سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشفتگی محتوا در قبض اینترنت ارزان/ وقتی در پهنای باند کم فروشی می شود

ارزانی اینترنت بسیاری از خانواده ها را به دلیل آشفتگی موجود در محتوای فضای مجازی نگران کرده است، نگرانی که به جا شکل گرفته و مسئولان باید به فکر رفع این دغدغه باشند.

به گزارش گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کاهش نرخ اینترنت شاید برای بسیاری از کاربران فضای مجازی خبری خوشایند بود، خبری که دو سالی است زمزمه های آن و البته پیگیری ها برای تحققش به گوش می رسید و بالاخره با تصمیم کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در مدل تعرفه ای جدید به هر گیگ 3 هزار تومان اختصاص یافت.

گله مندی از آشفتگی حال و روز محتوای فضای مجازی به خصوص از سوی خانواده ها و خطرات در کمین جوانان و نوجوانان مساله ای است که مدت زمان زیادی از آن نمی گذرد، گله ای که از سوی عده‌ای تبدیل به فریاد شده است و حال این عده نگرانند که با کاهش هزینه اینترنت این فضای آشفته تر خواهد شد و مسئولان باید فکری به حال آن کنند.

موضوعی که در این گزارش به آن خواهیم پرداخت آشفتگی ارائه محتوا در فضای مجازی است که با کاهش نرخ اینترنت حال و روز آن بدتر خواهد شد.

گرانی اینترنت حاصل پهنای باند بین المللی

هرچند که در لیست نرخ های جدید نرخ تلفن ثابت با رشد قیمت مواجه بوده است اما مسئولان شاید برای رعایت حال مردم و ایجاد تعادل در سبد هزینه ها نرخ اینترنت را کاهش داده اند تا علاوه بر اینکه نشان دهند به فکر مردم هستند، رتبه ایران را در لیست ارائه دهندگان اینترنت ارزان جا به جا کنند.

با مروری بر سایت نت ایندکس (معروفترین سایت مرجع ارائه آمار از سرعت و قیمت اینترنت در جهان) رتبه ایران در اواخر سال گذشته در رده بندی قیمت در پله 46 قرار داشته است و ما جزء کشورهایی به شمار می رویم که اینترنت گران در اختیار داریم اما این نکته لازم به ذکر است که در این رده بندی نام کشورهای پیشرفته و پیشرو در ارائه اینترنت در رتبه های اول لیست ارائه دهندگان اینترنت ارزان دیده نمی شود و این خود جای تامل دارد.

راه اندازی شبکه ملی اطلاعات راه درمان 

در کشورمان نیز برخی اظهار نظرهای مسئولان حاکی از آن است که گرانی اینترنت در ایران ناشی از گرانی پهنای باند است که از خارج از کشور تامین می شود، همچنین برخی معتقدند تنها راه کاهش قیمت پهنای باند آزاد سازی روند تامین پهنای باند و واگذاری آن به بخش خصوصی است تا بخش خصوصی پهنای باند خریداری کند و به شرکت ارتباطات زیرساخت ارائه دهد و این شرکت به عنوان یک نهاد حاکمیتی اینترنت را در کشور توزیع کند.

پهنای باند اینترنت را به مثابه یک اتوبان در نظر بگیرید، گوشی ها هوشمند، تبلت، لپ تاپ و کامپیوترهای ما در این اتوبان حکم ماشین های در حال حرکت را دارند و سرعت این ماشین ها همان سرعتی است که شرکت های ارائه دهنده اینترنت در اختیار ما می گذارند و ترافیک در اینجا مفهوم استفاده همزمان چند نفر از یک پهنای باند مشخص را نشان می دهد که با سرعت تعیین شده در این اتوبان در حال حرکت هستند.

عده ای نیز معتقدند کم فروشی در پهنای باند منجر به افزایش هزینه های کاربران می شود. رفع این مشکلات، ارائه اینترنت ارزان، سریع و امن همگی در بستر شبکه ملی اطلاعات محقق خواهد شد، طرحی که حدود 11 سال از روند اجرایی آن می گذرد در حالی که طبق گفته مسئولان می توانست در مدت زمان سه سال به نتیجه برسد.

بستر فن آوری باید امن باشد

حال برمی گردیم به موضوع اصلی گزارش یعنی نوع محتوایی که در فضای مجازی رد و بدل می شود و بسیاری از خانواده ها از آشفتگی آن گله مندند و خطرات جدی را برای کانون خانواده خود در پی استفاده از این فضا حس می کنند و البته متحمل می شوند. باید گفت مشکل بر سر اصل فناوری نیست چرا که باید رشد فناوری در کشور سرعت بگیرد، اما به راستی فن آوری یا تکنولوژی چیست و باید در اختیار چه چیز باشد؟

پاسخ اینجاست که هر فنی محصول چند علم است، پس فن آوری باید علمدار پیشرفت باشد اما روی سخن اینجاست که محصول حاصل از فن آوری چه باشد، این محصول تولیدی محل مناقشه است.

