احمد خوش نژاد افزود : طرح کاشت این بوته ها با هدف مقابله با گرد و غبار و جلوگیری از تشکیل کانون های ریزگرد در منطقه اجرا شده است و در آن با ایجاد چاله هائی به عمق 60 سانتیمتر بوته های مقاوم به شوری خاک و نیاز آبی کم کاشته می شود.
وی گفت: برای اجرای این طرح که با مشارکت و همکاری جوامع محلی اجرا شده ، در مجموع یک میلیارد و 260 میلیون ریال هزینه شده است.
خوش نژاد اظهار داشت : این منطقه با دو هزار هکتار مساحت ، از مناطق بحرانی در بروز ریزگرد است که از سال 93 ، ایجاد پوشش گیاهی و فعالیت های بیولوژیکی در قالب طرحهای کنتور فارو ، پیتینک ، بذرکاری و بوته کاری در آن آغاز شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری میاندوآب افزود: رویش گسترده این گونه گیاهی علاوه بر تقویت پوشش گیاهی این منطقه ، از ورود گرد و غبارهای نمکی به دیگر مناطق نیز جلوگیری میکند.
دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه آب شور دنیاست و از رودخانه های زرینه رود، سیمینه رود، تلخه رود، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می شود.
روند خشک شدن دریاچه ارومیه که بین استان های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی قرار دارد از 20 سال پیش آغاز شده و اکنون به وضعیت بحرانی رسیده است.
انتهای پیام/