سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نجار: درصددیم از روند افزایش سکونت‌گاه‌های غیر رسمی جلوگیری کنیم

رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: در تلاشیم از روند افزایش سکونت‌گاه‌های غیر رسمی که تاکنون اقدامی موثر برای نظارت بر آنها صورت نگرفته، جلوگیری کنیم.

اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران در گفت‌وگو با خبرنگار وزارت کشور گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ساخت و ساز‌های غیر مجاز اطراف کلان‌شهرها اظهار داشت: بسیاری از ساختمان‌ها در این مناطق اجباری ساخته می‌شود که سندیتی ندارند، متاسفانه سازمان مهندسین شهرداری‌ها هم نظارتی بر آنها نمی‌کند.

وی در ادامه گفت: معمولا وعده تخریب این ساختمان‌ها داده می‌شود اما در عمل اقدامی صورت نمی‌گیرد.

نجار در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با وقوع سیل، زلزله و سایر بلایای طبیعی چه تدابیری برای این ساختمان‌ها در نظر دارید خاطرنشان کرد: مقوله سکونت‌گاه‌های غیررسمی، اساسی و ریشه‌ای است بنابراین باید گفت در اطراف شهرها به دلیل پدیده مهاجرت‌، تصرف‌های غیرقانونی انجام و در نتیجه ساخت و سازهای غیر قانونی شکل می‌گیرد.

رئیس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه ساخت وسازهای غیرقانونی در واقع سکونت‌گاه‌های پیچیده‌ای هستند متذکر شد: با توجه به طرح جامع شهرها و روستاها همچنین طرح هادی، در تلاشیم از روند افزایش سکونت‌گاه‌های غیر رسمی که تاکنون اقدامی موثر برای نظارت بر آنها صورت نگرفته، جلوگیری کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با وجود نظارت و ساماندهی بر برخی ساخت‌وسازها بازهم شاهد فعالیت‌های غیرقانونی هستیم، تصریح کرد: دولت و وزارت راه و شهرسازی در حال پیگیری این مسئله هستند. معتقدم با به کارگیری 5 محور می‌توان در برابر حوادث ایمن شد اما باید بدانیم حوادث به تنهایی بلا نیستند بلکه حادثه اقدامی است که باید صورت میگرفته اما به هر دلیلی انجام نشده از این رو دچار خسارت می‌شویم.

نجار با بیان اینکه اولین مبحث در ساختمان‌سازی مقوله مکان‌یابی است، افزود: نمی‌توان در مسیل مکانی را برای ساخت و ساز جانمایی کرد و انتظار وقوع سیل و خسارات آن را نداشت همچنین نمی‌توان ساختمان را روی گسل بنا کرد و انتظار وقوع زلزله را نداشت. باید بدانیم با به کارگیری تمهیدات لازم در دنیا حتی می‌توان ساختمان را روی گسل ساخت بسیاری از کشورها خصوصا ژاپن که جزیزه‌ای دائم الزلزله است با چنین راه کاری ساخت و سازهای خود را ایمن کرده است.

وی با اشاره به برخی عوامل تاثیرگذار در ساخت و سازهای ایمن اظهار داشت: آزمایش خاک از جمله موارد موثر در این زمینه است و اگر بدانیم پایه و اساس ساختمان مورد نظر بر روی چه خاکی قرار می‌گیرد کمک کننده خواهد بود. مسئله دیگر در این میان علاوه بر مصالح استاندارد و کارگر ماهر، نظارت دقیق نظام مهندسین است که از این طریق می‌توان حتی با وجود مشکلات به سوی نتایج مطلوب پیش رفت.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.