سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهنمای خرید دریل

اگر قصد خرید دریل را دارید این مطلب را از دست ندهید .

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، زمانی که شما قصد خرید دریل دارید، بازه انتخابی کوچکی پیش رو ندارید، ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و مشخصات دریل ها بسیار متفاوت است. از اینرو انتخاب و خرید آسانی نخواهید داشت. نیاز به اطلاعاتی هرچند مختصر در مورد دریل ها پیش نیاز خرید درست است، برای آشنایی با این ویژگی ها این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید.

اولین مسئله ی مهمی که باید هنگام خرید به آن توجه داشت کاربرد دریل مورد نظر و فعالیتی که می‌خواهید با آن انجام دهید، می‌باشد.

انواع دریل و کاربرد آن‌ها:

معمولی ترین انواع دریل، کاربرد سوراخ کردن چوب و فلز را دارند، بسته به اندازه دهنه ورودی مته نیز تا یک قطر به خصوص می‌توانند سوراخ ایجاد کنند. کاربرد آن نیز برای کارهای کوچک و رفع نیازهایی مثل نیازهای داخل منزل است. خب با کاربرد محدود این دریل‌ها مشخص است که بین انواع مختلف، قیمت دریل‌های ساده از باقی انواع آن پایین‌تر است.

دریل بتن کن یا چکشی:

این نمونه دریل‌ها به اضافه کاربرد اصلی خود یعنی سوراخ نمودن، همانند یک چکش نیز عمل کرده که در مصالح سخت تر از جمله بتون کارآیی فراوانی دارند. به این مدل‌ از دریل‌ها دریل بتون کن، دریل ضربه‌ای (impact) و یا دریل چکشی می‌گویند. یکی از مشخصه‌های اصلی در این دریل‌ها، سرعت ضربه زدن آن‌هاست که آن‌ را با مقیاس BPM-Beat Per Minute (ضربه در دقیقه) نمایش می‌دهند.

دریل بادی:

گونه‌ای از دریل‌ها از کمپرسورهای هوا قدرت می‌گیرند، بدین معنی که به جای آن که مستقیماً به برق متصل باشند از طریق شیلنگ مخصوص به کمپرسور متصل شده و با فشار هوای فشرده موتورشان به حرکت در می‌آید، این مدل از دریل‌ها مناسب جهت امور صنعتی و کارهای مستمر و پرفشار می‌باشند.

دریل پیچ گوشتی (پیچ گوشتی برقی):

از نام این نوع می‌توان فهمید که از آن جهت پیچ کردن استفاده می‌شود.

دریل های هفت تیری و چپقی:

دریل های هفت تیری و چپقی نیز به علت شکل ظاهریشان به این خوانده می‌شوند، برای کاربردهای مختلف و مکان‌هایی که دریل معمولی را نمی توان استفاده نمود این کار دریل کردن را انجام می دهند که نام آن ها بر اساس شکل ظاهریشان اختصاص یافته است.

زمانی که دریل مورد نظر خود را انتخاب کردید نوبت آن است که به بررسی ویژگی های مهم این کالا که هنگام خرید باید به آن توجه داشت بپردازیم.

اولین ویژگی سیم دار یا شارژی بودن دریل مورد نظر است.

چه نوع دریل هایی در دسترس هستند

دریل سیم دار:

اگر شما فردی با تجربه و نیازمند کارهای سنگین با دریل خود هستید بهتر است از این مدل دریل‌ها استفاده کنید، به این دلیل که قدرت و گشتاور این نمونه از دریل‌ها در کل نسبت به مدل بدون سیم آن بیشتر است.

دریل بدون سیم:

این دسته از دریل ها با باتری کار می‌کنند، که صد البته قابلیت شارژ مجدد باتری نیز وجود دارد. دریل بیسیم برای افرادی مناسب است که کار چندانی با دریل ندارند و قصدشان از خرید آن انجام کارهای شخصی‌ای است که خود بتوانند به تنهایی از عهده‌ی آن برآیند و یا برای کسانی که در محل‌های خاصی از آنها استفاده می‌کنند که دسترسی به برق همیشه وجود ندارد، مانند تعمیرکاران وسایل که به صورت سیار کار می‌کنند.

این مدل از دریل ها بر خلاف قدرت کمی که نسبت به دریل های سیم دار دارند، از یک سری ویژگی هایی از جمله سبکی، استفاده ی آسان، امن بودن، قابلیت استفاده در هر مکان و... برخوردارند. به طور مثال شما می توانید از دریل بیسیم به راحتی در محل هایی چون بالای درخت، نردبان و ... بدون حرکت به سمت عقب فعالیت خود را انجام دهید که این مزیت خود دلیلی بر امن بودن این سری دستگاه ها می باشد.

در استفاده از دریل های بدون سیم این امکان وجود دارد که از یک باتری اضافی که شارژ شده باشد و درصورت اتمام باتری اولیه از آن استفاده کرد نیز وجود دارد. لازم به ذکر است که باتری های Li-Ion کوچکتر از باتری های Ni-Cad بوده و مقدار شارژ بیشتری را درخود ذخیره می‌کنند از این رو قیمت دریل با این باتری نیز بالاتر از دیگریست.

اکثر انسان‌ها بر این باورند که باتری یک دستگاه هر چه بزرگتر باشد متقابلاً دارای قدرت بیشتری است، در صورتی که این امر فاقد صحت می‌باشد. برای افزایش قدرت سوراخ کاری باید از دریلی استفاده کنید که اگر از نوع بدون سیم آن است دارای ولتاژ بالا و اگر از نوع سیم دار است از مقدار وات بیشتری برخوردار باشد.

