سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نرخ سود بانک ها 20 درصد شد؟!

برخی شعب بانک‌ها و مؤسسات مالی، با اتخاذ راهکارهایی، عملاً مصوبه کاهش نرخ سود 15 تا 18 درصدی را دور می‌زنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ،هرچند توافق تعدادی از بانک‌ها و اقدام آنها برای کاهش نرخ سود بانکی از 18 درصد به 15 درصد سرانجام منجر به مصوبه شورای پول و اعتبار و عمومیت یافتن این اقدام مفید به حال اقتصاد کشور شد و کل سیستم بانکی و انواع بانک‌ها و موسسات اعتباری تحت نظارت بانک مرکزی ملزم به رعایت این نرخ شدند اما با مراجعه به برخی از شعب بانک‌ها و موسسات می توان دید که در حال حاضر امکان دریافت سودهای بالاتر از 15 درصد تا 20 درصد نیز درصورت اصرار و پافشاری سپرده‌گذار یا از طریق افزودن بر حجم سرمایه‌گذاری وی وجود دارد.

البته این مراجعه صرفاً برای تمام شعب انواع بانک‌های خصوصی و دولتی نبوده است و به‌طور نمونه و برای یافتن پاسخی برای این پرسش بوده که آیا می‌توان با استفاده از روش‌های گوناگون به سودهای با نرخ بیش از 15 درصد بدون تحمل ریسک بالا و تفاوت ملموس در ریسک سرمایه‌گذاری دست یافت یا خیر.

لازم به ذکر است نشست مشترکی که اخیرا میان رئیس کل بانک مرکزی با وزیر کشور، استانداران (استان‌های کرمان، لرستان و آذربایجان شرقی) تشکیل شد، رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تک رقمی شدن نرخ تورم، بیان کرد: نرخ 15 درصدی برای سپرده هم بالاست، چرا که اگر نرخ تورم 9 درصد باشد، نرخ سود سپرده باید بین 10 تا 12 درصد در نظر گرفته شود و بیش از این هم لازم نیست.

**سود 20 درصدی در یک بانک خصوصی 

وقتی از متصدی یکی از شعب یک بانک خصوصی درباره شرایط سود سپرده زیاد مانند 500 میلیون تومان می پرسیم ابتدا پاسخ آن است که اگر چنین سپرده ایی دارید بهتر است آن را وارد صندوق سپرده گذاری ما کرده و سود آن را به صورت روز شمار استفاده کنید البته کارتی به شما تعلق نمی گیرد معمولا مبالغ بالا با سود 20 درصدی محاسبه می شود و هر زمانی هم که به پول خود احتیاج داشتید می توانید با هماهنگی شعبه مربوطه از یک روز قبل پول خود را دریافت کنید.

**سود 15 تا 20 درصدی یک موسسه مالی

درادامه به یکی از شعب یک موسسه مالی مراجعه می کنیم و همان درخواست برای شرایط سود سپرده گذاری را تکرار می کنیم  متصدی شعبه اعلام می کند مصوبه ای که در این رابطه از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده به این صورت است که اگر سپرده گذار در این موسسه تا یک سال سرمایه گذاری کند تا 20 درصد سود به آن تعلق می گیرد اگر زیر شش ماه سرمایه گذاری کند 15 درصد و اگر از شش ماه تا زیر یک سال قرارداد ببندد 17 درصد سود به آن تعلق می گیرد اما اگر به طور کامل یک سال سپرده گذاری کند 20 درصد سود به آن تعلق خواهد گرفت.

**سود 17.5 درصد به شرط شش ماه سپرده گذاری

اما با مراجعه به یکی از شعبه های یک بانک دیگر متصدی در ارتباط با شرایط سود سپرده بانکی اعلام می کند در این بانک ما یک حساب ثابت شش ماهه 17.5 درصدی داریم بانک ما دارای صندوق نیست زیرا صندوق ها معمولا با بورس همکاری می کنند و خاطر جمع نیستند اما در سپرده گذاری سندی به شما داده می شود و شما را خاطر جمع می کند و هر زمان هم که قصد برداشت از پول خود را داشته باشید می توانید آن را برداشت کنید.

