وی گفت: تعدادی از هنرمندان قوچانی در سال گذشته پیشنهاد برگزاری یادواره میرزا سنگلاخ قوچانی با هدف معرفی این هنرمند برجسته خوشنویسی کشور، به این اداره پیشنهاد و در همان سال اولین یادواره بزرگداشت این هنرمند در سطح منطقه برگزار شد.
رئیس فرهنگ و ارشاد قوچان با اشاره به شخصیت این هنرمند برجسته کشور افزود: میرزا محمدعلی قوچانی معروف به میرزا سنگلاخ قوچانی، یکی از خوشنویان برجسته کشور در قرن سیزدهم هجری قمری بود و به دلیل مهارت بی نظیرش در سنگتراشی، لقب سنگلاخ به این هنرمند داده شده بود.
صادق با بیان اینکه یکی از مهمترین آثار بجای مانده از این هنرمند نامی، کتیبه بسم الله یا همان سنگ بسم الله است، خاطر نشان کرد: میرزا سنگلاخ قوچانی به واسطه ارادات خود به پیامبر اکرم(ص)، به مدت هشت برای حجاری و کتابت کتیبه ای سنگی با عبارت جلاله بسم الله الرحمان الرحیم با هدف نصب برمرقد مطهر پیامبر اکرم(ص) وقت می گذارد اما به دلیل عدم همراهی مسئولین وقت کشور مصر، این سنگ به مدینه منوره ارسال نمی شود.
وی تصریح کرد: پس از ناامیدی میرزا سنگلاخ قوچانی از نصب این کتیبه سنگی بر مرقد پیامبر اکرم(ص)، وی تصمیم می گیرد تا این سنگ نوشته را به ایران منتقل نماید تا در بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) نصب گردد اما در مسیر بازگشت و به دلیل کهولت سن در 120 سالگی در شهر تبریز دار فانی را وداع می گوید.
رئیس فرهنگ و ارشاد قوچان با بیان اینکه این کتیبه هم اکنون در موزه تبریز نگهداری می شود، تصریح کرد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، در حاشیه همایش ملی میرزا سنگلاخ قوچانی از هنرمندان برجسته خوشنویسی، استاد اسماعیلی قوچانی و هراتی تجلیل خواهد شد.
انتهای پیام//