سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ادغام بانک ها بوی ورشکستگی می دهد؟

کارشناسان اقتصادی معتقدند اگر ادغام بانک ها به منظور افزایش سرمایه و منابع بانکی انجام شود خوب است اما اگر به دلیل ورشکستگی برخی بانک ها باشد اصلا به صلاح کشور نخواهد بود.

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان چندی پیش رئیس کل بانک مرکزی از بازنگری ساختار مالی کشور خبر داد و اظهار داشت: بانک مرکزی مطالعات کارشناسی خود را برای چگونگی ادغام و اصلاح ساختار بانک ها در دستور کار قرار داده است.

اما موضوعی که مد نظر قرار می گیرد این است که آیا این حرکت از سوی بانک مرکزی یک حرکت سازنده است یا این اقدام به دلیل ورشکستگی برخی بانک ها و پوسیده شدن بدنه آنها انجام خواهد شد؟ گرچه برخی کارشناسان معتقدند تصمیم دولت برای ادغام بانک ها یک زنگ خطر به شمار می رود.

در این رابطه سید کمیل طیبی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: در برخی مواقع یکپارچگی مالی می تواند در سیستم اقتصادی دولت موثر باشد؛ اگر ادغام با یک واحد بزرگ مالی که دارای کفایت سرمایه است صورت گیرد قدرت مانور سیستم بانکی هم بالا می رود و از آن طرف صنایع را تامین مالی می کند و در مقابل بحران های مالی بانکی مقاومت خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه این اقدام ، ریسک  فقدان مدیریتی را به همراه دارد گفت:یک واحد بزرگ باید دارای مدیریت قوی باشد و امروزه فعالیت های اقتصادی در قالب بنگاه های کوچک و متوسط انجام می گیرد آن هم به این دلیل آن که قدرت رقابت بالا رود و مدیریت بهتری شکل گیرد.

طیبی خاطر نشان کرد: اگر ادغام بانک ها به منظور افزایش سرمایه, منابع بانکی و قدرت مانور انجام شود خوب است اما باید این موضوع را در نظر گرفت که ریسک ادغام می تواند ناکارآمدی مدیریتی را به وجود آورد اگر این ناکارامدی تعدیل شود در مجموع می تواند به مشکلات مالی هم کمک کند.

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: از طرف دیگر تصمیم دولت برای ادغام بانک ها اگر به دلیل ورشکستگی باشد و این اقدام را یک راه نجاتی بیند اصلا به صلاح  نیست و تنها یک سرپوشی بر ضعف های سیستم بانکی به حساب می آید زیرا بانک ها به دلیل تنگناهای مالی و ضعف مدیریتی و نظام اجرایی دچار این مشکل شدند اگر بخواهیم از طریق ادغام آنها را نجات دهیم در آینده باز هم دچار این مشکل خواهیم شد.

طیبی در پایان یادآور شد: معمولا ادغام هایی که در بازارهای مالی شکل می گیرد به منظور افزایش کیفیت و ارتقای کار است ممکن است برخی از زیر مجموعه ها به خوبی کار کرده باشند اما برای اینکه بهتر کار کنند ادغام می کنند.


در مواقعی به صلاح است برخی از بانک ها به دلیل مشکلات مالی و اعلام ورشکستگی از سیستم بانکی کشور خارج شوند این موضوع به عامل های مختلفی بستگی دارد حتی ممکن است یک رویکرد سیاسی به  دنبال این موضوع باشد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۴۶ ۲۷ خرداد ۱۳۹۶
ایا بانک ثامن الامه ورشکست شده است ‌‌‌‌
ناشناس
۱۹:۱۵ ۲۹ تير ۱۳۹۵
وقتی بانک هاشعب فیزیکی خودرادارن گران اداره میکنندوازطرفی اینترنت هم کندهست وکارمزدپیامک بانک میگیرن وعابربانک ادغام بهترین گزینه هست!
ناشناس
۱۳:۳۴ ۲۹ تير ۱۳۹۵
اقتصاد مریض نیست روبه موت است
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۹ تير ۱۳۹۵
از قدیم میگفتن کشوری که بانک زیاد داره اقتصادش داغونه!!!
ناشناس
۱۳:۱۱ ۲۹ تير ۱۳۹۵
چرا از مردم نظر سنجی نمیکنید
ناشناس
۱۲:۵۶ ۲۹ تير ۱۳۹۵
چه.طرح.خوبی
ناشناس
۱۲:۲۸ ۲۹ تير ۱۳۹۵
تنها کاری که باعث پیشرفت ایران اسلامی میشه نظارت دقیق و اشد مجازات برای کسانیکه بر خلاف قانون حرکت میکنند
ناشناس
۱۱:۲۵ ۲۹ تير ۱۳۹۵
ادغام بانكها فكر خيلي خوبي است حالا كه هيچ كدام از اين بانكها كار تخصصي خودشان را انجام نميدهند و همشان دولتي هستند اكثريت آنها و تابع مقرارت بانك مركزي هستند چه لزومي دارد كه اين همه بانك باشند همه يكي شوند و مردم را سردرگم نكنند
ناشناس
۱۰:۴۱ ۲۹ تير ۱۳۹۵
این هم از پیامدهای دخالت های دولت در نظام بانکی میباشد.
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۹ تير ۱۳۹۵
امیدوارم تمامی بانک های دولتی به یک بانک ایران تبدیل شوند
ناشناس
۱۲:۲۹ ۲۹ تير ۱۳۹۵
دریغ از یک اتفاق خوش. مثلا استخدام، افزایش حقوق، کاهش مسکن و...
ناشناس
۰۹:۰۳ ۲۹ تير ۱۳۹۵
چرا بانکهای خصوصی در عرض چندسال اینهمه سرمایه به هم زدند ولی بانکهای دولتی سرمایه واملاک خود را ازدست دادند به جای ادغام بانکها را دستوری اداره نکنیم