به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،تحقیقات اخیر نشان میدهد که فناوریهای نوین مجهز به صفحههای نمایشگر هوشمند مانند انواع گوشیهای هوشمند و تبلتها میتواند در رشد اندامهای فوقانی کودکان مانند ماهیچهها و نیز استخوانها اختلال ایجاد کند و مانع از رشد کافی آنها شود.
محققان در این تحقیق، کودکان ۳ و ۴ سالهای را که با اسباببازیها بازی میکردند با کودکانی که ساعتها از روز خود را به بازی با فناوریهای هوشمند اختصاص میدادند، مقایسه کردند.
محققان دانشگاه Curtin واقع در غرب استرالیا، این کودکان را به مدت حدود ۵ سال تحت نظر داشتند و تأثیر وسایل الکتریکی هوشمند را روی رشد جسمی، روانی و اجتماعی آنها مورد مطالعه قرار دادند. به گفته آنها، کودکانی که با وسایل هوشمند بازی میکنند، به طور متوسط هر ۱۵ دقیقه، فقط یک بار اندامهای فوقانی خود را حرکت میدهند و این زمان در مقایسه با زمانی که با اسباببازیهای سنتی بازی میکنند به مراتب کمتر است.
نتایج به دست آمده نشان میدهد که بازی کردن با اسباببازیها حرکت اندامهای فوقانی کودکان را تا ۶ برابر نسبت به زمان تماشای تلویزیون و ۳ برابر هنگام بازی با وسایل هوشمند افزایش میدهد. همچنین کودکانی که با اسباببازیهای بازی میکنند، در مقایسه با کودکانی که تلویزیون تماشا میکنند یا با وسایل هوشمند بازی میکنند، دو برابر بیشتر بدن خود را حرکت میدهند. در واقع، تماس مداوم با وسایل هوشمند لمسی مانع از رشد مناسب ماهیچهها و استخوانها میشود.
بر اساس ابن تحقیق، هر چه کودکان زمانی بیشتری را به تماشای تلویزیون یا بازی با وسایل هوشمند اختصاص دهند، ماهیچهها و استخوانهای آنها کمتر تحریک شده و کمتر رشد میکنند و همچنین قرار گرفتن گردن در موقعیت نامناسب، گردندرد را به دنبال دارد.
محققان توصیه میکنند که کودکان باید روزانه حدود ۱۵ دقیقه و نهایت یک ساعت از روز خود را به بازی با وسایل هوشمند الکترونیکی اختصاص دهند و کودکان زیر ۲ سال نیز هرگز نباید با این قبیل وسایل بازی کنند. علاوه بر این، کودکان و نوجوانان ۵ تا ۱۷ سال نیز باید کمتر از دو ساعت از روز به بازی با این وسایل بپردازند.
به گفته محققان خانوادهها میتوانند زمان استفاده از وسایل هوشمند الکترونیکی را با فعالیتهای خانوادگی و سالمی چون راه رفتن، پیادهروی، دوچرخهسواری، شنا و تفریح در پارک جایگزین کنند.
منبع:سلامت آنلاین
انتهای پیام/