابلاغ کرد:

تکلیف وزارت جهادکشاورزی برای تشکیل صندوق حمایت از توسعه زنجیره صنعت شیر

با تصمیم هیئت وزیران، وزارت جهادکشاورزی موظف شد نسبت به تشکیل صندوق حمایت از توسعه زنجیره صنعت شیرکشور اقدام نماید.

به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، با تصمیم هیئت وزیران، به منظور مدیریت یکپارچه زنجیره تولید شیر خام تا عرضه محصولات لبنی با رویکرد تقویت بخش غیردولتی، وزارت جهادکشاورزی موظف شد نسبت به تشکیل صندوق حمایت از توسعه زنجیره صنعت شیرکشور اقدام نماید.

متن مصوبه هیئت وزیران به شرح زیر است:

هیئت وزیران در جلسه 30/3/1395 به پیشنهاد مشترک سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و وزارت جهادکشاورزی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

1- به منظور مدیریت یکپارچه زنجیره تولید شیر خام تا عرضه محصولات لبنی با رویکرد تقویت بخش غیردولتی، وزارت جهادکشاورزی موظف است با استفاده از ظرفیت ماده (17) قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی - مصوب 1389- با اولویت اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از توسعه فرآورده های لبنی از طریق مرجع ذی ربط نسبت به تشکیل صندوق حمایت از توسعه زنجیره صنعت شیرکشور با مشارکت تمامی فعالین زنجیره مذکور ظرف شش ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب‌نامه اقدام نماید.

تبصره- اختصاص مبلغ چهار هزار و پانصد میلیارد (000ر000ر000ر500ر4) ریال از محل اعتبارات مصوب مربوط و منابع ناشی از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها جهت تشکیل و افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه زنجیره صنعت شیر کشور تا سال 1399 در قوانین بودجه سنواتی پیش‌بینی شود.

2- وزارت جهادکشاورزی با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، الگوی مطلوب زنجیره تولید شیر خام تا عرضه محصولات لبنی را به همراه سامانه موردنیاز برای تسهیل جریان وجوه و کالا در قالب بستر الکترونیکی بانک عامل طراحی نموده و بر استقرار و راه اندازی زنجیره مذکور در تمامی استان ها نظارت می کند. هدایت و راهبری زنجیره و مدیریت سامانه با هماهنگی وزارت جهادکشاورزی برعهده صندوق موضوع بند (1) این تصویب نامه است.

3- وزارت جهادکشاورزی با همکاری دستگاه های اجرایی و تشکل های غیردولتی ذی ربط ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب‌نامه برنامه‏های عملیاتی خود را در محورهای زیر تهیه و پس از تأیید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوط اجرایی نماید:

الف- تسهیل در تأمین نهاده ها، اصلاح نژاد و به کارگیری دام های با بازدهی بالا، استفاده از شیوه های نوین و کاهش هزینه تولید و افزایش دانش نیروی انسانی، بهبود مدیریت واحدهای تولیدی و گسترش قراردادهای بین صنایع لبنی با واحدهای تولید شیرخام.

ب- بازسازی، نوسازی و اصلاح ساختار دامداری ها و صنایع لبنی، ساماندهی مراکز جمع آوری بهداشتی شیر، رعایت اصول کیفی و بهداشتی در تولید فرآورده ها و ساماندهی تشکل‌های ذی ربط.
پ- فرهنگ سازی و افزایش تقاضا برای مصرف شیر از طریق تبلیغ و ترویج مصرف شیر با استفاده از ظرفیت رسانه های عمومی و اجرای طرح توزیع شیر رایگان و طرح های مشابه برای گروه-های هدف.
ت- استقرار نظام قیمت گذاری مبتنی بر کیفیت و تدوین سیاست تجاری بلندمدت با رویکرد حمایت از تولید داخلی و توسعه صادرات محصولات لبنی.

4- سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با در نظر داشتن الزامات موردنیاز برای کارکرد مطلوب زنجیره تولید شیرخام تا عرضه محصولات لبنی، حمایت های لازم را با هدف بهبود بهره وری و افزایش تولید شیرخام، ارتقای کیفیت و تنوع در تولید فرآورده های لبنی، ایجاد بازار رقابتی و بهبود مصرف سرانه و توسعه همکاری های بین بنگاهی در قالب قوانین بودجه سنواتی به عمل آورد.

5- به منظور حمایت از تولید فرآورده های لبنی و بهبود کارکردهای صادراتی و با هدف افزایش بهره وری و ارتقای کیفیت تولید شیرخام، تا سقف دو هزار میلیارد (000ر000ر000ر000ر2) ریال بابت ارایه مشوق های صادراتی از محل اعتبارات مصوب مربوط قانون بودجه سال 1395 کل کشور اختصاص می یابد.

تبصره 1- وزارت جهادکشاورزی موظف است ظرف ده روز از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب نامه، دستورالعمل اجرایی این بند را با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تهیه و جهت اجرا ابلاغ نماید. هرگونه پرداخت از محل منابع مذکور منوط به افزایش ظرفیت جذب شیرخام متناسب با مشوق های صادراتی دریافتی از سوی صنایع لبنی متقاضی می باشد.

تبصره 2- حداکثر مبلغ پانصد میلیارد (000ر000ر000ر500) ریال از محل اعتبارات این بند برای خرید شیرخام مازاد بر جذب صنایع لبنی به صورت تنخواه تا پایان سال 1395 در اختیار وزارت جهادکشاورزی (سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران) قرار می گیرد.

6- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به پیش بینی سرانه حداقل یک کیلوگرم پنیر در سبد خانوارهای تحت پوشش در سرجمع اعتبارات بسته حمایت غذایی در سال 1395 اقدام نماید.

7- وزارت آموزش و پرورش با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نسبت به تداوم توزیع شیر رایگان در مدارس در سقف اعتبارات مصوب مربوط قانون بودجه سال 1395 کل کشور اقدام نماید.

8- وزارت جهادکشاورزی مکلف است گزارش اقدامات انجام شده در راستای این تصویب نامه را هر شش ماه یکبار به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ارسال نماید.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور، این مصوبه را برای اجرا به وزارت جهادکشاورزی- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - وزارت آموزش و پرورش - وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ابلاغ کرد.

انتهای پیام/
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.