*** تعیین نرخ سود بانکی ربا است

محمد رجایی باغ سیایی نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی نمی تواند سود قطعی را تعیین کند چرا که در بانکداری بدون ربا که نرخ سود براساس عقود مبادله ای و مشارکتی است، این امر خلاف قانون است.

وی افزود: نرخی که از سوی شورای پول و اعتبار تعریف می شود از طرف سپرده گذار سود علی الحساب و از طرف گیرنده نرخ سود مورد انتظار تلقی می شود و از این رو باید گفت که نرخ سود واقعی تنها در پایان دوره مالی مشخص می شود.

رجایی با اشاره به آنکه بانک مرکزی به عنوان دستگاه ناظر باید بر عملکرد بانک ها نظارت داشته باشد، بیان کرد: براساس قراردادی که میان افراد و سیستم بانکی منعقد می شود، لذا بانک ها موظف به اجرای تهعدات هستند و باید در صورت تخلف بر عملکرد سیستم بانکی با آنها برخورد شود.

نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تعیین نرخ سود قطعی خلاف قانون و شرع محسوب می شود چرا که این امر همانند ربا است.

***کانون بانک ها محلی برای تبانی بانک ها


محمد کهندل کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: معمولا تعیین نرخ توسط بانک از طریق قانون عملیات بانکی بدون ربا امکان پذیر است؛ بانک ها نرخ سود علی الحساب را تعیین و پرداخت می کنند این سود عملا به عنوان هزینه تهیه پول محسوب می شود، در صورتی که پول در بانکداری اسلامی هزینه بر نیست.

 وی افزود: با توافقی که کانون بانکها با بانک مرکزی داشت قرار بر آن شد نرخ بانکی پنج درصد بالاتر باشد اما بانک مرکزی سه درصد اعلام کرد.

کهندل در ادامه یادآور شد: این موضوع چند نکته دارد اینکه که آیا بانک های تجاری باید نرخ ها را تعیین کنند و اگر قرار بر تعیین نرخ سود باشد این کار باید توسط بانک مرکزی تعیین شود  و نباید با توافق بانک ها صورت گیرد؛ بانک مرکزی باید با اقتدار تصمیمات خود را عملیاتی کند.

وی در پایان افزود: بانک مرکزی نباید اقتدار خود را در دست بانک های تجاری بدهد، و می بایست بر اساس قانون بدون ربا عمل کند و بانکداری را به سمت بانکداری اسلامی سوق دهد.



انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
آرش
۱۰:۳۷ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
سود 15 درصد در شرایط فعلی بسیار پایین است و میبایست با نرخ تورم تعادلی یکسان شود. یعنی چیزی حدود 20 تا 26 درصد منصفانه و عاقلانه است. در غیر این صورت سرمایه ها از بانک ها نه بسوی سرمایه گذاری در تولید خواهد رفت بلکه بسمت بازار پول و سفته بازی سوق پیدا خواهد کرد که دقیقا همین هم شد. علت اینکه با کاهش سود بانکی سرمایه ها به سمت سرمایه گذاری در تولید نمیره هم یک مسئله ساده است اونهم ((( بی اعتمادی ))) مردم و سرمایه گذاران خارجی است. سود متانسب با تورم تعادلی باید بین 20 تا 26 درصد بشه
ناشناس
۱۳:۵۹ ۳۱ تير ۱۳۹۵
تورم اگر به صفرم برسه باز هیچ ربطی به سود سپرده گذاری در این اوضاع گرونی نداره، دولت دلش خوشه که تورم رو داره کم میکنه ،چرا قیمت اجناس رو کاهش نمیدید، هرچند که تورم هیچ تغییری نکرده
ناشناس
۲۲:۲۹ ۲۷ تير ۱۳۹۵
به سود بانک ها و به زیان مردم... هر قانونی منفعت شماست تصویب کنید
ناشناس
۲۱:۳۴ ۲۷ تير ۱۳۹۵
سلام بانکی ام از هیجدهم نرخ های جدید تسهیلات اجرایی شده بدون هرگونه شبهه
ناشناس
۲۰:۳۴ ۲۷ تير ۱۳۹۵
سود بانکی رو باید وقتی کم کرد که تو مملکت بشه سرمایه گذاری کرد
ناشناس
۱۹:۴۹ ۲۷ تير ۱۳۹۵
بازم سکوت کردیم سود پولمونو به ده درصد می رسونین ؟؟
ناشناس
۱۹:۳۸ ۲۷ تير ۱۳۹۵
تا زمانیکه کاهش نرخ سود بانکی را همه بانک ها رعایت نکنن هیچ مشکلی بر طرف نمیشه جالب بانک ها وموسساتی این بی نظمی بوجود می اورند که واقعا دچار مشکلات زیاد نقدینگی هستن.هم اکنون فقط یک بانک کاهش نرخ رعایت کرده و بقیه بانک هم دائم در حال دور زدم کاهش نرخی که خودشون توافق کردن هستن.به امید عمل به قانون
ناشناس
۱۸:۱۹ ۲۷ تير ۱۳۹۵
الان با تصویب نرخ سود15درصد ن باعث رشد اقتصاد و ن به نفع مردم بلکه باعث شده که ی راه کسب افزایش سپرده برای خود باشند.
ناشناس
۱۷:۵۹ ۲۷ تير ۱۳۹۵
من ( جوان 19 ساله که یه دونه کلیه ام رو از دست داده ام ) با هزار بدبختی یه مغازه جور کردیم و جنس برای مغازه می خواستم مجبور شدم وام بگیرم اونم چند جا با سود 28 درصد با مکافات . می گفتن 28 درصد ولی بیشتر بود . الان هم الانه دارم وامشو میدم دو سال نیمه . منه جوون حرف دلمو به کی بگم کی درد دلمو می شنوه ؟؟؟
ناشناس
۱۷:۲۶ ۲۷ تير ۱۳۹۵
همه اسیر مافیای بانکی شدیم
ناشناس
۱۵:۵۵ ۲۷ تير ۱۳۹۵
من 5 سال پیش 6 میلیون وام گرفتم تازه تموم شده با ماهی 186000
ناشناس
۱۵:۳۱ ۲۷ تير ۱۳۹۵
سلام من 6 ماه درگیرم ک وام بگیرم تمام بانک ها رو هم رفتم سوال کردم .هیچ بانکی سودی رو ک شما میگین بابت وام نمیده
ناشناس
۱۴:۵۳ ۲۷ تير ۱۳۹۵
فقط دودش تو چشم مردم طبقه پایین میخوره
ناشناس
۱۴:۳۲ ۲۷ تير ۱۳۹۵
هر موقع سود بخوان بگیرن حلاله حلاله حلاله//هر وقت هم سود بخوان بدن حرامه حرامه حرامه//
ناشناس
۱۳:۴۷ ۲۷ تير ۱۳۹۵
چرا باید سود بانک ها تا هجده درصد باشه ولی سود تسهیلات حتی تا بیستو هشت درصد هم برسه؟؟؟؟!اونم با کلی دردسر و ضامن و سند و ........؟واقعا چرا؟
ناشناس
۱۳:۳۰ ۲۷ تير ۱۳۹۵
خودتون سود تعیین می کنید ربا نیست؟
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۷ تير ۱۳۹۵
20 درصد که سهل است در حال حاضر ما سود بالای 22 هم داریم.در ضمن در اقتصاد و محاسبه تورم ما چیزی به اسم تورم نقطه به نقطه نداریم و ارائه درصد 9 برای تورم نقطه به نقطه عملاً اشتباه است و همچین تعریفی ما اصلاً نداریم.دخالت دولت در کار بانکها بی اساس و منجر به ورشکستگی آنهاست
ناشناس
۱۲:۳۵ ۲۷ تير ۱۳۹۵
واقعا مسخره است به سپرده مردم 10 درصد میدن ولی خودشون میخوان وام بدن اینجوری
ناشناس
۱۲:۲۶ ۲۷ تير ۱۳۹۵
اگه پولمونو بدیم یه نفری باهاش کار کنه وکار حلال ویه سودی به ما بده میشه حروم ولی اگه بدیم به بانکا و اونا هر روز یه فیلمی سر این سود دربیارن ومدیران بانکی برای خودشون حقوق میلیونی رد کنن خوبه.!!!!
ناشناس
۱۲:۱۰ ۲۷ تير ۱۳۹۵
ما که نفهمیدیم ربا هست یا نیست.؟!
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۷ تير ۱۳۹۵
افرین شیر مادرشون حلالشون بشه 20% عادلانترین سوده
ناشناس
۱۱:۵۳ ۲۷ تير ۱۳۹۵
بازم سر مردم کلاه رفت.
ناشناس
۱۱:۴۶ ۲۷ تير ۱۳۹۵
سود بانک ها کمه.

