سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

این 4 نفر چه نقشی در فتنه ایفا کردند/همه چیز در مورد زاغری، زاکا، هودفر و نمازی

جعفری‌دولت‌آبادی روزگذشته از صدور کیفر خواست پرونده‌های اتهامی متهمان نازنین زاغری، هما هودفر، نزار زکا ، سیامک نمازی خبر داد اما این افراد چه کسانی هستند و چه نقشی در فتنه ایفا کردند؟

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛عباس جعفری‌دولت‌آبادی، دادستان تهران روزگذشته در نشست با معاونان دادسرای عمومی و انقلاب تهران و سرپرستان نواحی دادسرا، قضات ناظر زندان و قضات شعب ویژه محکومان زندانی در مجتمع شهید بهشتی به برخی پرونده‌های مهم که طی دو هفته اخیر با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال شده، اشاره کرد و گفت: پرونده‌های اتهامی متهمان نازنین زاغری (دارای تابعیت ایرانی، انگلیسی)، هما هودفر (دارای تابعیت ایرانی، کانادایی)، نزار زکا (دارای تابعیت لبنانی)، سیامک نمازی و پرونده‌های هفت نفر از متهمان جریان فتنه، از جمله پرونده‌هایی هستند که با صدورکیفرخواست به دادگاه ارسال شدند.

اما این افراد چه کسانی هستند و چه نقشی در فتنه ایفا کردند؟

*نازنین زاغری

«نازنین زاغری رتکلیف» شهروند ایرانی بریتانیایی است که در فروردین ماه 1395 هنگام خروج از ایران در فرودگاه تهران بازداشت و به زندان منتقل شد.

نازنین زاغری که در 15 فروردین به هنگام خروج از کشور به مقصد انگلستان دستگیر شده است، از حدود 4 سال پیش تا به حال با بنیاد تامسون رویترز همکاری داشته است و مدیریت چندین پروژه آموزشی این بنیاد را در کشورهایی چون لبنان ، گرجستان ، اردن ، مراکش، برمه و برخی از کشورهای آفریقایی برعهده داشته است . 

بنیاد تامسون رویترز، شرکت چندملیتی است که با هدف ترویج دموکراسی به سبک غربی تاسیس و در زمینه رسانه های گروهی و آموزش خبرنگاری مشغول به فعالیت می باشد و از مهمترین شرکت های وابسته به آن می توان به خبرگزاری رویترز اشاره کرد.

زاغری خود را اینگونه در سایت این بنیاد معرفی می کند: در چند سال گذشته من در کشورهای مختلفی چون لبنان، مراکش و گرجستان برنامه های آموزشی برگزار کرده ام، من با روزنامه نگاران، نمایندگان مجلس و نمایندگان پارلمانی زیای آشنا شدم و در مورد نحوه پوشش اخبار مجلس و بهبود مهارت های خبرنگاران و چگونگی ارسال پیام های آنان صحبت کرده ام. 

علاوه بر شبکه های فارسی زبانی چون بی بی سی فارسی و رادیو فردا، عناصر ضدانقلابی چون مسیح علی نژاد خبرنگار فراری و مدیر صفحه آزادی های یواشکی و همچنین رویا برومند مدیر بنیاد برومند که در سیاه نمایی و پرونده سازی حقوق بشری علیه ایران فعالیت دارد ، سعی دارند در این عرصه نقش آفرینی کنند و با فرافکنی، علت دستگیری زاغری را موضوعات کم اهمیتی چون عدم رعایت حجاب در خارج از کشور و یا محدودیت های زنان در ایران معرفی نمایند!

*هما هودفر

هما هودفر، متولد 1329 در تهران، بعد از کسب لیسانس از دانشگاه تهران برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت. او قبل از آن که 30 سال پیش برای تحصیل در مقطع دکتری و زندگی به کانادا مهاجرت کند، مدتی را هم در مصر تحصیل کرد.

هودفر از اعضای موسس سازمان «زنانی که تحت قوانین اسلامی زندگی می‌کنند» (ولومل/ولوم Women Living Under Muslim Laws) یک شبکه همبستگی بین المللی برای فمینیست های سراسر دنیای اسلام در سال 1984 بود. او هم اکنون هم عضو ارشد این سازمان محسوب می‌شود. اما ولوم چیست و چه ماموریتی دارد؟

بنیاد ولوم، به همراه دیگر بنیاد هلندی «هیفوس» که زیر نظر وزارت خارجه هلند فعالیت می‌کند، در پوشش «همکاری‌های به‌ظاهر انسان‌دوستانه» و «توانمندسازی» و تحت عناوین بنیادها و سازمان‌هایی نظیر شبکه امیدیار، بنیاد فورد، گروه آتیه‌ و دانشگاه سواز لندن، برنامه‌های خود را در حوزه‌های زنان، پیش می‌برد.

