به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: هنگام خرید زولبیا و بامیه باید به رنگ آن توجه کرد چراکه هر چه زولبیا و بامیه تیرهتر و سوختهتر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست بلکه نشان دهنده این است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده، در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است.
مورکیان: استفاده از رنگ های غیر متعارف یا زعفران تقلبی نیز باعث ایجاد رنگ های تیره و غیر متعارف ( مانند قرمز) در زولبیا و بامیه می شود.
وی گفت: این فرآوردهها باید دارای فاکتورهای فیزیکو شیمیایی قابل قبول باشند تا سلامت مصرفکننده را به خطر نیاندازد. وجود پراکسید و ترکیبات ناشی از استفاده از روغن نامناسب، حرارت بالا و استفاده مکرر و بیش از حد مجاز روغن باعث ایجاد رادیکالهای آزاد بیشتری میشود که این رادیکالها نه تنها منجر به فساد مواد غذایی میگردد بلکه در اثر استفاده دراز مدت، به بافتهای بدن آسیب رسانده و عاملی برای ایجاد سرطان، بیماریهای التهابی، آترواسکلروز، پیری و نظایر آن میشود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: واحدهای شناسه نظارت تحت پوشش معاونت غذا ودارو در اولویت نظارت جهت رعایت اصول بهداشتی هستند واین معاونت ضمن بازدید ونمونه برداری مستمر با واحدهای متخلف برخورد قانونی انجام می دهد. ضمناً چاپ لیبل حاوی نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی وآشامیدنی که از ابتدای سال 95 اجباری می باشند می تواند یک راهنمای مناسب برای خریداران جهت انتخاب محصول سالم تر از نظر میزان قند وچربی ونمک باشد.
مورکیان افزود: بهتر است در ماه مبارک رمضان از ترکیبات طبیعی مانند خرما ورطب در زمان افطار استفاده شود و در مصرف زولوبیا وبامیه در حد زیاد خودداری گردد تا در پایان ماه مبارک رمضان افراد دچار اضافه وزن نگردند.
انتهای پیام/ص