سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد:

طوفان‌های گرد و غبار در کشور زاده گرمایش زمین است

معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست با بیان اینکه طوفان‌های گرد و غبار ملموس‌ترین نتیجه گرمایش زمین است، گفت: با کاهش دور ریز‌های مواد غذایی و اصلاح الگوی مصرف می‌توانیم موضوع گرم‌تر شدن را کنترل و کمتر کنیم.

محمد رستگاری معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص گرمایش بیش از حد هوای تهران اظهار داشت: گرمای این روزهای تهران با اینکه بیش از حد انتظار است اما با توجه به تغییرات فصلی و تغییر زاویه تابش خورشید، امری طبیعی است.

وی با بیان اینکه با شروع فصل تابستان افزایش دما در اکثر نقاط کره زمین به وقوع می‌پیوندد، گفت: افزایش دما از مباحث ذاتی آغاز فصل تابستان بوده و به صورت روزانه با پایان یافتن اعتدال بهاری و ورود به انقلاب تابستانی به شکل کاملا محسوس رویت می‌شود.

معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران بیان داشت: این تغییرات فصلی گاهی توام با سایر پدیده‌های هواشناسی از قبیل سرعت باد، طوفان گرد و خاک و سایر موارد است. 

رستگاری تاکید کرد: آنچه در مبحث افزایش دما اهمیت دارد پدیده گرمایش جهانی است که می‌تواند تاثیرات گسترده اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی را به همراه داشته باشد.

وی تصریح کرد: از ملموس‌ ترین نتایج پدیده گرمایش زمین ایجاد خشکسالی گسترده و به تبع آن فراهم شدن زمینه‌ای برای ایجاد طوفان‌های گرد و غبار است که ایران را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است.

معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران بیان داشت: گرمایش زمین از چند منظر بر روی ایجاد گرد و غبار تاثیر دارد که اولین مورد، افزایش تبخیر، کاهش پوشش گیاهی و در نهایت فرسایش خاک است. 

رستگاری افزود: خاکی که بدون پوشش گیاهی در معرض باد قرار گیرد با کوچکترین سرعت باد مستعد بروز گرد و خاک بوده و کیفیت هوا را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی درباره اقدامات دولت برای مقابله با پدیده گرمایش زمین بیان داشت: برای کاهش اثرات سوء پدیده تغییر اقلیم، ایران نیز مانند سایر کشورها تعهداتی دارد که باید به سمت اجرائی شدن آن قدم بردارد که مهمترین مبحث در این زمینه اصلاح الگوی مصرف انرژی است.

معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران با تاکید بر اینکه با اصلاح الگوی مصرف به کاهش مهمترین عامل گرمایش زمین یعنی انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌توان دامن زد گفت: مردم نیز می‌توانند با اصلاح الگوی مصرف در کنترل و کاهش گرمایش زمین سهیم باشند.

رستگاری تصریح کرد: از آنجایی که تولید هر فرآورده نیازمند مصرف انرژی است، لذا با اصلاح عادت‌های غلط می‌توانیم گام‌های موثری در کاهش گرمایش زمین برداریم. 

وی گفت: بسیاری از مواد غذایی ما دور ریخته می‌شود در حالیکه برای تولید این دور ریزها انرژی و آب بسیاری مصرف می‌شود، پس همه باید بدانیم که با دور ریختن کمتر مواد غذایی به طور غیرمستقیم به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک می‌کنیم.

معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست تاکید کرد: بسیاری از شیوه های زندگی ما،‌ حتی رانندگی در گرمایش زمین و انتشار گازهای گلخانه‌ای دخیل و تاثیرگذار است.

انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.