سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

اتاق فکرهای شنبه!/ پشت دیوارهای سیاست چه خبر است؟

این روزها تشکیل اتاق فکر علیه دولت با تائیدها و تکذیب هایی همراه است.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مدتی است برخی مقامات و نزدیکان دولت روحانی بر روی "تشکیل اتاق فکرهای ضد دولت" مانور می‌دهند. اینکه این اظهارات تا چه اندازه واقعیت دارد هنوز مشخص نیست!

شنبه‌هایی از جنس تخریب!


اما این اظهارات از زمانی بیشتر و بیشتر رسانه‌ای شد که محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه (95/3/25) از تشکیل اتاق فکری خبر داد که به هدف تخریب دولت شنبه‌ها جلسه برگزار می‌کند و تعیین می‌کند که تا آخر هفته اذهان عمومی را به کدام سمت ببرند.

پیرو این سخنان، الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران نیز در حاشیه جلسه علنی روز (95/4/1) در جمع خبرنگاران گفت: اتاق فکری با هدایت یکی از وزرای محمود احمدی‌نژاد تشکیل ‌شده تا تمام مسائلی که در مورد دولت احمدی‌نژاد گفته می‌شد را مشابه‌سازی کند. 

 پهلوان سیاسی یا قهرمان سیاسی!


اما این پایان ماجرا نبود و حجت‌ الاسلام حسن روحانی نیز نسبت به حملات علیه دولت واکنش نشان داد و با فراجناحی خواندن دولت یازدهم گفت: پهلوانی بالاتر از قهرمانی است و چقدر نیک که افراد هم قهرمان و هم پهلوان باشند و البته متاسفانه شمار پهلوانان سیاسی ما کمتر از قهرمانان سیاسی است.

قضیه پیش رفت تا جایی که یک رسانه‌ اصلاح طلب با منتسب کردن این جلسات به رئیس جمهور سابق، ادعا کرد جلسات این اتاق فکر در یکی از ساختمان‌های ولنجک برگزار می‌شود و بدین جا هم بسنده نکرد و مدعی شد افرادی چون علی نیکزاد، کامران دانشجو، سیدمحمد حسینی، مسعود میرکاظمی، محمود بهمنی، محمدمهدی زاهدی و شمس الدین حسینی که همگی از سردمداران کابینه احمدی نژاد بودند، از سکانداران اتاق فکر روز شنبه هستند.

تکذیبیه بهمنی

محمود بهمنی نماینده مردم ساوجبلاغ،طالقان و نظرآباد در خصوص اخباری مبنی بر حضورش در تیم اتاق فکر علیه دولت یازدهم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: حضورم در اتاق فکر علیه دولت آقای روحانی را کذب محض می‌دانم و معتقدم اینگونه مسائل در جهت دامن زدن به برخی موضوعات مطرح می شود و بنده در پی آن از رسانه مذکور شکایت کرده‌ام.



بهمنی با طرح سوالی مبنی بر اینکه چرا باید اینگونه مباحثی نظیر « تشکیل اتاق فکر علیه دولت روحانی» در جامعه سرو صدا ایجاد کند، تاکید کرد: بنده همواره در پی فعالیت تخصصی خود بوده‌ام و این مشکلات را نشات گرفته از برخی خصومت‌های شخصی می‌دانم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بنده با تمامی دولت‌های پس از انقلاب کار کرده‌ام  بیان داشت: بنده اگر می‌خواستم طی فعالیت خود به گروهی و جناحی وابسته باشم، مطمئنا عمر فعالیتم در نظام کوتاه و در چهارسال اول کاری فعالیتم به پایان می‌رسید.  


                

 اتاق‌های انتخاباتی

همچنین محسن کوهکن در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان؛ در این زمینه گفت: کاملا طبیعی است که هر دولتی موافقان و مخالفانی داشته باشد و کسانی که چنین اظهاراتی را مطرح می‌کنند، مطلب مهم و جدیدی را کشف نکرده‌اند.