با مثالی سخن را واضح تر می کنیم؛ بمب هسته ای محصول فن آوری هسته ای است اما آمریکا با این بمب در یک ساعت به اندازه هشت سال جنگ تحمیلی علیه ایران جان انسانها را گرفت در حالی که این عمل به دلیل تغییراتی که در جو ایجاد کرد موجب شد تا در نقاطی از جهان باران ببارد! اما نمی توانیم بگوییم بمب بزنیم تا باران ببارد، از سویی دیگر از محصولات پزشکی و دیگر محصولات حاصل از فن آوری هسته ای نیز نمی توان چشم پوشی کرد.

اینترنت هم حاصل یک فن آوری است اما مهم است در بستر آن که هزاران سایت، شبکه، پیام رسان، اپلیکیشن و ... شکل گرفته است چه محتوایی رد و بدل می شود، آیا این محتوا باید کنترل شود تا با فرهنگ یک جامعه تطابق داشته باشد؟ آیا رفاه حال کاربران در نظر گرفته شده است، اینترنت به هرصورتی می تواند فدای از دست رفتن بسیاری از مولفه های اجتماعی، خانوادگی، فرهنگی و ایجاد آسیب های متعدد شود؟

شاید تصمیم جدید شورای عالی فضای مجازی مبنی بر اخذ مجوز برای فعالیت در فضای مجازی بتواند بخشی از این سوالات را پاسخ دهد.


گزارش از عاطفه بیات


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۳۰ ۱۹ مرداد ۱۳۹۵
سرعت اینترنت در بالاشهر 10 برابر پایینشهر با همون تعرفه هستش
ناشناس
۰۴:۰۸ ۱۲ مرداد ۱۳۹۵
فقط شعاراست ميخواهندسرگرم كنندكجاش ارزان شد؟!!!
ناشناس
۱۷:۳۹ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
با سلام کجا اینترنت ارزون شده همش فقط حرف الکی میزنن

بعدم حالا ارزونش هم کنن ولی چ فایده ای داره وقتی میخوای ی آهنگ رو دانلود کنی یک ساعت باید باهاش چرت بزنی تا دان بشه اصلا اینترنت باید نامحدود باشه ن حجمی
ناشناس
۱۶:۵۸ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
چرا اینهمه مدیران دروغ می گویند مگه .....
ناشناس
۱۶:۵۶ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
الان انترنت من سرعتش نصف شده است
ناشناس
۱۳:۵۸ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
￿اینترنت نامحدود و پرسرعت مخابرات شدیدا بی کیفیت وگران تو فیش تلفن مینویسند مودم رایگان اما پولشو میگیرند
ناشناس
۱۳:۱۲ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
همش دروغه.عادت دارن به گفتن دروغ.به حرفی که میزنن اصلا عمل نمیکنن
ناشناس
۱۲:۲۸ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
اصلا دروغ است ایرانسل 3 گیگ ماهانه 15/5هزار تومان نمیدانم مردم را چه فرض میکنند اینهم مثل کاهش دور از انتظار تورم ...
ناشناس
۱۲:۲۰ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
قرار بود نصفه بشه نه‌اینکه ۳۰۰ یا ۴۰۰ تومن کم کنند. این انصاف نیست.
ناشناس
۱۱:۵۹ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
چرا شما در اینباره گزارش تهیه نمیکنید...وبگید که همش دروغه
ناشناس
۱۱:۵۷ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
نه ارزان شده ..کیفیتش وسرعتش بطور فجیعی بهم خیلی بد شده
ناشناس
۱۱:۰۳ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
گندش رو در آوردن
ناشناس
۱۱:۰۱ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
کی گفته ارزون شده مال ما از 3900 شده 3940 تومن بعد هی میگن اینترنتو ارزون کردیم
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
اصلا ارزون نشده هنوز گیگی 3400
ناشناس
۱۰:۴۰ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
کجای کاری مخابرات یکی از استان های شمالی ، اینترنت رو طبق مصوبه کم کرد اما سرعت رو
به طرز فجیح پایین آورد حتی سایت yjc هم بزور باز میشه
ناشناس
۱۱:۴۱ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
دقیقا همینه که شما میفرمایید شده dial_ up
ناشناس
۰۹:۴۹ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
باسلام,اصلا این طور نیست ,نرخ بسته ها ی ریال هم کم نشده.در همراه اول دو گیگ ده تومن و در ایرانسل سه گیگ سیزده تومن خریدم ,
مهدی
۱۱:۳۲ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
مشترک آسیاتک هستم ارزان که نشده قطع شدنش هم زیاد شده.
ناشناس
۰۹:۲۳ ۰۹ مرداد ۱۳۹۵
ارزان می کنند .کیفیت 0 قطعی زیاد و لاست زیاد می شود جون مشتری زیاد می شه فقط ضرر مال مصرف کننده است این بهونه می خوان واسه کم فروشی که جور شد وshare کردن 1 به 8 رو شنیدم 1 به 30 کردن!