سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکنش فعالان شبکه های اجتماعی به مرگ سربازان

بسیاری از فعالان فضای مجازی معتقدند اگر حتی بخشی از دلارهایی که صرف خرید هواپیما از بویینگ و ایرباس شده، هزینه اصلاح ناوگان حمل‌ونقل عمومی می‌شد شاید 13 سرباز وطن، امروز در آغوش گرم خانواده بودند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نیمه شب دوم تیر ماه 2 دستگاه اتوبوس متعلق به ناوگان حمل و نقل بین شهری که برخی سربازان نیروی زمینی ارتش در آن حضور داشتند در محور نی‌ریز استان فارس دچار سانحه شدند که طی آن 19 نفر از جمله 13 سرباز، 2 نفر راننده و کمک راننده و 4 نفر هم سرنشینان غیرمجاز (که توسط راننده سوار شده بودند) جان خود را از دست دادند.

این حادثه تلخ که باعث پرکشیدن 13 جوان رعنا و آینده ساز میهن اسلامی بود، بار دیگر لزوم اصلاح ناوگان حمل و نقل جاده‌ای را به مسئولان گوشزد کرد؛ موضوعی که در فضای مجازی نیز سرو صدا به پا کرد.

بسیاری از فعالان فضای مجازی معتقدند که دولت به جای صرف هزینه‌های میلیارد دلاری برای خرید هواپیما از بوئینگ و ایرباس، باید این هزینه را صرف نوسازی اتوبوس های فرسوده و به طور کل ناوگان حمل و نقل جاده‌ای کند که جامعه آماری بسیار بیشتری با آن سروکار دارند.

در ادامه نیز واکنش تعدادی از این فعالان فضای مجازی را مشاهده می‌کنید:


* آقای رئیس جمهور! بخشی از پول خرید بوئینگ و ایرباس را هم صرف اصلاح حمل و نقل جاده ای کنید

سیدیاسر جبرائیلی:حادثه دلخراش جان باختن 19 تن از سربازان ارتش جمهوری اسلامی ایران در سانحه جاده ای، مجددا این پرسش اساسی را پیش کشیده است که برنامه دولت محترم برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی چیست.

استحضار دارید که 90 درصد جابجایی بار و مسافر در کشور از طریق جاده ها صورت می گیرد و طبق برآورد خود دولت، سالانه حدود 10 هزار میلیارد تومان اعتبار برای این حوزه مورد نیاز است.


روا نیست دولت 52 میلیارد دلار یعنی حدود 18 برابر اعتبار مورد نیاز برای حوزه راهداری کشور را صرف خرید هواپیما از بوئینگ و ایرباس کند و ما شاهد مرگ سالانه 27 هزار نفر از هموطنان عزیزمان در جاده ها باشیم. تجدید نظر در این قراردادها و قرار گرفتن حوزه 90 درصدی حمل و نقل کشور در اولویت، بلاتردید خشنودی و رضایتمندی مردم از دولت یازدهم را در پی خواهد داشت.
 

* به جای خرید هواپیما، ناوگان جاده ای را اصلاح کنید

حامد طالبی: دولت روحانی به جای خرید هواپیماهای تشریفاتی و میلیارد دلاری بوئینگ و ایرباس که فقط مخصوص سفر به اروپا و آمریکاست، چرا ناوگان فرسوده اتوبوس ها و نیز جاده های بحران آفرین را اصلاح نمی کند که حوادث تلخی مثل ماجرای جانباختن 19 سرباز ارتشی به وجود نیاید.

رهبر انقلاب در دیدار اخیر مسئولان نظام: " فرض کنید ناوگان هوایی ما نوسازی بشود؛ خب، خیلی کار مهم و لازمی است امّا اولویّت است؟ آیا این اولویّت کشور است؟ فرض کنیم مثلاً سیصد هواپیما بخریم؛ این معلوم نیست اولویّت باشد"

 

* اگر سهم تو از 25 میلیارد دلار پول بویینگ و ایرباس را خرج جاده و اتوبوس کرده بودند...

علی نادری با اشاره به سانحه جان باختن تعدادی از سربازان: شاید اگر سهم تو از 25 میلیارد دلار پول بویینگ و ایرباسی را که برای سفرهای خارجیشان خریدند و تو هرگز سوارش نمیشدی، خرج جاده و اتوبوس کرده بودند، امروز برای پایان دوره کنار خانواده ات بودی..

 

* وزارت راه در اولویت‌گذاری، دچار خطای بزرگ شده است

 رضا سراج: پر کشیدن 20 سرباز جوان، حادثه ای غمبار بود که عواطف عمومی را جریحه دار کرد. این حادثه بار دیگر اولویت حمل و نقل جاده ای و مطالبه آن از دولت را مورد توجه قرار می دهد.

