رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس آمارهای منتشر شده سیستان و بلوچستان از لحاظ سطح زیر کشت خرما اولین استان و از لحاظ تولید دومین استان کشور است که میزان تولید سالانه خرما در استان بیش از 200 هزار تن است.
میرشکار گفت: خرما علاوه بر این که از لحاظ تغذیه پراهمیت است به عنوان یک محصول عمده صادرات غیرنفتی است و توسعه و ترویج صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما باعث ایجاد ارزش افزوده شده و به اشتغالزایی کمک و میتواند صادرات این محصول را بهبود ببخشد.
وی افزود: احداث و راه اندازی کارخانههای بستهبندی، نگهداری و فرآوری خرما مطابق با استاتداردهای بینالمللی و بازاریابی مطلوب نقش مهمی در بهبود اقتصاد کشاورزان و مهمتر از همه صادرات فلهای خرما دارد.
میرشکار تصریح کرد : حدود 50 واحد صنعتی در زمینه خرما در استان از جمله واحد سردخانه، واحد بستهبندی و فرآوری وجود دارد و متاسفانه به علت نبود سرمایهگذاری مناسب و مشارکت کمرنگ بخش خصوصی، استانهایی با رتبه پنجم و ششم تولید خرما از لحاظ بستهبندی و فرآوری وضعیت مناسبتری در مقایسه با سیستان و بلوچستان دارند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از سرمایهگذاران بخش خصوصی خواست در زمینه ایجاد واحدهای صنعتی فرآوری خرما بویژه در شهرستان سراوان که دارای مرغوبترین خرما استان و کشور است با شتاب بیشتری گام بردارند.
فرماندار سراوان نیز در این نشست گفت: تولید سالانه خرما در شهرستان سراوان 55 هزا تن است که ارقام مهم آن از جمله ربی و مضافتی است.
درویش نارویی افزود : تنوع و کیفیت بالای انواع خرما در منطقه سراوان میطلبد که سرمایهگذاری در زمینه صنایع تبدلی و فرآوری در این شهرستان ایجاد گردد.
نارویی تصریح کرد: با توجه به اینکه مواد اولیه واحدهای تولیدی در منطقه وجود دارد سرمایهگذاری در این بخش دارای ریسک پایین است و این توان نیز در بخش خصوصی سراوان و سرمایهگذاران وجود دارد تا در این زمینه گام بردارند.
انتهای پیام/پ