سه نظام

در مرحله‌ی نخست به بررسی دسترسی انواع دریل و کارآمدی آن ها در مکان های مختلف پرداختیم. نکته‌ی قابل توجهی که بعد از آن باید در نظر گرفت، مدل و اندازه‌ی سه نظام می باشد. (سه نظام قسمتی از دریل است که مته را درون خود نگه داشته و به امنیت بیشتر کمک می‌کند) سه نظام ها در ابعاد مختلفی برای دریل کاری وجود دارند که سایز 10 میلیمتری آن یک اندازه استاندارد بوده و برای بسیاری از اهداف مناسب می باشد.

در اینجا به بررسی سه سیستم اصلی سه نظام می پردازیم:

1. سه نظام های کلید دار (آچاری)

در این مدل از سه نظام ها کلیدی برای محکم تر کردن مته در جای خود برای دریل کاری وجود دارد که آچار سه نظام هم به آن می‌گویند، این سه نظام برای دریل کاری در مصالح سخت مناسب است. البته همین ویژگیِ داشتن یک کلید برای محکم کردن خود زمان بیشتری برای بستن مته نیز می‌گیرد، ولی همیشه زمان اولویت اول محسوب نمی‌شود.

2.سه نظام های بدون کلید (اتوماتیک)

اکثر این سه نظام ها از مته‌ی 13 میلیمتری استفاده می‌کنند تا کاربر توانایی عوض کردن مته یا سری پبچ گوشتی را با سرعت بیشتر و بدون نیاز به هیچ گونه ابزاری داشته باشد.

3. سیستم مستقیم ویژه (SDS)

این سیستم به سرعت مته را در سه نظام قفل کرده و برای دریل کاری در مصالح خیلی سخت به خصوص بتون کاربرد دارد.

چرخ دنده در دریل

وظیفه ی اصلی چرخ دنده ها انتقال انرژی و قدرت از موتور دریل به سه نظام و در آخر به مته‌ی متصل شده است.در اکثر دریل ها وجود یک چرخ دنده کافی است که البته ساده ترین و ارزان ترین دریل ها نیز حتماً حداقل دارای یک چرخ دنده می‌باشند. شما اگر بخواهید از دستگاه خود به عنوان پیچ گوشتی استفاده کنید هزینه کردن برای دریلی که دارای چرخ دنده‌ی دوم باشد کاری بیهوده است، چرا که چرخ دنده‌ی اول برای گشتاورهای بالا در سرعت کمتری است که دقت کار را افزایش می‌دهد و چرخ دنده ی دوم برای گشتاورهای پایین اما با سرعت بیشتر است.

البته این نکته را هم در نظر داشته باشید وجود عملیات چرخش معکوس دریل حتماً وابسته به وجود دو چرخ دنده در آن نیست، و دریل یک چرخ دنده نیز از این قابلیت می‌تواند بهره‌مند شوند.

سرعت متغیر:

یکی دیگر از ویژگی هایی که در خرید یک دریل باید به آن توجه داشت توانایی دستگاه در تغییر سرعت چرخش مته هنگام استفاده می باشد. برخی دریل ها دارای یک سرعت بوده که مناسب برای خیلی از دریل‌کاری هاست. اگر شما نیاز به دریلی دارید که با آن به طور هم‌زمان بتوانید با سطوح مختلف و با مصالح مختلف کار انجام دهید لازم است که بر اساس کارآیی خود دریلی با ویژگی تغییر سرعت تهیه کنید. چرا که در سطوح سخت تر نیاز به سرعت بیشتری خواهید داشت. این ویژگی با مقیاس (RPM) در مشخصات فنی کالا نشان داده می‌شود که از Revolutions Per Minute (چرخش در دقیقه) آمده است. هنگام کار با دقت بالا، دریل هنگام شروع با سرعت کمی کار خود را آغاز کرده و رفته رفته سرعت آن افزایش پیدا می کند تا زمانی که مجبور به قطع کار خود باشید که با استفاده از سیستم استوپ سریع، در همان سرعت بالا کار متوقف می شود.

برای سوراخ کاری در مصالح مختلف به همان اندازه که به دریل مناسب نیاز دیده می‌شود، به مته‌ی مناسبِ آن مصالح نیز نیاز است.

انتخاب‌های متنوعی بسته به فعالیت مورد نظر وجود دارد که در این جا به برخی اشاره خواهیم کرد.

1. HSS برگرفته از (High Speed Steel)

2. این گونه از مته ها در کار با سطوح چوبی، فلزی و پلاستیکی مورد استفاده قرار می گیرند.

2. مته الماسه یا مته بنایی

برای کار بر روی سطوح بنایی از جمله آجر، سنگ، بتون و ... که مقاومت بالایی دارند از این مته ها استفاده می‌شود. سایز سری این مته های کمی بیشتر از بدنه آن‌ها می‌باشد که به این دلیل فشار بیشتری به سری آن وارد می‌شود، از اینرو در سری این مته ها از آلیاژهای کربن و بعضاً از خود الماس استفاده می‌شود که مقاومت مته را به شدت بالا می‌برد، قیمت مته الماس به نسبت مته معمول بالاتر است.

3. SDS

این سری از مته ها برای دریل های با سیستم سه نظام SDS برای جلوگیری از لغزش کاربرد دارد.

ابزار کمکی:

برای سهولت در امر دریل کاری برخی ابزار کمکی در اختیار خریدار قرار می گیرد که در این قسمت نام می بریم:

1. دستگیره اضافه (برای سهولت در نگهداری دریل هنگام کار)

2. عمق سنج

3. جعبه ابزار(برای حمل و نقل آسان تر)

4.کلید سه نظام

5.برس اضافه


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.