سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آسوشیتدپرس: گرفتار شدن استرالیا در برزخ انتخابات پارلمانی

شمارش آراء انتخابات پارلمانی استرالیا همچنان ادامه دارد؛ اما هنوز مشخص نیست چه حزبی پیروز نهایی خواهد بود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی آسوشیتدپرس در گزارشی به قلم "کریستن گلینو" نوشت: مشخص نبودن نتیجه نهایی انتخابات استرالیا پس از رقابت نزدیک ائتلاف حاکم و مخالفان، احتمال شکل گیری دولتی که از قدرت چندانی در پارلمان برخوردار نیست را تقویت کرده است. "بیل شورتن،" رهبر حزب مخالفان استرالیا، از نخست‌وزیر این کشور خواست استعفا دهد و او را "دیوید کامرون" نیمکره جنوبی نامید.

چندی پیش ملکولم ترنبول نخست وزیر استرالیا با منحل کردن دو مجلس سنا و عوام این کشور انتخابات زودهنگام را در این کشور اعلام کرد.

نتیجه آرا شمارش شده تاکنون حاکی از آن است که ائتلاف لیبرال و حزب کارگر رقابتی شانه به شانه دارند؛ ولی هیچ یک تاکنون پیروز نهایی نیستند.

رقابت نزدیک و استثنایی این دوره از انتخابات باعث شد "مالکوم ترنبول،" نخست وزیر استرالیا، به دنبال حمایت از رای دهندگان مستقل و گروه های اقلیت باشد تا بتواند قدرت را برای بار دیگر به دست آورد. حزب کارگر که مخالف دولت محسوب می‌شود، در تلاش است با حمایت بخشی از کسانی که در توزیع قدرت نقش مهمی دارند و تاکنون در مورد نحوه موضع خود تصمیم گیری نکرده‌اند، بتواند به شرایط مطلوبی در عرصه سیاسی استرالیا دست یابند.

تلاش مخالفان دولت در حالی روبه افزایش است که آینده "مالکوم ترنبول" به عنوان رهبر حزب لیبرال که رهبری استرالیا را نیز در اختیار دارد، با چالش‌های جدی مواجه است. انتخابات روز شنبه استرالیا با هدف تثبیت بحران سیاسی که در سه سال گذشته چهار نخست وزیر را تجربه کرده بود، برگزار شد؛ اما نتیجه آن ایجاد خلاء قدرت در کانبرا است و در کمتر از یک سال پس از به قدرت رسیدن مالکوم ترنبول چالش های جدیدی برای وی به وجود آورد.

ترنبول روز یکشنبه مدعی شد مطمئن است حزب وی پیروز نهایی خواهد بود و به قدرت بازمی‌گردد. حزب پیروز باید دست‌کم 76 کرسی در مجلس عوام کسب کند تا بتواند با کسب حداکثر مطلق تشکیل کابینه بدهد.

اگر حزب لیبرال نتواند پیروز انتخابات شود و حزب کارگر تشکیل کابینه دهد در آن صورت ششمین نخست وزیر این کشور طی 6 سال گذشته روی کار می‌آید. در یک سناریو، ائتلاف حاکم حدود 9 و یا تعداد بیشتری کرسی از 13 مورد باقیمانده را از آن خود می‌کند و در سناریو دوم ائتلاف حاکم به عدد 76 نمی رسد و به این ترتیب مجلسی که در آن هیچ یک از طرف ها قدرت ندارند، شکل می‌گیرد.

"اندرو ویلکی،" یکی از چهار نامزد مستقل، اظهار داشت آراء نشان می‌دهد "ترنبول" قدرتی برای تحمیل چشم اندازهای سیاسی خود که شامل قطع هزینه‌های مراقبت سلامت و معافیت 50 میلیارد دلاری مالیات در طول یک دوره 10 ساله است، ندارد.

وی با این عنوان که هرگز قصد معامله با این احزاب را ندارد، گفت: هیچ یک از احزاب لیبرال و حزب کارگر حق الهی برای حاکمیت ندارند.

"کاتی مک گوآن،"' دیگر نامزد مستقل استرالیایی، نیز اعلام کرد تا زمانی که آراء به طور کامل شمارش نشده و پارلمان آغاز به کار نکرده است، قصد ندارد حمایت خود را از هیچ گروهی اعلام کند.
وی افزود با روشی که دولت در حال کار کردن است، ناامیدی های بسیاری وجود دارد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.