سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شورای امنیت ملی:

میکانیزم رسیدگی به اختلافات میان افغانستان و پاکستان باید نهایی شود

شورای امنیت ملی کشور در نشست این هفته خود بار دیگر تنش های مرزی میان افغانستان و پاکستان در گذرگاه مرزی تورخم را به بررسی گرفته است.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، شورای امنیت ملی کشور در نشست این هفته خود بار دیگر تنش های مرزی میان افغانستان و پاکستان در گذرگاه مرزی تورخم را به بررسی گرفته است.

دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری با نشرخبرنامه ای گفته است که در این نشست شورای امنیت که به ریاست محمد اشرف غنی رییس جمهور برگزار شده؛ سفر هیئت بین الوزارتی جمهوری اسلامی افغانستان به کشور پاکستان به هدف مذاکره با مقامات آن کشور برای رفع نگرانی های دو طرف در پیوند با تنش های اخیر در تورخم را مورد ارزیابی قرار داده است.

شورای امنیت، با اشاره با تخطی های اخیر کشور پاکستان، یکبار دیگر حملات نظامی آنکشور را بالای قریه جات افغانستان خلاف اصول و قواعد بین المللی و غیر قابل قبول خوانده و حل اختلافات یادشده را با استفاده از روش های دیپلماتیک، سازنده و معقول دانست و بر نهایی سازی میکانیزم مؤثر برای مشوره و هماهنگی مسائل مورد نگرانی و علاقه مشترک دو کشور تأکید ورزید.

گفتنی است که پیش از این وزارت امور خارجه ، گفته بود که حکمت خلیل کرزی معین سیاسی این وزارت، بنابر دعوت آقای سرتاج عزیز مشاور امور خارجی نخست وزیر پاکستان، در رأس یک هیئت بین الوزارتی متشکل از مقام های ارشد ملکی و نظامی، به اسلام آباد-پاکستان سفر کرده و با همتای پاکستانی اش، اعزاز احمد چوهدری معاون وزارت امور خارجه آن کشور، در یک فضای دوستانه و با یک آجندای سازنده، برای رفع نگرانی های دو طرف در پیوند با تنش های اخیر در گذرگاه تورخم، ملاقات نمود.

آقای کرزی؛ تخطی های گوناگون پاکستان را، به شمول اعمار تأسیسات و پوسته های تلاشی در داخل قلمرو افغانستان در انگور هده، غلام خان و کوه خواجه خضر، با آقای چوهدری معاون وزارت امور خارجه پاکستان مطرح نموده و همچنان وی اعتراض شدید دولت افغانستان را نسبت به حملات پیهم بی موجب توپخانه یی پاکستان بالای قریجات افغانستان ابراز نمود.

براساس معلومات وزارت امور خارجه افغانستان در این دیدار ؛ برای جلوگیری از وقوع مجدد همچو حوادث، هردو طرف توافق کردند تا یک میکانیزم مؤثر را برای مشوره و همآهنگی مسائل مورد نگرانی و علاقه مشترک ایجاد نمایند. و این میکانیزم برای ملاحظه و منظوری، به رهبری هردو کشور که قرار است در حاشیه نشست آینده سازمان همکاری‏های شانگهای در تاشکند-ازبکستان باهم ملاقات نمایند، پیشنهاد خواهد شد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.