نائب رئیس جبهه پیروان با بیان اینکه منتقدان دولت در این فضاها زمینه لازم برای نشان دادن برنامه‌هایشان و کسب محبوبیت بیشتر را بدست می‌آورند، اذعان داشت: این مسئله در همه دولت‌ها مطرح بوده است و درست نیست که با آدرس اشتباه به مردم دادن، افکار آنان را به این سمت سوق داد که این اتاق فکرها تنها ضد دولت یازدهم تشکیل شده است.


وی در واکنش به کسانی که تشکیل چنین اتاق فکرهایی را زمینه‌ای برای انتخابات 96 می‌دانستند، تصریح کرد: حتی اگر با این دید به قضیه نگاه شود هیچ اشکالی ندارد چرا که دولت فعلی نیز در دولت قبلی ورود پیدا کرد.

کوهکن با بیان اینکه باید در این زمینه انصاف مورد توجه قرار گیرد، افزود: لازم است به کسانی که نسبت به دولت انتقادهای جدی دارند حق دهیم و افرادی که تصوراتی چون تشکیل اتاق فکر یا توطئه و تخریب علیه دولت را می‌سازند، پاسخگوی تصمیمات و برنامه‌های خود باشند.


از سوی دیگر اکبر ترکان، مشاور ارشد رئیس جمهور تشکیل اتاق فکر توسط مخالفان دولت را موضوع تازه‌ای نمی‌داند و معتقد است: اگر بخواهم به صراحت عنوان کنم، تشکیل اتاق فکر موضوع تازه‌ای نیست بلکه بعد از شکستی که اصولگرایان از سال 92 خوردند بی‌وقفه برای دولت مشکل سازی می‌کنند. 

همان طور که مشاهده می‌شود، مطرح شدن بحث تشکیل اتاق فکرهایی علیه دولت، واکنش‌های متعددی را در پی داشت. اما از شالوده اظهارات افراد هر دو جناح بزرگ سپهر سیاسی‌ کشورمان یعنی اصولگرایان و اصلا‌ح‌طلبان می‌توان دریافت که اغلب آنان فلسفه وجودی چنین اتاق‌هایی را به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده گره زده‌اند.

اصولگراها معتقدند تنها یک سال تا پایان کار دولت یازدهم باقی است و در این برهه دولتی‌ها به جای پاسخ دادن به دستاوردهای سه ساله‌شان، با دامن زدن به بحث‌هایی حاشیه‌ای چون پیدایش اتاق فکری ضد دولتی، به دنبال تضمین دو دوره‌ای شدن ریاست جمهوری روحانی هستند و از سوی دیگر اصلاح طلبان بر این باورند که جاماندن برخی اصولگرایان از انتخابات ریاست جمهوری سال 92، باعث شده تشکیل اتاق‌های فکری را دنبال کنند تا انتخابات سال 96 را نشانه بگیرند.

پیروزی ائتلاف راست‌ها یا تکرار سنتی همیشگی؟

ادعای اصلاح‌طلبان خبر از ورود زودهنگام اصولگرایان به انتخابات ٩٦ و عزم جزم آنان برای بازپس‌گیری کلید پاستور دارد. اما به راستی، اصولگرایان می‌توانند راهبردی برای پیروزی در انتخابات سال آینده ریاست‌جمهوری طراحی کنند؟

هنگامی که "غلامرضا مصباحی‌مقدم" سخنگوی جامعه روحانیت مبارز از احتمال حمایت این مجموعه از حسن روحانی در انتخابات 96 سخن می‌گوید، سوالی به ذهنمان متبادر می‌شود که جناح راستی که دارای احزاب گوناگونی چون موتلفه، ایثارگران، جامعه روحانیت و پایداری‌ است، آیا به واقع نگاهی یگانه برای رقابت با حسن روحانی دارند و در سال 96 ائتلاف تشکیل می‌دهند؟


به هر صورت باید به انتظار نشست و دید پروژه اصولگرایان برای انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٦ چه مسیری خواه داشت و یا مرد تدبیر و امید به کمک یارانش به خوبی از میدان رقابت عبور خواهد کرد و سنت دو دوره‌ای شدن ریاست جمهوری در کشورمان را تکرار می‌کند.

انتهای پیام/

گزارش از زهرا علیدادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.