در سیاست های این بنیاد هلندی تاکید شده است که برنامه ها و کمپین های آن باید مبتنی بر قداست‌زدایی از دین و قوانین مذهبی، تأکید بر تسلط و اختیار زنان بر بدن و جنسیت خود برای برگزیدن تجرد، حفظ برابری جنسیتی و تلاش برای تغییر قوانین دینی بر همین مبنا باشد.

بر اساس گزارش منابع رسانه ای بنیاد ولوم  مدت سه دهه است که مسئول «شبکه‌سازی» برای فعالان امور زنان و فعالان حقوق زنان در کشورهای اسلامی زندگی می‌کند. کارویژه اصلی این «شبکه بین‌المللی»، جاگیر کردن و جا انداختن ارزش‌های غربی چون فمینیسم، آزادی‌های جنسی، دگرباشی جنسی در میان زنان مسلمان است. 

در واقع این موسسه و موسسات همکار آن، کتمان نمی‌کنند که هدف اصلی آن ها سست‌کردن نقش مبانی دینی و باورها و اصول اسلامی حاکم بر زندگی زنان اسلامی (آن چه که خود «بنیادگرایی» می‌خوانند) است: «تامین اطلاعات، پشتیبانی و فضای جمعی برای زنان (فمینیستی) که زندگیشان با قوانین و سنت‌های برگرفته از اسلام شکل گرفته، مشروط شده یا اداره می‌شود.»

خانواده "هما هودفر" استاد 65 ساله دانشگاه مونترال کانادا که سال گذشته به ایران سفر کرده است از دستگیری ، 3 ماه پیش او در ایران خبر داده اند. "هودفر" استاد انسان شناسی دانشگاه مونترال کاناداست و دارای پاسپورت ایرانی و کانادایی است. او همچنین متخصص مسایل جنسیتی و زنان در اسلام بوده و در این زمینه کتاب ها و مقالاتی به رشته تحریر در آورده است.

خانواده هودفر گفته اند از زمان دستگیری او در ایران تلاش داشته اند تا او را از این کشور خارج کنند.  او دو ماه پس از دستگیری با قید وثیقه آزاد شده است اما بار دیگر دستگیر و به زندان اوین منتقل شده است.

برخی رسانه های وابسته به غرب و به خصوص آمریکا و انگلیس تلاش می کنند که اینگونه القا نمایند که "هما هودفر" برای پیگیری کارهای شخصی در ماه فوریه به ایران سفر کرد که توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده است.

اما تناقض‌گویی بلافاصله آغاز می‌شود. "آماندا قهرمانی (Amanda Ghahremani)"، خواهرزاده "هما هودفر" گفت : "هودفر" می‌خواست در زمان انتخابات (مجلس و خبرگان) «این امتیاز را داشته باشد که از نزدیک تحقیقات انسان‌شناختی خود را انجام دهد.   

روزنامه نیویورک تایمز هم به نقل از خانواده او، هدف از سفر او را «انجام پژوهش تاریخی و انسان شناسی درباره نقش حکومتی زنان (در ایران)» خواند.  تا این جای کار دست کم معلوم شد که برخلاف مدعای خواهر خانم هودفر، مساله «دلایل شخصی» برای سفر به ایران به هیچ وجه در میان نبود. به واقع، او برای پیگیری «پژوهشی» در آستانه انتخابات ایران، پای در «سرزمین مادری» خود گذاشت، که در سال‌های اخیر، در کنار تدریس در دانشگاه کنکوردیا، تمام وقت روی آن متمرکز بود. «مارجی مندل»، استاد اقتصاد و همکار هودفر در این داشنگاه کانادایی، در مصاحبه با روزنامه «گلوبال نیوز» چاپ مونرئال گفت که خانم هودفر 7 روز هفته و 24 ساعت شبانه روز روی تحقیق خود کار می‌کرد. 