ایران با 800/000 تصادف جاده ای در سال ( 1/5برابر میانگین جهانی) از حیث آمار در رتبه اول مرگبارترین حوادث جاده‌ای در جهان قرار دارد. تلفات سالیانه حوادث جاده ای ایران با یک جنگ تمام عیار برابری می کند. میانگین  تلفات سالیانه جاده ای در ایران معادل تلفات سقوط 60 هواپیمای مسافربری با 300 سرنشین ( بیش از 18000 نفر ) است. هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی تصادفات رانندگی در ایران حدود 8% تولید ناخالص داخلی است. هزینه مورد نظر تنها در سال 1390 در حدود 51/910 میلیارد تومان بوده است. البته هزینه درمانی سالانه 1/100 میلیارد تومانی افرادی که بر اثر تصادف مصدوم شده‌اند و هزینه 180 میلیون تومانی هر فرد کشته شده در تصادفات و هزینه 280 میلیون تومانی هر معلول بر اثر تصادف‌ های جاده‌ای هم باید در این آمارها محاسبه کرد.


با این توضیحات به نظر می رسد که وزارت راه دولت یازدهم در اولویت گذاری، دچار خطای بزرگ شده است و به جای اولویت دادن به سیستم حمل و نقل زمینی، با 25 میلیارد دلار سرمایه گذاری، همه توجه خود را به ناوگان هوایی معطوف ساخته است. در این ارتباط کارنامه دولت یازدهم و وزیر میلیاردر راه باید مورد پرسمان و مطالبه عمومی قرار گیرد.
 

* قیمت یک اتوبوس نو که سربازان را «زنده» به مقصد برساند مگر چقدر است؟

سیدمحسن میرشمسی: قیمت یک اتوبوس نو که سربازان را "زنده" به مقصد برساند، نصف وامهای چند صد میلیون تومانی چهار درصدی که تعدادی از مدیران دولت دریافت کرده اند هم نمیشود!

حالا بماند که با تنها بخشی از دهها میلیارد دلاری که قرار است صرف خرید هواپیما از آمریکا و فرانسه برای استفاده "سه چهار درصد جامعه" شود، چند دستگاه اتوبوس نو میتوان خرید که "بقیه جامعه" را "سالم" به مقصد برساند!

 

* وزیر راه بیش از هرکسی باید پاسخگوی حادثه فوت سربازان باشد

علی جعفری: آخوندی بیش از هرکسی باید پاسخگوی حادثه دلخراش فوت سربازان عزیز کشورمان باشد. چرا که اگر دولت روحانی به جای پرداختن به خرید بی اولویت هواپیماهای تشریفاتی و  چندده میلیارد دلاری بوئینگ و ایرباس که سرجمع قیمت آن از درآمد نفتی کشور بیشتر می شود و مخصوص سفر به اروپا و آمریکاست، فکری به حال ناوگان فرسوده اتوبوس ها و جاده های حادثه خیز و صعب العبور کشور می کرد، شاید امروز سربازان عزیز در آغوش گرم خانواده هایشان بودند.


حال که این حادثه ی غم انگیز اتفاق افتاده، معنی تذکر رهبری را بهتر درک می کنیم که دقیقا در همان روز حادثه، در دیدار با مسئولان نظام، به صراحت خرید هواپیماهای میلیاردی را از مصادیق کارهای بدون اولویت کشور ذکر کردند.

 

* شکار سرباز!

امیرحسین ثابتی: وقتی پولهای مملکت بدون اولویت، بجای نوسازی جاده هاخرج ایرباسهایی شود که سالانه کمتر از 5% قرار است باآن به اروپا بروند؛ در واقع این جان سرباز است که شکار شده نه ایرباس!

 

* وزارت راه یا وزارت خرید هواپیما های لوکس؟

محمد ایمانی: هر چند صد سرباز یا شهروند عادی به اندازه یک اشرافی-مدیر و غیر مدیر- ارزش دارد که مثلا وزارت راه ما تبدیل می شود به وزارت خرید هواپیما های لوکس؟


محاسبه سختی نیست اگر یک مدیر اشرافی ( شریک فلان دستیار ارشد دولتی) توانسته 234 برابر یک شهروند حقوق و 500برابر آن پاداش بگیرد، لابد هر یک اشرافی سربار دولتی- مدیر و غیر مدیر -دست کم به اندازه 734شهروند معمولی می ارزد!

 

* همه به حادثه درگذشت سربازان واکنش نشان دادند جز آن که باید کاری می‌کرد

کمال لطفی: از دادستان کل کشور گرفته تا فرمانده ارتش و وزیر دفاع نسبت به فاجعه جان باختن سربازان در تصادف جاده ای واکنش نشان داده اند اما آقای آخوندی که مسئول ترین مدیر کشور در این فاجعه می باشد همچنان مهر سکوت بر لب زده است!
 

* اگر مدیران نجومی بگیر نباشند نیازی نیست سربازان با اتوبوس‌های کهنه جابجا شوند

احسان تقدسی: اگر مدیرانی از جنس صفدر حسینی نباشند نیاز نیست برای انتقال سربازان از اتوبوس های زمان شاه استفاده کرد تا اینگونه حافظان کشور به مسلخ ناکارامدی مدیران بروند.

 

* با این اتوبوسها و جاده های فرسوده؛ چنین حوادثی باز هم محتمل خواهد بود

مسلم معین: وقتی مدیر عامل صندوق توسعه ملی در دولت آقای روحانی به جای هدایت منابع به سمت توسعه زیرساختها، پولها را به سمت توسعه جیبی سوق می دهد و به اندازه خرج یک پادگان حقوق می گیرد، حوادثی مانند مرگ سربازها در اتوبوسها و جاده های فرسوده باز هم محتمل خواهد بود...
منبع: فارس
انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.