خیلی کم.
من تمام معیشت زندگیم از این سوداست. من یه بازنشسته ام که ۴ دختر دارم و با مشکلات بسیاری تو جهیزیه و دخل و خرجم مواجه ام.
ناشناس
۱۱:۳۶ ۲۷ تير ۱۳۹۵
وضعیت تولید را سروسامان بدید نرخ سود جای واقعی خودشو پیدا میکنه ، مشکل اونجاست همه چیزو دستوری میخواهین درست کنین ،اونم نمیشه .
ناشناس
۱۰:۵۵ ۲۷ تير ۱۳۹۵
یعنی تسهیلاتی که با نرخ 21 درصد به مردم پرداخت می کنید ربا نیست ولی پرداخت سود سپرده مردم ربا محسوب می شود؟
ناشناس
۱۰:۴۸ ۲۷ تير ۱۳۹۵
کی گفته تورم تک رقمی شده نه عزیزم هیچ پولی توی بازار نیست حتی درحد غذا خوردن ماهانه مردم درنتیجه خرید وبازار راکد و افزایش قیمت به کاهش قیمت تبدیل شده
ناشناس
۱۰:۲۹ ۲۷ تير ۱۳۹۵
سلام، متاسفانه دولت برای بهبود اقتصاد کشور از جیب مردم هزینه می کند.که این کار محکوم به شکست می باشد.مثلا سود تسهیلات ۲۰تا ۱۸ درصد و سود سپرده گذاری حداکثر ۱۵ درصد
ناشناس
۱۰:۲۵ ۲۷ تير ۱۳۹۵
سود بانکی 6 درصد بیش تر از نرخ تورم است پس اگر تورم 9 باشد نرخ سود هم 15 می شود!!
ناشناس
۱۰:۲۴ ۲۷ تير ۱۳۹۵
قشر پایین دست جامعه اندکی پول دارن از اون و یارانه گذران زندگی میکنن از همون اندک درصد سود.
ناشناس
۰۸:۵۵ ۲۷ تير ۱۳۹۵
این قصه ها را برای کی میگین؟ مردم که میدونن.سود که کم نشده بهره هم همین طور. سود را اسمی کم کردن ولی به هرکی بخان 20وبالاتر میدن.به حای بهره وام هم,مبلغی را مسدود میکنن . برای مسئولین که حقوق های چند میلیونی (چند صد میلیونی که بماند) که مهم نیست.چون وام 4 درصدی دارن اونهم چه خوبشو. خواهشا غصه ما را بیشتر نکنین . همین جوریش هم اگر قسط هامون را با تاخیر بدیم خدا را شاکریم.
ناشناس
۱۷:۵۳ ۲۷ تير ۱۳۹۵
امروز 26/4/95 برای وام تشکیل پرونده دادم با سود 20 درصد و 15 درصدوام هم تا تصفیه گرو میمونه . با کلی منت والتماس