خانم «همای هودفر»، در قالب و در موضع یک آکادمیسین، یک استاد دانشگاه که «صرفا» کار علمی انجام می‌دهد، کارگزار چنین موسساتی، با چنین اهداف اعلام شده‌ای است. اما او تنها در چارچوب نقش و عملکرد تعریف شده فرهنگی و علمی خود باقی نمی‌ماند، و بارها بارها به صراحت وارد حوزه سیاست شده و مواضع صریح سیاسی خود را عنوان داشته است. 

به ادعای برخی دیگر از رسانه های وابسته به شبکه نفوذ غرب ، دستگیری "هما هودفر" نشان دیگری از سوء ظن نسبت به افراد با تابعیت دوگانه است که به ایران سفر می کنند و تنها می‌خواهند با کار آکادمیک خود به سرزمین مادری خود کمک کنند.

به گزارش روزنامه «الاخبار»، گرچه نزار زکا در ظاهر عضویت نظامی ندارد، ولی اندک جستجویی نشان می‌دهد که وی فارغ التحصیل آکادمی نظامی «ریورساید» آمریکا در سال 1985 و عضو شورای فارغ التحصیلان این آدکادمی نظامی است.

*نزار زکا

هم زمان با انتشار خبر بازداشت «نزار دکا» فرد متهم به جاسوسی برای آمریکا در ایران، منابع خبری از ارتباط وی با سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا خبر دادند.

این روزنامه با بیان اینکه دو تن از فرزندان نزار زکا در همان آکادمی ریورساید آمریکا درس خواندند، تاکید کرد که متهم بعدها تحصیلات خود را در ریاضیات و «آی‌‌تی» (IT) در برخی از دانشگاه‌های آمریکا ادامه داده بود.

بر اساس اسناد منتشر شده در سایت «ویکی لیکس» نزار زکا از اهل شهرک «قلمون شمالی» (شرق لبنان) از فعالان سیاسی و اجتماعی در زمینه «آزادی اینترنت» بوده و قبلا از طرفداران حزب مسیحی «جریان ملی آزاد» لبنان بود تا اینکه در سال 2009 مسؤلیت کمپین انتخاباتی حریان «14 مارس» (جریان متحد با آمریکا) در منطقه «زحله» لبنان را بر عهده گرفت.

این گزارش حاکی است که نزار زکا در محافل غیر دولتی به نزدیکی به کابینه آمریکا معروف بوده و همزمان با آغاز اعتراضات مردمی اخیر در لبنان با برگزاری نشستی مطبوعاتی حمایت خود از تظاهرات را اعلام کرد.

بر اساس این گزارش ، در پی دستگیری نزار زکا در ایران، خانواده‌اش با مقامات لبنانی تماس گرفته و مشخص شد که برخی مقامات لبنان با طرف‌های ایرانی تماس برقرار کرده و ایرانی‌ها نیز به گفتن اینکه «این قضیه به "امنیت ملی" بر می‌گردد» اکتفا کردند.

«زکا» پیش از این در کنفرانس‌هایی درباره اینترنت و «آی تی» در ایران شرکت کرده بود و شایعه شده که به همراه برخی چهره‌های مخالف نظام ایران در حال تدارک برنامه‌هایی برای ایجاد موج تظاهرات ضد دولتی در ایران به منظور مقابله با طرح دولت برای تشکیل اینترنت ملی جدا از شبکه اینترنت جهانی بود.

بر اساس اسناد ویکی‌لیکس، زکا یکی از افرادی است که با سفارت آمریکا در بیروت در ارتباط بوده و نکته قابل توجه این است که زمانی که در سال 2007 از او به عنوان طرفداران «جریان ملی آزاد» لبنان یاد می‌شد، در حضور دیپلمات‌های آمریکایی از «جبران باسیل» وزیر فعلی خارجه لبنان انتقاد می‌کرد و حتی زمانی که دو سال بعد به جریان «14 مارس» منتقل شد، «سعد حریری» رئیس حزب «المستقبل» را به افزایش اختلافات بین شیعه و اهل سنت و نداشتن شخصیت کاریزماتیک متهم کرد.

اسناد ویکی‌لیکس نشان می‌دهد که زکا پیش از این از آمریکا خواسته در اجرای طرح شبکه اینترنت برای مناطق شمال لبنان کمک کند. 

سند دیگری نیز نشان داد که مقامات واشنگتن در تماس با زکا، نظر وی به عنوان یک سنی درباره سخنرانی «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا در دانشگاه قاهره را پرسیدند.

