به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،نصرتی با اشاره به میزان بارش و متفاوت بودن نوع بارشها در مناطق مختلف شهرستان اظهار کرد: وضعیت سدهای شهرستان سمیرم نامناسب و بحرانی است.
وی به تشریح میزان آبی سدهای شهرستان پرداخت و افزود: سد حنّا دارای 52 میلیون مترمکعب ظرفیت است که تنها 4/4 میلیون متر مکعب آن قابل استحصال است.
فرماندار سمیرم ورودی سد قرقاچ سمیرم را صفر اعلام کرد و گفت: این سد با 21 میلیون متر مکعب ظرفیت اکنون 13 میلیون متر مکعب آب موجودی دارد که وضعیت خوبی نیست.
وی اضافه کرد: موجودی آب سد قرقاچ در سال گذشته 18 میلیون متر مکعب آب بود که به دلیل بحران 5 میلیون متر مکعب آب به باغات زیر دست انتقال داده شد.
نصرتی با اشاره به اینکه وضعیت سد وضعیت نگران کننده است، ادامه داد: چنانچه امسال نیز برداشت آب از این سد برای باغات ادامه داشته باشد فلسفه وجودی سد زیر سؤال میرود.
وی همچنین به اجرای طرح گردشگری در حوزه سد قرقاچ توسط شرکت الماس هشت بهشت اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه اجرای این طرح گردشگری مبتنی بر منظره دریاچه سد است و زمینهساز اشتغال خوبی برای شهرستان است، تصمیم شورای مدیریت بحران شهرستان مبتنی بر حفظ آب موجودی سد و اولویت به طرحهای گردشگردی در راستای اشتغالزائی است.
نماینده عالی دولت در شهرستان سمیرم خاطر نشان کرد: سیاست شورای مدیریت بحران سیاستی بینابین است که بر اساس آن باغات نیز باید حفظ شود.
وی در ادامه با اعلام به صدا درآمدن زنگ خطر سد کمانه سمیرم تصریح کرد: سد کمانه دارای گنجایش محدود به میزان 5 میلیون متر مکعب آب است که امسال نسبت به سال گذشته آبگیری این سد یکماه به تاخیر افتاده است.
نصرتی با
بیان اینکه وضعیت این سد نیز وضعیت مناسبی نیست، افزود: در راستای برنامهریزیهای
انجام شده تنها حقآبه بران میتوانند ازآب آن بهرهبرداری کنند .
وی با تاکید بر اینکه بحث توسعه کشاورزی در سمیرم توجیه ندارد، گفت: سدهایی از جمله سد تنگآب، دهان وتنگ سحری در دست مطالعه است که برای اجرا نیازمند اعتبارات کافی هستند.
این مسؤول سد تنگاب را از مطالبات مردم و مباحث مطرح و در حال پیگیری مسؤولان شهرستان دانست و ادامه داد: اولویتهای اجرای طرحها با طرحهای ملی و با در نظر گرفتن نیاز شهرستان است.
وی همچنین پیرامون انتقال آب از حوزه شهرستان سمیرم اظهار کرد: رفع نیازهای شرب، کشاورزی و صنعت شهرستان باید در اولیت باشد و سپس برای شرب مناطق دیگر برنامهریزی شود.
نصرتی خاطرنشان کرد: انتقال آب برای شرب در مناطق دیگر توجیه کافی دارد ولی برای استفادههای کشاورزی و صنعتی با توجه به وضعیت کمآبی شهرستان توجیهی ندارد.
وی اضافه کرد: برای انتقال آب از سمیرم به شهرستانهای دیگر هزینههای بسیار زیادی لازم است که بر همین اساس بهتر است صنعت و کشاورزی را اینجا بیاوریم نه اینکه آب را با هزینههای بسیار زیاد به خارج از حوزه شهرستان انتقال دهیم.
انتهای پیام/م