«الیزایت ترودو» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا چندی پیش تاکید کرد که «زکا به صورت دائم در آمریکا اقامت داشت» و این امر به معنی این است که وی گرین کارت داشته و «گذرنامه آمریکایی ندارد». سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین اعلام کرده که قضیه زکا بر عهده مقامات کشور لبنان است.

*سیامک نمازی

سیامک نمازی چند سال پیش از فتنه 88 راهی آمریکا شد و مستقیم در ساختار تشکیلات ضد امنیتی نایاک وابسته به وزارت خارجه آمریکا در کنار تریتا پارسی جاگیر شد.

”خانواده نمازی- خواجه‌پور نیز چند سال پس از افشای شبکه نفوذشان در سال 88، با مساعدت دولت‌های غربی از کشور متواری شدند و مستقیم به نایاک و ویلسون سنتر پیوستند".

سیامک فرزند باقر نمازی، استاندار اسبق خوزستان نفت‌خیز در دوره پهلوی است. او به واسطه رشد در خانواده‌ای که بلافاصله پس از فرار از ایران به‌دنبال وقوع انقلاب اسلامی در ساختار حامی نظم نوین جهانی، به استخدام مجدد درآمد، به قولی مسیر رشد را سریع‌تر از دیگران طی کرد. 

او در 24 سالگی با مدرک «روابط بین‌الملل» دانشگاه تافتز آمریکا، به ایران بازگشت و به سرعت در دولت مشغول به کار شد!

با استفاده از سابقه خانوادگی و توصیه برخی نفوذی‌ها به فرزند مقام عالی اجرایی وقت که جویای سهم خود از اقتصاد نفتی بود نزدیک شد و در 28 سالگی اولین و تنها شرکت دلالی وابسته به دولت را با نام «آتیه بهار» تاسیس کرد! 

شرکتی که به قول تجار غربی و شرقی، کلید ورود به بازار ایران محسوب می‌شد و با دریافت حق حساب «م - ه» و برخی مدیران آلوده دولتی، مسیر نفوذ سرمایه‌داری به ایران را باز کرد و «رشوه‌خواری» در ایران را به قانونی ملی تبدیل کرد!

سیامک نمازی سرمایه اولیه فعالیت‌های خود را از سهم دلالی وضع قراردادهای یکطرفه نفت و گاز ضد کشورمان در آتیه بهار به‌دست آورد اما به واسطه جلب اعتماد غربی‌ها در این قراردادهای سودآور، موفق شد به سرعت خود را به عنوان مدیری که از توانایی کنترل حاکمیت برخوردار است، معرفی کند.

به این ترتیب با افزایش سرمایه صورت گرفته از مسیر خارجی، با کمک دخترعمویش، پری نمازی، شبکه اشتغال در شرکت‌های خارجی را در دست گرفت. به این ترتیب نمازی‌ها از یک اقلیت صرفا وابسته به دولت، به گروهی پر نفوذ در میان تحصیلکردگان ایرانی داخل و خارج از کشور با توانایی اداره بیش از 100 هزار موقعیت شغلی تبدیل شدند.

با افزایش قدرت و ثروت و نفوذ سیامک نمازی، وی در کنار پدرش بیش از پیش مورد توجه وزارت خارجه آمریکا قرار گرفت و موفق شد در پی همکاری با آژانس توسعه فراملی آمریکا، چندین انجمن مدیریت نخبگان را در داخل و خارج از کشور با هدف انتقال «فرهنگ سرمایه‌داری» به عنوان تنها راهکار علمی و عقلانی و منطقی اداره جامعه راه‌اندازی کند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۲۳ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
آقایون زمانی ک میگید (م ه)علامت سوال گنده تو ذهن مردم درست میکنید ک آدم اینجوری فکر میکنه ک این م ه هر کسی میتونه باشه.نکته این اتفاق چیه؟ب همه بدبین میشن.پس لطفا یا اسمی نبرید یا کل مدیران مملکت رو شریک یک نفر خائن نکنید.
ناشناس
۱۶:۲۹ ۲۲ تير ۱۳۹۵
اینها چیزی جز مهره های ساده نیستند. باعث تعجب و شرمساریست که سران فتنه...پشت پرده ها... و کسانی که در این ماجرا جزو مهره های اصلی بودند را محاکمه نکردند آنوقت این اشخاص را می گیرند محاکمه میکنند و میگویند فتنه را خواباندیم!
سال 58 یک فتنه - سال 68 یک فتنه - سال 78 یک فتنه - سال 88 یک فتنه - برای سال 98 هم برنامه چیده اند